Ανακοίνωση ΠΑΣΑΠ για τις αδειοδοτήσεις

26 Jul

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

1. Σχετικά με το μείζον θέμα της αδειοδότησης των ομάδων της Volleyleague για τη σεζόν 2019- 2020, ο ΠΑΣΑΠ ανακοινώνει τα κάτωθι:

Ως συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των Αθλητών/ Αθλητριών, ο ΠΑΣΑΠ δηλώνει ότι βασικό μέλημά του είναι η προάσπιση των συμφερόντων των αθλητών, οι οποίοι καθ’ όλη τη χρονιά αφιερώνονται στις προσπάθειες των ομάδων στις οποίες ανήκουν και πρέπει με κάθε τρόπο να λαμβάνουν τις δεδουλευμένες και συμφωνηθείσες με τα ΤΑΑ αμοιβές τους.

Ο ΠΑΣΑΠ συμμετέχοντας στην Επιτροπή Αδειοδότησης ως ένα εκ των τριών μελών της, είναι δεδομένο ότι θα σταθεί αρωγός τόσο στις προσπάθειες όλων των αθλητών να λάβουν τις δεδουλευμένες αμοιβές τους, όσο και στις προσπάθειες όσων ΤΑΑ πραγματικά επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της σεζόν 2019- 2020 και έχουν σκοπό, μέσα στις πράγματι δύσκολες για όλους οικονομικές συνθήκες, να εξοφλήσουν ή να διακανονίσουν τις οφειλές τους προς τους αθλητές.

Στα άνω πλαίσια, μαζί με τα έτερα μέλη της Επιτροπής, κατά τις συνεδριάσεις της 16ης και 23ης Ιουλίου 2019, συναινέσαμε στα αιτήματα αναβολών ορισμένων ΤΑΑ, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου και να λάβουν αδειοδότηση. Στην απόφασή μας αυτή, οδηγηθήκαμε, από το γεγονός ότι- πλην των μόλις 4 ήδη αδειοδοτημένων ΤΑΑ- η πλειονότητα των υπό αδειοδότηση ΤΑΑ προσκόμισε φακέλους, με ελλείψεις μεν, αλλά δείχνοντας ταυτόχρονα ότι υφίσταται πραγματική πρόθεση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους αθλητές τους.

Η στάση μας αυτή, πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της προάσπισης του συμφέροντος των αθλητών- μελών μας και του ίδιου του αθλήματος, το οποίο απαιτεί την ενότητα αθλητών και ομάδων. Όμως δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε στάσεις εμπαιγμού προς τους αθλητές- μέλη μας, για εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων και ότι σε κάθε περίπτωση, θα σταθούμε στο πλευρό τους στην διεκδίκηση κάθε χρηματικής απαίτησής τους, την οποία έχουν κερδίσει με την κατάθεση της ψυχής τους στους αγωνιστικούς χώρους και στις προπονήσεις.

Καλούμε εν προκειμένω όλα τα ΤΑΑ να ξεκαθαρίσουν την θέση τους και την 6η Αυγούστου, οπότε και θα συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή Αδειοδότησης, να κατατεθούν πλήρεις φάκελοι.

2. Ενημερώνουμε τους αθλητές- μέλη μας, ότι το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ θα αιτηθεί στο άμεσο μέλλον, συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα του αθλήματός μας, και είμαστε σίγουροι ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη της Πετοσφαίρισης και την ευόδωση των δίκαιων αιτημάτων των αθλητών.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΑΠ

Leave a Reply