Ο ΠΑΣΑΠ στην Εθνική Νέων

Την Πέμπτη 20.7.2017 ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. Β.Μηνούδης είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους διεθνείς αθλητές της Εθνικής Νέων και να πραγματοποιήσει μαζί τους δύο ομιλίες – σεμινάρια, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους στην Αμαλιάδα.

Οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τα στόμα του υπευθύνου του ΠΑ.Σ.Α.Π. τους κινδύνους της χειραγώγησης αγώνων αλλά και να ενημερωθούν για το πως μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και κατ’επέκταση το άθλημα από παρόμοια φαινόμενα, που πλέον απειλούν και το άθλημά μας.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #PROtectIntegrity στο οποίο συμμετέχει ο Σύνδεσμός μας για δεύτερη φορά τα τελευταία 4 χρόνια, αντιλαμβανόμενος από νωρίς τη σπουδαιότητα της ενημερώσης των πρωταγωνιστών των γηπέδων για τους κινδύνους της νέας μάστιγας της εποχής.

Τέλος, παρακολούθησαν την παρουσίαση του Β.Μηνούδη για τη Διπλή Σταδιοδορμία των αθλητών, τους κινδύνους που επιφυλλάσει μια αθλητοκεντρική ανάπτυξη του αθλητή (με παραδείγματα και στατιστικά στοιχεία ερευνών) και πως μπορούν να προετοιμάσουν τον εαυτό τους για την μετά αθλητισμό εποχή σε όλα τα επίπεδα (προσωπικά, επαγγελματικά, οικογενειακά κτλ) ώστε η δυσκολότερη μετάβαση στην καριέρα ενός αθλητή να γίνει με τον πιο ασφαλή και ομαλό τρόπο.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. οφείλει να ευχαριστήσει την Ε.Ο.ΠΕ. για τη θερμή στήριξη των ανωτέρων πρωτοβουλιών, που αποτελούν πλέον κομμάτι των κοινών δράσεων ΕΟΠΕ-ΠΑΣΑΠ για τις Εθνικές Ομάδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *