Επανεκκίνηση Volleyleague

26 May

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Volleyleague ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στη δράση και την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου και την ανάδειξη πρωταθλητή μέσα στο γήπεδο, κάτι το οποίο αποτελεί κοινή επιθυμία όλων των αθλητών αλλά και των υγιών φιλάθλων. Παρά το ρίσκο για την υγεία τους, οι αθλητές τάσσονται υπέρ της έκβασης των αποτελεσμάτων μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσον αφορά τόσο στις προπονήσεις όσο και στην τέλεση των αγώνων, κάτι το οποίο θα επιβεβαιώνεται και από τον έλεγχο του αρμόδιου κλιμακίου του ΕΟΔΥ με το οποίο βρισκόμαστε σε επαφή. Παράλληλα, είναι αυτονόητο ότι μετά την επικύρωση της βαθμολογίας και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στο σύνολό του, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι συμφωνίες που έχουν συνάψει οι ομάδες με τους αθλητές τους.

Προϋποθέσεις για μέτρα στήριξης (ΠΣΑΧ ΠΑΣΑΠ ΣΕΑΥ)

5 May

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Ως εκπρόσωποι των αθλητών του βόλεϊ του χάντμπολ και του πόλο έχοντας συχνή και άμεση επικοινωνία με τα μέλη μας, τα οποία όπως όλη η κοινωνία βρίσκονται κι αυτά αντιμέτωπα με πρωτόγνωρες καταστάσεις, κρίναμε σκόπιμο κι αναγκαίο να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού ώστε να μην παραμείνουμε θεατές των εξελίξεων και προκειμένου να κάνουμε ό,τι περνάει απο το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα όλων μας συμβάλλοντας παράλληλα από την μεριά μας έτσι ώστε η επόμενη μερα να είναι βιώσιμη για ολους τους εμπλεκόμενους φορείς του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η Πολιτεία απο την πλευρά της σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έχει δειξει την πρόθεση της να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θεωρούμε όμως ότι η στήριξη αυτή θα πρέπει να αφορά το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και άρα και τους ίδιους τους ερασιτέχνες αθλητές.

Σε αυτα τα πλαίσια ζητήσαμε απο την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν ότι όσα σωματεία (που αγωνίστηκαν την περίοδο 2019-20 στα πρωταθλήματα Α1 χάντμπολ ανδρών και Γυναικών, Α1 πόλο ανδρών και Γυναικών κ Α1 βόλεϊ γυναικών) καρπωθούν τα μέτρα στήριξης θα έχουν υπάρξει ακέραια ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους αθλητές τους τουλάχιστον μέχρι και τις 15/3. Καταθεσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την υλοποίηση του απαραίτητου αυτού κατά την άποψη μας μέτρου και είμαστε στη διάθεσή των αρμόδιων αρχών για περαιτέρω συζητήσεις.Επίσης αναμένουμε και τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού για πιθανή ένταξη συγκεκριμένων ερασιτεχνών αθλητών στο ειδικό επίδομα.

Αισιοδοξούμε ότι η πολιτεία θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου από τη μία τα ίδια τα σωματεία να συνεχίσουν να υφίστανται, να εκπληρώνουν τους σκοπούς τους και να προάγουν τον αθλητισμό και από την άλλη οι αθλητές, ως κινητήριος δύναμη των αθλημάτων να νιώθουμε ασφάλεια και αίσθημα ίσης μεταχείρισης.

Ταυτόχρονα από όλη αυτή τη δύσκολη διαδικασία θεωρούμε ότι ως ερασιτεχνικά αθλήματα έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα περισσότερο πόσο αναγκαία είναι η από κοινού δράση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και ποια είναι η κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθούμε την επόμενη μέρα.

Υπεύθυνη marketing του ΠΑΣΑΠ η Αναστασία Φωκιανού

29 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας του ΠΑΣΑΠ με την Αναστασία Φωκιανού, η οποία, έχοντας κατάρτιση και προϋπηρεσία στον τομέα του marketing, αναλαμβάνει καθήκοντα Υπεύθυνης Marketing του Συνδέσμου.

Αποτελεί εν ενεργεία αθλήτρια του volley και της Volleyleague Γυναικών, καθώς και του beach volley.

Τηλεδιάσκεψη ΠΑΣΑΠ με αρχηγούς κι εκπροσώπους των ομάδων της Volleyleague Γυναικών

6 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Τηλεδιάσκεψη είχε την Δευτέρα (06/04) κλιμάκιο ΠΑΣΑΠ με αρχηγούς κι εκπροσώπους των ομάδων της Volleyleague Γυναικών, με στόχο την ενημέρωση και των δύο πλευρών για τα δεδομένα στο ελληνικό βόλεϊ εν μέσω πανδημίας.

Δόθηκε παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση σε χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν συγκεκριμένα το γυναικείο βόλεϊ και χρήζουν δράσεων προκειμένου να αλλάξουν και να πάει το άθλημα ένα βήμα παρακάτω. Τόσο οι κύριες της σύσκεψης όσο και οι άνθρωποι του Συνδέσμου έδειξαν μεγάλη θέληση και διάθεση να μπει ένα τέλος στα προβλήματα με άμεσες ενέργειες κι επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς.

Ο ΠΑΣΑΠ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Παναγιώτη Πελεκούδα, τον γενικό γραμματέα, Γιάννη Αχιλλεόπουλο, και τον ταμία Ηλία Λάππα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αθλήτριες: Ελπινίκη Ζωϊδου (Αίας Ευόσμου), Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Αρης), Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Πέννυ Ρογκα (Παναθηναϊκός), Στεφανία Μπέμπη (Ηλυσιακός), Βιργινία Δικαιούλια (Μαρκόπουλο), Εύα Χαντάβα (ΠΑΟΚ), Μανωλίνα Κωνσταντίνου (Θέτις Βούλας), Ευαγγελία Μερτέκη (Σαντορίνη), Αναστασία Φωκιανού (Ηλιούπολη), Γεωργία Αργυρίου (Πανναξιακός)

Τηλεδιάσκεψη ΠΑΣΑΠ - αρχηγών Volleyleague

3 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Τηλεδιάσκεψη είχε την Πέμπτη (02/04) ο ΠΑΣΑΠ με τους αρχηγούς των ομάδων της Volleyleague.

Οι συμμετέχοντες είχαν μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό βόλεϊ στην εποχή της πανδημίας. Ο αρχηγός της κάθε ομάδας παρουσίασε λεπτομερώς τα δεδομένα του συλλόγου του στο κλιμάκιο του ΠΑΣΑΠ, ενώ από την πλευρά του ο Σύνδεσμος ενημέρωσε τους αθλητές της Volleyleague για τις εξελίξεις από τις τηλεδιασκέψεις με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΣΑΠ.

Κατά σειρά όπως φαίνονται στη φωτογραφία οι: Χαριδήμου Στέφανος (Ελπίδα Αμπελοκήπων), Πελεκούδας Παναγιώτης, Αχιλλεόπουλος Γιάννης, Προύσαλης Κώστας (Ηρακλής), Πετρέας Γιώργος (Ολυμπιακός), Κανέλλος Γεράσιμος (Φοίνικας Σύρου), Τερζής Θάνος (ΠΑΟΚ), Νικολάκης Δημήτρης (Κηφισιά), Λάππας Ηλίας (Παμβοχαϊκός), Ρουμελιωτάκης Γιάννης (ΟΦΗ), Πανταλέων Σωτήρης (Παναθηναϊκός), Δαλακούρας Κώστας (Εθνικός)

#pasap

Μάστερ στην Διοίκηση του Αθλητισμού από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

3 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της συνεχούς ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του και προσανατολισμένο στις ανάγκες της κοινωνίας και της σύγχρονης οικονομίας, προσφέρει σημαντικό αριθμό προγραμμάτων σπουδών, τόσο προπτυχιακών, όσο και μεταπτυχιακών.

Με την υποστήριξη του ΠΑΣΑΠ, το ΕΑΠ εντάσσει στο πρόγραμμά του μάστερ στη Διοίκηση Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, επιπρόσθετα αυτών που ήδη προσφέρονται και των οποίων οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη ως τις 29 Μαΐου, τέσσερα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών αναμένονται σύντομα:

1.  «Καλλιέργειες υπό Κάλυψη-Υδροπονία», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2.  «Διοίκηση Αθλητισμού»
3.  «Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας»
4.  «Επικοινωνία της Επιστήμης»

Ενημέρωση σχετικά με τις προϋποθέσεις και τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθούν προσεχώς από το ΕΑΠ.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για Λευτέρη Αυγενάκη

2 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει χειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας. Σε μία πρωτόγνωρη κι αβέβαιη πραγματικότητα, ο υφυπουργός ακούει με προσοχή κι αμείωτο ενδιαφέρον την αθλητική οικογένεια, εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή του προς αυτή.

Έδειξε παράλληλα διορατικότητα, καθώς, με δική του πρωτοβουλία, κινήθηκε εγκαίρως ώστε να θωρακιστούν οι εμπλεκόμενοι με τον επαγγελματικό αθλητισμό από τις συνέπειες του κορονοϊού και να μπορέσουν να εξασφαλίσουν το επίδομα ειδικού σκοπού.

Είμαστε υπερήφανοι για τους χειρισμούς του κ. Αυγενάκη, ο οποίος στηρίζει επίσης σειρά κοινωνικών δράσεων, όπως εξάλλου επιτάσσει το αθλητικό ιδεώδες, στις οποίες συμμετέχει και ο ΠΑΣΑΠ.

Σε θετικό κλίμα η τηλεδιάσκεψη ΠΑΣΑΠ-Υφυπουργού Αθλητισμού

1 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Τηλεδιάσκεψη του ΠΑΣΑΠ με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (01/04).

Οι δύο πλευρές είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον υφυπουργό, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συνδέσμου, να δίνει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα τα οποία έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός και απασχολούν το ελληνικό βόλεϊ το τελευταίο διάστημα.

Το κλίμα της τηλεδιάσκεψης ήταν εμφανώς θετικό, με τον κ. Αυγενάκη να καθιστά σαφές ότι στηρίζει απόλυτα τους αθλητές και βρίσκεται στο πλευρό τους σε αυτήν τη δύσκολη κι αβέβαιη συγκυρία.

Από τον ΠΑΣΑΠ συμμετείχαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Πελεκούδας, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Αχιλλεόπουλος και ο ταμίας Ηλίας Λάππας.

Τηλεδιάσκεψη ΕΣΑΠ - ΠΑΣΑΠ

28 Mar

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0
Μετά από σχετική πρωτοβουλία της ΕΣΑΠ συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ με επικεφαλής τους προέδρους των φορέων Παντελή Ταρνατόρο και Παναγιώτη Πελεκούδα, αντίστοιχα.

Συμμετείχαν ακόμη, οι νομικοί σύμβουλοι των δύο φορέων κ.κ. Χρήστος Ηλιάδης και Δημήτρης Πρεβενιός, ενώ από πλευράς ΠΑΣΑΠ παρίσταντο ακόμη ο γενικός γραμματέας Γιάννης Αχιλλεόπουλος και ο ταμίας Ηλίας Λάππας.

Κατά την διάσκεψη που έγινε σε κλίμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας συζητηθηκαν τα προβλήματα στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος εν αναμονή της νομοθετικής παρέμβασης του αρμόδιου Υφυπουργού για την ολοκλήρωση όλων των πρωταθλημάτων και όλα τα πιθανά σενάρια.

Επίσης όλες οι εκκρεμότητες αναφορικά με την υπαγωγή των αθλητών στην πλατφόρμα του επιδόματος των 800 ευρώ, ζητήματα συμβολαίων, διακανονισμών παλιών απαιτήσεων και λειτουργίας της φετινής αδειοδότησης πάντα υπό το πρίσμα των δραματικών εξελίξεων από την κρίση της πανδημίας του κορονοιού.

Υπήρξε προγραμματική συμφωνία σε όλα τα θέματα, σε μία ακόμα, απόδειξη ότι το επαγγελματικό βόλευ παραμένει ενωμένο με συναντίληψη, τόσο των προβλημάτων, όσο και της επίλυσής τους.

Συμφωνήθηκε οι συναντήσεις το επόμενο διάστημα να συνεχιστούν στην κατεύθυνση δέσμης κοινών προτάσεων προς την Πολιτεία για την υλοποίηση των όσων θα συμφωνηθούν.

Fair Coaching: Respect to Train

15 Mar

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

ERASMUS+ Sport 2019

Fair Coaching: Respect to Train

Άρθρο του Λεωνίδα Καραΐσκου (Προέδρου ΚΕΑ Ευ Αγωνίζεσθαι)

KEA Ευ Αγωνίζεσθαι (Εταίρος Erasmus+SportA: Fair Coaching)

Γενικοί στόχοι του προγράμματος Fair Coaching

Προώθηση του σεβασμού και των αξιών μεταξύ προπονητών (επαγγελματικών ομάδων αλλά και ακαδημιών) ενάντια σε σεξιστικές, βίαιες συμπεριφορές και σε διακρίσεις, ώστε να εξασφαλιστεί ένα υγιές και εμπνευσμένο αθλητικό περιβάλλον για επαγγελματίες και νέους αθλητές.

Ειδικοί στόχοι

Προώθηση μιας ευρείας συνειδητοποίησης μεταξύ των προπονητών επαγγελματικών ομάδων και ομάδων ανάπτυξης, θεατών, αθλητών και οικογενειών των αθλητών σχετικά με τις αθέμιτες και διακριτικές συμπεριφορές κατά την προπονητική διαδικασία προς όλους τους αθλητές και ιδιαίτερα τους νεαρούς αθλητές καθώς είναι η κατηγορία που επηρεάζεται πιο πολύ

Υποστήριξη ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αθλητικών σωματείων, ομοσπονδιών, ενώσεων και οργανισμών για την ανάπτυξη πολιτικής και σχεδίου δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτών των συμπεριφορών και την υιοθέτηση δεσμευτικών ευρωπαϊκών κωδίκων συμπεριφοράς και δεοντολογικών κατευθυντήριων γραμμών στο κοουτσάρισμα και τη προπόνηση.

Ενίσχυση δυνατοτήτων, εργαλείων και υποστήριξης των αθλητών και συγκεκριμένα των νεαρών αθλητών ώστε να αναφέρουν τυχόν επεισόδια διακρίσεων, κακοποίησης ή βίας που υιοθετήθηκαν από προπονητές

Διάδοση καλών παραδειγμάτων καθοδήγησης και σεβασμού, καθώς και μια ομότιμη καθοδήγηση ανάμεσα σε μαρτυρίες και αθλητές, επαγγελματίες και λαϊκούς, ώστε να αυξήσουν την ευαισθητοποίησή τους, τον ακτιβισμό,  και την αναφορά αυτών των θεμάτων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Εν αρχή, η επικοινωνία

Στον Ευρωπαϊκό αθλητικό χάρτη, υπολογίζεται ότι πάνω από 9 εκατομμύρια προπονητές αυτή τη στιγμή κατευθύνουν παιδιά κάθε ηλικίας είτε ως επαγγελματίες προπονητές είτε ως εθελοντές του αθλητικού κινήματος αφού στην Ευρώπη, λιγότερο στην Ελλάδα, είναι αρκετά διαδεδομένη η προσφορά εθελοντισμού σε όλους τους τομείς εκπαίδευσης νέων ανθρώπων.

Η σχέση προπονητή και αθλητή ξεκινά από τη πρώτη ημέρα επικοινωνίας τους και είναι μια σχέση μοναδική που μπορεί να συμβαίνει τη παρούσα χρονική στιγμή αλλά τα αποτελέσματα αυτής της σχέσης να έχουν αναγωγή στο κοντινό ή μακρινό μέλλον αφού τα θετικά ή αρνητικά βιώματα των αθλητών μπορούν να καθορίσουν ως ένα βαθμό και μέρος της ενήλικης ζωής τους, όταν εκείνοι κληθούν να ηγηθούν σε οικογενειακό ή εργασιακό περιβάλλον.

Ο ρόλος των προπονητών στη διόρθωση, βελτίωση και καθοδήγηση των αθλητών όχι μόνο εμπλουτίζει την κινητική και αθλητική νοημοσύνη των αθλητών και αθλητριών, αλλά και επηρεάζει την προσωπικότητά τους, το επίπεδο συναισθηματικής τους νοημοσύνης και τον αξιακό τους χάρτη για τον αθλητισμό και τη ζωή

Όλη αυτή η επικοινωνία των δυο πλευρών -προπονητή και αθλητή- γίνεται λεκτικά και μη λεκτικά. Τα λόγια, οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι προπονητές στην επικοινωνία όσο και να μας φαίνεται παράξενο  καταλαμβάνουν το μικρότερο μέρος της ανθρώπινης επικοινωνίας. Τη μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η επικοινωνία «χωρίς λόγια». Η εντύπωση που μας προκαλεί ένα μήνυμα εξαρτάται μόλις κατά 7% από τις λέξεις που περιέχει, σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή Ψυχολογίας Albert Mehrabian. To υπόλοιπο μήνυμα «περνάει» κατά 38% φωνητικά, δηλαδή μέσα από τον τόνο και τις διακυμάνσεις της φωνής, και κατά 55% μη λεκτικά, δηλαδή μέσα από τη γλώσσα του σώματος. Η διαπίστωση του διακεκριμένου ψυχολόγου είναι γνωστή και ως ο κανόνας «7% – 38% – 55%».

Ας φανταστούμε μια ακραία και απευκταία εικόνα έναν προπονητή αγώνα ποδοσφαίρου μικρών ηλικιών να μη μπορεί να ελέγξει ούτε τα λόγια, ούτε το ύφος της φωνής του (να ουρλιάζει προς αθλητές ή παράγοντες του αγώνα). Ακόμα και η  γλώσσα του σώματός του να είναι αποκλίνουσα (δείχνοντας δυσαρέσκεια, ειρωνεία, ασέβεια). Μια ισχυρή απειλητική εικόνα με βασικούς αποδέκτες νέους και νέες. Ασφαλώς αυτό δεν υφίσταται μόνο στο πλαίσιο φαντασίας αφού όλοι μας ως θεατές έχουμε ζήσει ανάλογες εμπειρίες όχι μόνο από προπονητές ποδοσφαίρου αλλά και άλλων  αθλημάτων.

Πόσο τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να θεωρηθούν βοηθητικές στην εκπαίδευση νέων ανθρώπων και πόσο αυτός ο τρόπος να είναι το ισχυρότερο εφόδιο στη φαρέτρα ενός προπονητή, στη φαρέτρα ενός εκπαιδευτή ώστε να οδηγήσει και εμπνεύσει τους νέους σε καλές αθλητικές αποδόσεις. Πόσο όλα αυτά τα παραπάνω να έχουν τη δύναμη να επαναφέρουν τα παιδιά στην αθλητική απόδοση και όχι να τα τρομάζουν λειτουργώντας σε καθεστώς φόβου και άγχους. Πόσο μπορεί να διαιωνίζεται μια τέτοια συμπεριφορά και πόσο μπορεί να γράψει στον σκληρό δίσκο ενός νέου παιδιού τέτοια συμπεριφορά. Κάπως έτσι ο αθλητισμός χάνει την αξία του και τα οφέλη γίνονται ανάρπαστα ειδικά  αν οι άνθρωποι που απευθυνόμαστε βιώνουν τραυματικές εμπειρίες στη κοινή ζωή τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Είναι χρήσιμη μια εκπαίδευση των προπονητών τέτοιου επιπέδου. Εκπαίδευση όχι μόνο για τους προπονητές που ηγούνται αλλά και τους αθλητές που δέχονται ώστε να μάθουν να κρίνουν συμπεριφορές και να κάνουν τις επιλογές τους προσφέροντάς όχι μόνο ένα σύγχρονο ελεύθερο περιβάλλον μάθησης αλλά και κοινωνικά εργαλεία  που θα διαιωνίζουν τις καλές πρακτικές στις οικογένειές τους αργότερα ως ενήλικα μέλη.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Fair Coaching στο πλαίσιο του Erasmus +Sport σκοπεύει να θέσει το ζήτημα της χρήσης αναρμόζουσων, ακατάλληλων και επιθετικών συμπεριφορών από τους προπονητές και τους εκπαιδευτές που υιοθετούν αυτές τις μεθόδους, παρερμηνεύοντας το ρόλο  και την επικοινωνία του ρόλου. Προτίθεται επίσης να δημιουργήσει ένα πλαίσιο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων διαδίδοντας πολιτισμό σεβασμού στον αθλητικό τομέα και στη κοινωνία.

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος

Το kick off meeting του Fair coaching είχε προγραμματισθεί στη Μπολόνια στην έδρα της Ιταλικής Λίγκας του βόλεϊ που είναι και ο coordinator του φιλόδοξου εκπαιδευτικού προγράμματος. Εξαιτίας του γνωστού αποκλεισμού, από τον κορονοιό που θερίζει, η πρώτη δια ζώσης συνάντηση μετατράπηκε σε ψηφιακή μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που φιλοξένησε όλους τους ευρωπαϊκούς φορείς που συμμετείχαν:

ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ FAIR COACHING

Lega Pallavolo Serie A – Italian National Volleyball League (Italy)

ASSIST – Associazione Nazionale Atlete (Italy)

Alice Milliat Association – FAMI (France)

Fare Network (Netherlands)

K E A  – Fair Play CODE Hellas (Greece)

Serbian Rugby League Federation (Serbia)

Girls In Sport (Sweden)

Finnish Coaches Association (Finland)