Ο ΠΑΣΑΠ για τις γυναίκες αθλήτριες

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ επιθυμεί να συγχαρεί την ΕΟΠΕ για την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης «STOP Violence against women, Σπάσε τη σιωπή!» που έλαβε χώρα το Σ/Κ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Η βία απέναντι στις γυναίκες, σε όλες τις τις μορφές, είναι δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας, μια πραγματικότητα η οποία αφορά δυστυχώς και τον χώρο του αθλητισμού. Ιδιαίτερα οι αθλήτριες αποτελούν μια “εύκολη” κατηγορία στόχου, για πολλούς και διαφόρους λόγους, και σίγουρα το θέμα αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί σε μόνιμη βάση και με συγκεκριμένες μόνιμες ενέργειες-δράσεις.


Αυτό άλλωστε αναδείχθηκε και από την πρόσφατη ανώνυμη έρευνα του ΠΑΣΑΠ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SWAFE (Supporting Women Athletes From Europe), κάτα τη τη διάρκεια της οποίας συμμετείχε η πλειοψηφία των αθλητριών της VolleyLeague γυναικών της προηγούμενης περιόδου και οι υπόλοιπες ελληνίδες αθλήτριες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα το 70,5% δήλωσε ….ότι θα ήταν χρήσιμο να γίνει μια ποιο λεπτομερής έρευνα σχετικά με την σεξουαλική, ψυχολογική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής παρενόχλησης σε γυναίκες αθλήτριες”, αναδεικνύοντας ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και προβληματίζει ολοένα και περισσότερο τις ίδιες τις κοπέλες.

Με κινητήριο, λοιπόν,  δύναμη την επιθυμία των ίδιων των αθλητριών, ας ξεκινήσουμε την προσπάθεια αυτή ώστε να μην αφορά μόνο τις υποθέσεις “βίας” αλλά γενικότερα τη βελτίωση των συνθηκών που αφορούν στις αθλήτριες, με απώτερο σκοπό να απολαμβάνουν ίση αντιμετώπιση, με τους άνδρες συναδέρφους τους, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

 

 

Leave a Reply