Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. σε σεμινάριο γυμναστών

Με την παρουσία του ΠΑ.Σ.Α.Π. ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Μαϊου το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην πετοσφαίριση “Παίζω Βόλλεϋ”, που συνδιοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής, την Ε.Ο.ΠΕ., την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής και το ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. δια του Δ/ντή του Β.Μηνούδη είχε την χαρά και την τιμή να αναπτύξει σε εκπαιδευτικούς, γονείς και προπονητές το θέμα: «Η προετοιμασία του αθλητή για την μετά αθλητισμό εποχή και ο ρόλος των προπονητών».
Ένα θέμα στο οποίο ο ΠΑ.Σ.Α.Π. δίνει ιδιαίτερη σημασία και για το οποίο θεωρεί ότι η επιμόρφωση και η προετοιμασία χρειάζεται να γίνεται από τις μικρές ηλικίες των “ταλαντούχων” αθλητών. Δεδομένου οι γυμναστές και οι προπονητές  παίζουν τον σπουδαιότερο (μαζί με τους γονείς) ρόλο στην ανάπτυξη αθλητικής κουλτούρας στα νεαρά παιδιά, κρίθηκε σκόπιμο να υπάρχει στο πρόγραμμα του σεμιναρίου το ανωτέρω θέμα.

Στην 45λεπτη παρουσίαση του Δ/ντή του ΠΑ.Σ.Α.Π. παρουσιάστηκε σε βάθος το πρόβλημα της “μετάβασης” των αθλητών στην μετά αθλητισμό εποχή, δοθηκαν αποτελέσματα ερευνών, έγινε αναφορά στις Κατευθύνσεις της Ε.Ε., δίνοντας έμφαση σε αυτές που αφορούν γυμναστές και προπονητές και τέλος παρουσιάστηκε η δράση και το πλάνο του ΠΑ.Σ.Α.Π. για το Dual Career.

 

 

Leave a Reply