Το μικρόφωνο στη μαμά

17 Feb

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Οι αθλητές είναι σίγουρα οι πρωταγωνιστές των σπορ. Είναι εκείνοι που παράγουν το θέαμα και το προσφέρουν απλόχερα στο διψασμένο κοινό. Πίσω όμως από τους σταρ του βόλεϊ (και του κάθε αθλήματος) υπάρχουν αφανείς ήρωες και ηρωίδες. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκ των πραγμάτων χιλιάδες μανάδες αυτού του κόσμου που έγιναν θυσία για να φτάσει το παιδί τους το στόχο του.

Ας δούμε τι έχουν να μας πουν κι εκείνες με τη σειρά τους για τους γιους τους, αλλά και για το γεγονός ότι… ακούνε πολλά στα γήπεδα. Οι μητέρες των Παναγιώτη Πελεκούδα, Μενέλαου Κοκκινάκη, Μίταρ Τζούριτς, Νίκου Ζουπάνι και Θανάση Πρωτοψάλτη απαντούν στις ερωτήσεις του ΠΑΣΑΠ.

  • Πώς ήταν για εσάς, ως μητέρα, να μεγαλώνετε έναν αθλητή βόλεϊ;

Ευθυμία Πελεκούδα: «Το δύσκολο για εμένα ήταν ότι είχα δύο αθλητές, όχι έναν. Κάναμε προσπάθειες να τους βρούμε κοινό άθλημα, αλλά ο ένας ακολούθησε το βόλεϊ και ο άλλος το μπάσκετ. Το πρόγραμμα ήταν πολύ πιεσμένο επειδή τρέχαμε συνεχώς σε πολλά γήπεδα. Ήταν όλα δύσκολα, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα κρεβάτια, το φαγητό…».

Λίτσα Κοκκινάκη: «Εμείς μεγαλώσαμε με τον αθλητισμό. Από όταν τα παιδιά ήταν μικρά, δεν ξέραμε τίποτε άλλο πέραν από αυτό. Ήταν και τα δύο προσηλωμένα στους στόχους και δεν έτρεχαν δεξιά κι αριστερά. Είχε ζόρι, διότι έπρεπε να τρέχουμε στις προπονήσεις, να πηγαίνουμε στα γήπεδα, αλλά όλα αυτά ήταν ευχάριστα. Περάσαμε κι εμείς πάρα πολύ όμορφα από όλα αυτά».

Γκόρτσα Τζούριτς: «Για μένα ο αθλητισμός ήταν επάγγελμα (μπάσκετ), ενώ εκτός από τον Μίταρ ήταν και η κόρη μου η Ιβάνα. Ήταν ακόμη πιο δύσκολο διότι όλα ήταν σε ένα πρόγραμμα με βάση τα παιδιά. Τι ώρα έχουν προπόνηση, τι ώρα έχουν να φάνε, τι ώρα έχουν να ξεκουραστούν. Όλα ήταν γύρω από τα παιδιά».

Ζουπάνι: «Ο Νίκος από μικρό παιδί ασχολείτο με τον αθλητισμό. Ξεκίνησε με στίβο και κατέληξε στο beach volley. Στη συνέχεια όμως επέλεξε το βόλεϊ, το οποίο ήταν και πιο οικονομικά για εμάς. Τόσα χρόνια τον στήριξα πολύ σαν μάνα. Ήταν κάτι δύσκολο και για εμάς που δουλεύουμε εδώ στο Βόλο, διότι ο Νίκος δεν πληρωνόταν πουθενά στην αρχή».

Αλεξία Πρωτοψάλτη: «Δημιουργούσε πολύ όμορφα συναισθήματα το να μεγαλώνεις έναν αθλητή. Είμαι πολύ περήφανη και νοσταλγώ εκείνες τις στιγμές, διότι λείπει από το σπίτι. Ζω τις χαρές και τις λύπες μαζί του, έστω κι από μακριά».

  • Πώς αισθάνεστε που μετά από τόσα χρόνια κόπων, το παιδί σας έχει προοδεύσει στον χώρο του αθλητισμού;

Ευθυμία Πελεκούδα: «Είναι μεγάλη χαρά για όλη την οικογένεια αλλά και για την πόλη της Πάτρας. Απλά το αρνητικό είναι ότι λείπει πια. Όλα τέλεια κατά τα άλλα».

Λίτσα Κοκκινάκη: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη, το να βλέπω το παιδί μου να έχει κάνει επάγγελμα και να ζει από αυτό που προσπαθούσε τόσα χρόνια. Αισθάνεσαι πως όλα όσα έκανες δεν πήγαν χαμένα και το πιο σημαντικό είναι ότι αγαπάει αυτό που κάνει».

Γκόρτσα Τζούριτς: «Έβλεπα ότι ο γιος μου έπαιζε καλά και ήξερα ότι θα γίνει κάτι σπουδαίο. Όσο περνάνε τα χρόνια, είσαι ευχαριστημένος και περήφανος, διότι άξιζε ο κόπος. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη. Πλέον, μετά από τόσο τρέξιμο, είμαι σε ρεπό, αφού τα παιδιά μεγάλωσαν και το μόνο που έχω να κάνω είναι να τα θαυμάζω»

Ζουπάνι: «Σαν μάνα νιώθω περήφανη διότι η στήριξη που του παρείχαμε επειδή του άρεσε πολύ αυτό που έκανε είχε αποτέλεσμα. Το παιδί μου δούλεψε πολύ κι έφτασε εκεί που έφτασε, είμαι πολύ χαρούμενη».

Αλεξία Πρωτοψάλτη: «Αισθάνομαι ικανοποίηση. Οι κόποι τόσων χρόνων αποδίδουν καρπούς και μου δίνουν ευχαρίστηση, μετριάζοντας παράλληλα την απόσταση. Από μικρός που ήταν, πίστευα σε αυτόν και δικαιώθηκα σαν μητέρα και προπονήτριά του, αλλά μέσα από την πολλή δουλειά και την πίστη που έχει ο ίδιος έφτασε σήμερα εκεί που είναι».

  • Πώς αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι σας βρίζουν συχνά στο γήπεδο;

Ευθυμία Πελεκούδα: «Κατ’ αρχήν προσβάλλεται ο ίδιος, αυτός που το κάνει, αλλά και την ίδια του τη μητέρα. Δεν διανοούμαι ότι μία μάνα λέει στο παιδί της να μπει στο γήπεδο και να βρίσει μία άλλη μάνα. Ούτε το όνομά της δεν ξέρει. Λογικά κάτι καλό κάνει ο παίκτης και τους μπαίνει στο μάτι, διότι επιλεκτικά βρίζουν μερικές μητέρες. Οπότε μένω εκεί».

Λίτσα Κοκκινάκη: «Είναι κι αυτό μέσα στο παιχνίδι, τι να κάνουμε; Ειλικρινά, δεν με ενοχλεί καθόλου. Έχει τύχει φορές, ειδικά πιο παλιά που δεν με γνώριζαν, να με βρίζουν και να είμαι δίπλα τους. Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα του κόσμου, αλλά είναι… του επαγγέλματος αυτά».

Γκόρτσα Τζούριτς: «Δεν με νοιάζει ιδιαίτερα. Μπορεί να είναι λίγο παράξενο, αλλά σκέφτομαι ότι αν είναι να με βρίζουν και να παίζει εκείνος καλά, ας με βρίζουν. Εμένα σαν μάνα με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο γιος μου στο γήπεδο. Εντάξει, δεν μου αρέσει κιόλας, αλλά το αφήνω να περάσει».

Ζουπάνι: «Το πάθος του κάθε οπαδού για την ομάδα του τα κάνει όλα. Εμένα δεν με αγγίζει, εγώ χαίρομαι όταν ο γιος μου κερδίζει και αυτό είναι. Δυστυχώς αυτά στα γήπεδα υπάρχουν, δεν μπορούμε να κλείσουμε το στόμα σε κανέναν. Θα πρέπει όμως να υπάρχει καλύτερη μόρφωση στο γήπεδο. Μάνα είναι μία, κι εκείνοι έχουν μανάδες, πρέπει να το καταλάβουν».

Αλεξία Πρωτοψάλτη: «Δεν με απασχολεί καθόλου. Αυτό το ζήτημα είναι μέρος μιας μικρής φανατικής μερίδας οπαδών, την οποία ο αθλητισμός έχει την δύναμη να απωθεί».

Βίκυ Αρβανίτη: «Ευλογημένη για όσα έχω ζήσει»

Συνέντευξη στον Μάριο Μάντζο

Το όνομά της έχει μπει βαθιά στη συνείδηση του φίλαθλου κοινού εδώ και 20 χρόνια. Όταν κάποιος ακούει τον όρο “Beach Volley”, το πρώτο όνομα που θα έρχεται στο μυαλό είναι το δικό της.

Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Χαλκίδα, η Βίκυ Αρβανίτη άρχισε να μαθαίνει τα μυστικά του βόλεϊ από μικρή ηλικία, μέχρι που γνωρίστηκε με το beach volley το 2000 όντας 15. Τη συνέχεια την ξέρουν όλοι: σειρά επιτυχιών, μετάλλια να… χάνεις το μέτρημα και φυσικά συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιάδες, όνειρο για κάθε αθλητή.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, μητέρα πλέον, φιλοξενείται σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΑΠ, σε μία πλούσια κι απολαυστική συνέντευξη. Από την πρώτη μέρα γνωριμίας με το beach volley, μέχρι τον πιο… περίεργο πανηγυρισμό της ζωής της.

1) Βίκυ, αρχικά πώς εξελίσσεται η κατάσταση του τραυματισμού σου και η περίοδος αποκατάστασης;

«Τους τελευταίους 3 μήνες βιώνω την πιο δύσκολη φάση της αθλητικής μου καριέρας και όχι μόνο, καθώς ο τραυματισμός μου έχει επηρεάσει ολόκληρη τη ζωή μου. Μπορεί κανείς να φανταστεί πώς είναι να μην μπορείς να περπατήσεις εδώ και 3 μήνες (22 Οκτώβρη τραυματίστηκα) και να έχεις και ένα μωρό 21 μηνών που εξαρτάται απόλυτα από σένα.

Πόσο μάλλον όταν πληρώνεις επιλογές άλλων και λάθη που με έφεραν σε αυτή την κατάσταση καθώς δεν ήταν απλά μια άτυχη στιγμή όπως πολλοί νομίζουν, αλλά κατόρθωμα.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζω τις θεραπείες με αρχικό στόχο να πετάξω σύντομα τις πατερίτσες και να συνεχίσω την ενδυνάμωση που απαιτείται στην πορεία ώστε να επανέλθει το πόδι μου. Ευλογία για μένα είναι ότι έχω κοντά μου τους καλύτερους συνεργάτες σε αυτό τον μακρύ δρόμο που διανύω και θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια, τον γιατρό των Εθνικών ομάδων Beach Volley Νικόλαο Σούρα και τους επί σειρά ετών συνεργάτες μου Κώστα Ψαρογιώργο (φυσικοθεραπευτή) και Γιώργο Βαβέτση (εργοφυσιολόγο) που έχουν αναλάβει το κομμάτι της αποκατάστασής μου ο καθένας στον τομέα του».

2) Η ενασχόλησή σου με το beach volley πιάνει φέτος τα 20 χρόνια. Πώς μπήκε στη ζωή σου και πώς επέλεξες να το διαχωρίσεις από το βόλεϊ σάλας όταν ήσουν ακόμη παιδί;

«Όντως πέρασαν τόσα χρόνια και ούτε που το κατάλαβα! Το Beach Volley μπήκε στη ζωή μου εντελώς τυχαία όταν μια συμπαίκτρια μου από το βόλεϊ σάλας (Χριστίνα Σάρρα) μου πρότεινε να αγωνιστούμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων και νεανίδων το καλοκαίρι του 2000. Κατακτήσαμε τότε την 1η θέση στο πρωτάθλημα κορασίδων και την 3η θέση στο πρωτάθλημα των νεανίδων με προπονητή τον Κώστα Νικολακόπουλο. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το πάθος μου με αυτό το άθλημα, μιας και πιο πριν ήμουν ταγμένη μόνο στο βόλεϊ σάλας!

Ίσως βοήθησαν και οι συγκυρίες καθώς εκείνη την περίοδο ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας γινόταν μια συστηματική προσπάθεια ανεύρεσης νέων ταλέντων με τον ερχομό και των Βραζιλιάνων ομοσπονδιακών προπονητών Αλεμάο και Μαρκάο. Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκα πολύ να πάρω την απόφαση από 16 ετών κιόλας να αφοσιωθώ αποκλειστικά στο Beach Volley, καθώς με κέρδισε από την αρχή η ελευθερία κινήσεων που είχα στο γήπεδο, ο τρόπος που δουλεύαμε, η προσπάθεια που απαιτούνταν για να φτάσεις στο στόχο αλλά και το κίνητρο των Ολυμπιακών αγώνων».

3) Ουκ ολίγοι αθλητές κι αθλήτριες ξεκινούν από το βόλεϊ σάλας και καταλήγουν στο beach volley ή τα συνδυάζουν και τα δύο. Οι διαφορές, κάποιες από τις οποίες είναι προφανείς, είναι πολλές και τεράστιες. Ποιες θεωρείς ως τις πιο βασικές και τι χρειάζεται να έχει κανείς για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δύο κατηγοριών;

«Τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο σύνηθες να βλέπουμε αθλητές που αγωνίζονται στο βόλεϊ σάλας να συμμετέχουν και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley το καλοκαίρι. Είναι όμως σχεδόν απίθανο να μπορεί ένας αθλητής να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα της άμμου αν δεν αφοσιωθεί σε αυτό ολοκληρωτικά. Αντιθέτως, για τους επαγγελματίες αθλητές του βόλεϊ σάλας η ενασχόληση το καλοκαίρι με το beach volley αποτελεί την καλύτερη προετοιμασία για την επόμενη σεζόν. Όμως οι απαιτήσεις του αθλήματος της άμμου, το υψηλό επίπεδο παγκοσμίως και η τεράστια ανάπτυξή του από τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που επενδύουν όλο και περισσότερα χρήματα στη δημιουργία υποδομών ώστε να βγουν νέοι αθλητές, δεν αφήνει περιθώρια για part time απασχόληση αν θέλεις να διακριθείς στο εξωτερικό και να μπεις σε τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης. Οι διαφορές όπως όλοι γνωρίζουν και έχουν αγωνιστεί στην άμμο είναι μεγάλες, η άμμος από μόνη της είναι η μεγαλύτερη δυσκολία, ο χώρος που πρέπει να καλυφθεί από 2 μόνο άτομα ενώ είναι σχεδόν ίδιος με το βόλεϊ σάλας, η τεχνική κατάρτιση που πρέπει να έχει ένας αθλητής σε όλα τα στοιχεία καθώς δεν υπάρχει εξειδίκευση, κάνουν το beach volley να μοιάζει ομαδικό και ατομικό άθλημα ταυτόχρονα».

4) Αν κάνεις ένα flashback σε όλη σου την καριέρα, θα δεις σπουδαίες επιτυχίες και είναι βέβαιο ότι το να ξεχωρίσεις έναν μικρό αριθμό είναι δύσκολο. Η συμμετοχή στις Ολυμπιάδες τόσο ως επιτυχίες όσο και ως εμπειρίες είναι κάτι το ξεχωριστό;

«Νιώθω ευλογημένη για όλα όσα έχω ζήσει σε αυτό το άθλημα μέσα από σπουδαίες νίκες, σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο αλλά και μέσα από ήττες που με έκαναν πιο δυνατή και μου έδωσαν περισσότερο πείσμα. Η συμμετοχή μου σε 3 Ολυμπιάδες (Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο) αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση της απόφασής μου να αφοσιωθώ στο άθλημα της άμμου και να δουλέψω σκληρά για να μπορέσω να είμαι στους καλύτερους αθλητές στον κόσμο που καταφέρνουν να το πετύχουν, και είναι κάτι που θα με συνοδεύει σε όλη μου την αθλητική πορεία και όχι μόνο».  

5) Θα τολμούσες να μας αναφέρεις ποια είναι η αγαπημένη σου συμπαίκτρια;

«Δύσκολη ερώτηση με δύσκολη απάντηση. Κάθε μια συμπαίκτρια που είχα τουλάχιστον όσον αφορά τη διεθνή μου καριέρα αποτελεί ένα ξεχωριστό σταθμό για μένα και μόνο θετικά έχω να πω.

Θάλεια Κουτρουμανίδου, η πρώτη συμπαίκτρια στο world tour, η καλύτερη συμπαίκτρια που θα μπορούσα να έχω ξεκινώντας την πορεία μου στο άθλημα, μικρές και οι δύο τότε με κοινό όραμα, κοινό στόχο και πολύ καλή συνεργασία εντός και εκτός γηπέδου. Καταφέραμε να είμαστε παρούσες έχοντας πάρει με το σπαθί μας την πρόκριση στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.

Βάσω Καραντάσιου, τι να πει κανείς…απίθανη χημεία εντός γηπέδου, μετάλλια και επιτυχίες η μία μετά την άλλη , υπερηφάνεια και μεγάλες στιγμές! Η καλύτερη ομάδα ever! Και για μένα το μεγαλύτερο σχολείο έχοντας δίπλα μου μια σπουδαία αθλήτρια.

Μαρία Τσιαρτσιάνη, πολυετής συνεργασία, δύο διαφορετικοί χαρακτήρες που παρά τις διαφωνίες εντός γηπέδου κατάφερναν να βγάζουν έναν δυναμισμό ομάδας που πολλοί θαύμαζαν. Με τη Μαρία όσα μας χωρίζουν άλλα τόσα μας ενώνουν. Δε θα ξεχάσω ποτέ την πολυπόθητη πρόκριση στο Λονδίνο κυριολεκτικά στο παραπέντε όπου ήρθε με πολύ κόπο, μέσα από τραυματισμούς και μάχη με το χρόνο.

Πένυ Καραγκούνη, μπορεί τουλάχιστον προς το παρόν να μην έχουμε αγωνιστεί μαζί σε Ολυμπιακούς αγώνες αλλά έχουμε μια συνεργασία που πέρασε από διάφορα επίπεδα μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Η πιο διαφορετική από όλες, εγώ πλέον έγινα η «μεγάλη» της παρέας και το απολάμβανα πολύ! Με την Πένυ ταιριάξαμε πολύ εντός και εκτός γηπέδου, έγινα μεγάλο πειραχτήρι μαζί της και πραγματικά περνάμε πολύ καλά μαζί , φέραμε αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεκινώντας από τα βαθιά το 2018 (321 στην παγκόσμια κατάταξη ) έπειτα από την απουσία μου δυόμισι χρόνια, τερματίσαμε το 2019 στην 34η θέση όπου και σταματήσαμε λόγω του τραυματισμού μου.

Τη θεωρώ πολύ ταλαντούχα και μακάρι να συνεχίσει και να μείνει στο χώρο.

Τα συμπεράσματα λοιπόν δικά σας!»

6) Τόσα χρόνια, τόσες στιγμές. Θυμάσαι κάποιο περιστατικό ευχάριστο το οποίο να σου έχει μείνει στο μυαλό και να ‘χεις να το διηγείσαι;

«Κάτι που μου έχει μείνει στο μυαλό εκτός από ευχάριστο αλλά και ως ευτράπελο, ήταν στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τη Βάσω Καραντάσιου όπου στον τελευταίο πόντο όπου ήρθε και η κούπα, από τη χαρά μου έπεσα πάνω της να την αγκαλιάσω και τρακάρανε οι μύτες μας (χαμογελάει)! Δε θα ξεχάσω το ύφος της Βάσως για μερικά δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα. Είμαι σίγουρη ότι το θυμάται μαζί με την κατάκτηση του τίτλου φυσικά!»

7) Το 2018 έφερες στον κόσμο τον υιό σου. Ονειρεύεσαι να τον δεις να ακολουθεί τα βήματά σου; Θα προσπαθήσεις να τον ωθήσεις προς τον αθλητισμό;

«Η γέννηση του γιου μου ήταν, είναι και θα είναι το πιο σημαντικό μετάλλιο στη ζωή μου. Όνειρό μου είναι να κάνει αυτό που αγαπά και θέλει εκείνος. Σίγουρα θα ήθελα να ασχοληθεί γενικότερα με τον αθλητισμό και θα το επιδιώξω αλλά δεν έχω σκοπό να δω μέσα από το παιδί μου τη συνέχειά μου».

8) Ποια είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημά σου στην Ελλάδα; Αν σου δινόταν η ευκαιρία να αλλάξεις ένα πράγμα ποιο θα ήταν αυτό;

«Γενικά ο ελληνικός αθλητισμός όπως και ολόκληρη η κοινωνία έχει πληγεί εν μέσω οικονομικής κρίσης. Όμως πριν μιλήσουμε για χρήματα , νομίζω ότι προέχουν οι δράσεις . Το άθλημά μας χρειάζεται υποδομές που θα θέσουν τις βάσεις ώστε να υπάρξει συνέχεια. Μόνο μέσα από σωστή οργάνωση και υποδομή θα πειστούν νέοι αθλητές να ασχοληθούν αποκλειστικά με το άθλημα και να στηθεί εκ νέου μια κατάσταση όπου και χορηγοί θα έρθουν όπως παλιότερα και έτσι θα υπάρξει ελπίδα για το μέλλον».

9) Όταν πλέον λάβεις την απόφαση να αποχωρήσεις από την ενεργό δράση, πώς βλέπεις ότι θα είναι η Βίκυ Αρβανίτη; Θα μείνεις κοντά στον χώρο από άλλο πόστο; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια από τώρα;

«Στο κοντινό μέλλον δεν έχω αυτοσκοπό να μείνω στο άθλημα από κάποιο άλλο πόστο αλλά ούτε και το αποκλείω αν υπάρξει κάποια πρόταση που με ενδιαφέρει και μπορώ να βοηθήσω με την εμπειρία μου, έπειτα από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τον πρωταθλητισμό. Το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να δω την οικογένειά μου να μεγαλώνει κι άλλο και να είμαι ευτυχισμένη και γεμάτη με ότι κι αν κάνω».

10) Σχολίασέ μας λίγο πώς κρίνεις το έργο του ΠΑΣΑΠ και τη σημασία αυτού.

«Εδώ και χρόνια ο ΠΑΣΑΠ έχει δώσει φωνή και βήμα στους αθλητές για ένα καλύτερο μέλλον στο άθλημά μας. Θεωρώ απαραίτητη αυτή την κίνηση γιατί μόνο μέσα από οργανωμένες προσπάθειες που υποστηρίζονται από όλους τους επαγγελματίες αθλητές μπορεί να υπάρξει ελπίδα και αλλαγή προς όφελος του αθλήματος και των αθλητών».

11) Κλείνοντας, θα ήθελες να κάνεις μία γενικότερη ευχή για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ και beach volley;

«Εύχομαι το βόλεϊ και το Beach Volley τα επόμενα χρόνια να φτάσουν στη θέση που τους αξίζει και που τα έζησα και εγώ ως παιδί όταν ξεκίνησα αλλά και στην πορεία ως μέλος της Εθνικής ομάδας Beach Volley».  

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΑΠ

26 Nov

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή (24/11) η Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΑΠ στο Μεγάλο Αμφιθέατρο των ΣΕΦΑΑ.

Στο πλαίσιο της ΓΣ παρουσιάστηκε το σύνολο των εργασιών του Συνδέσμου και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα του βόλεϊ στη χώρα. Παράλληλα, αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις που αφορούν τόσο τη Volleyleague Ανδρών (λειτουργία Επιτροπής Αδειοδότησης, άμεση συζήτηση για μετατροπή της διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος) όσο και τη Volleyleague Γυναικών.

Σύσσωμοι οι αθλητές του βόλεϊ στέλνουν το μήνυμα μέσω και της Γενικής Συνέλευσης ότι θα είναι ενωμένοι με κοινό στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ. Διότι μόνο ως μία ομάδα μπορούμε να κάνουμε βήματα προόδου.

*Ευχαριστούμε θερμά τα ΣΕΦΑΑ για την παραχώρηση της αίθουσας του Μεγάλου Αμφιθεάτρου και την εταιρεία Βίκος

Πρόσκληση στη ΓΣ του ΠΑΣΑΠ

11 Nov

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Ο Πρόεδρος Π. Πελεκούδας και το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Α.Π. προσκαλούν τα μέλη του Συνδέσμου στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00 π.μ, στη ΣΕΦΑΑ Αθηνών, αίθουσα Μεγάλου Αμφιθεάτρου (Εθ. Αντιστάσεως 41, Δάφνη Αττικής, Αθήνα).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1) Διοικητικός Απολογισμός 2018
2) Οικονομικός Απολογισμός 2018
3) Ανακοίνωση Έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής
4) Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού – Απαλλαγή μελών Δ.Σ. για τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό.
5) Ανάδειξη νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής
6) Έγκριση Προϋπολογισμού 2019
7) Άλλα θέματα

Δεδομένων των ιδιαίτερα σημαντικών αποφάσεων που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της Γ.Σ., η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Σε περίπτωση μη απαρτίας την παραπάνω ημέρα και ώρα, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 στον ίδιο χώρο, στις 13.00 μ.μ”.

*ΣΕΦΑΑ
-στάση Μετρό Δάφνης
-ελεύθερο πάρκινκ εντός της σχολής

Συνάντηση του ΠΑΣΑΠ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

23 Oct

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (23/10) η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΑΠ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο γραφείο του.

Από την πλευρά του Συνδέσμου παρουσιάστηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό βόλεϊ, με τον κ. Αυγενάκη να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι δύο πλευρές είχαν σύμπνοια απόψεων και η συνάντηση απέδειξε ότι ο Υφυπουργός θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές για την ανάπτυξη του βόλεϊ στη χώρα μας.

Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλοι μαζί μπορούμε να αναβαθμίσουμε το άθλημα και να το πάμε μπροστά, με τον ΠΑΣΑΠ να ταυτίζεται απόλυτα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν άμεσα προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο του ελληνικού βόλεϊ.

Τον ΠΑΣΑΠ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Πελεκούδας, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Αχιλλεόπουλος, ο ταμίας Ηλίας Λάππας, τους οποίους συνόδευσε ο νομικός σύμβουλος Δημήτρης Πρεβενιός.

«Ο αθλητισμός είναι ένας και ενωμένος»

17 Oct

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη εκπροσώπων των συνδέσμων Π.Σ.Α.Π., Π.Σ.Α.Κ., ΠΑ.Σ.Α.Π. και Π.Σ.Α.Χ., με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για τη βελτίωση του αθλητισμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικότατο κλίμα, με κεντρικό σύνθημα πως «ο αθλητισμός είναι ένας και ενωμένος».

1 Oct

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Στις κρίσιμες ώρες που περνάει το ελληνικό επαγγελματικό (όσο κι αν δεν σας βολεύει είναι επαγγελματικό) βόλεϊ, το καλύτερο που θα είχαν να πράξουν όλες οι πλευρές θα ήταν να εργαστούν σκληρά και σιωπηλά, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Συνεντεύξεις τύπου και ανακοινώσεις δεν βοηθούν. Δυστυχώς, όμως, προκληθήκαμε δημοσίως από τον κ. Πρόδρομο Καλαϊτζίδη, άρα δημοσίως θα απαντήσουμε με απόλυτο σεβασμό στο μέγεθος και την ιστορία του Ηρακλή.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ, λοιπόν, επέλεξε να στοχοποιήσει δυο επαγγελματίες, για να βγει από το πρόβλημα. Έχουμε αντιμετωπίσει την πρακτική αυτή και στο παρελθόν από άλλες ομάδες. Αντιμετωπίσαμε προσφάτως την απειλή άλλου μεγάλου συλλόγου ότι θα αποχωρήσει, απαιτώντας το άθλημα να γυρίσει στον ερασιτεχνισμό που βολεύει κάποιους… ερασιτέχνες παράγοντες.

Κύριε πρόεδρε, όταν κάποιος αναλαμβάνει την ιστορία και τα τρόπαια ενός μεγάλου συλλόγου, πρέπει να αναγνωρίσει και τα χρέη του. Άλλωστε, τα τρόπαια κατακτήθηκαν από προπονητές και αθλητές, με τους οποίους υπογράψατε συμβόλαια. Δεν ήρθαν με το ζόρι. Οφείλετε, λοιπόν, να τηρήσετε τις συμφωνίες και τις ρυθμίσεις σας στο ακέραιο. Πρέπει οι νόμοι επιτέλους να τηρούνται. Είναι προφανές ότι οι ομάδες σε τούτη τη χώρα ήταν ασυνεπείς είτε όταν λεφτά όντως υπήρχαν, είτε εν μέσω κρίσης. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο ΠΑΣΑΠ σεβόμενος την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών δεν δύναται να σχολιάσει δικαστικές αποφάσεις, στις οποίες μάλιστα δεν ήταν καν διάδικος, αλλά αντίθετα τις σέβεται και καλεί όλους τους φορείς του αθλητισμού να πράττουν αναλόγως.

Κάνετε λόγο για ”αλητεία” του Χριστοφιδέλη. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ο Κώστας Χριστοφιδέλης είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές (σε ήθος και αθλητική αξία) όλων των εποχών, έχει κατακτήσει 27 τίτλους (εκ των οποίων δυο ευρωπαϊκά τρόπαια) και ηγήθηκε της ομάδας σας στην κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου. Έχει τιμήσει τη φανέλα με το εθνόσημο, οδηγώντας την εθνική ομάδα σε μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της. Η ιστορία και το ήθος του απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να του χρεώνουν αλητεία. Ελάχιστη υπευθυνότητα απαγορεύει να τον δίνει οποιοσδήποτε βορά στον κόσμο που λατρεύει τον Ηρακλή και δικαίως αδιαφορεί για συμβόλαια και ρυθμίσεις. Εσείς όμως δε μπορείτε ούτε να αδιαφορείτε, ούτε να ρίχνετε την ευθύνη στην ΕΣΑΠ. Αν κάποιος πολίτης φανεί ασυνεπής σε ρυθμίσεις χρεών (ακόμα και για πολύ μικρότερα ποσά) είτε θα χάσει το σπίτι και την περιουσία του, είτε την ελευθερία του. Γιατί, λοιπόν, να ισχύει κάτι διαφορετικό στον αθλητισμό;

”Αλητεία” είναι να επικαλείται κάποιος το πρόβλημα υγείας ενός ανθρώπου ή να αναρωτιέται γιατί ζητάει άλλος τα χρήματά του σε ”προχωρημένη” ηλικία. (Παρμεπιπτόντως, αγαπητέ πρόεδρε, ο Κώστας Γκιρτζίκης, υπόδειγμα ήθους και επαγγελματισμού, είναι 44 ετών. Αλλά και 51 να ήταν, τί ακριβώς σημαίνει;)

Τα χρήματα, όσα κι αν είναι (εσείς, ο Ηρακλής τα υπογράψατε) πρέπει να δοθούν στο ακέραιο.

Τέλος, θέλετε να βάλετε τον ΠΑΣΑΠ απέναντι στους 14 σημερινούς αθλητές του Ηρακλή, απειλώντας ότι δεν θα κατεβάσετε την ομάδα στο πρωτάθλημα και θα μείνουν άνεργοι. Με τις πρακτικές που χρησιμοποιείτε και εν έτη 2019 είμαστε βέβαιοι ότι τους προστατεύουμε. Και από εσάς και από άλλους που χρησιμοποίησαν την ίδια απειλή και, όπως αποδεικνύει η ιστορία, δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερα χρέη.

Εν κατακλείδι: Οι πρακτικές του διαίρει και βασίλευε, της μετατόπισης ευθυνών, της στοχοποίησης εργαζομένων και οι ”ψευτομαγκιές”-απειλές ανήκουν στο παρελθόν. Στο πρωτάθλημα ας συμμετάσχουν όσοι μπορούν να ανταποκριθούν στα οικονομικά δεδομένα και ΚΥΡΙΩΣ στο βάρος της ιστορίας των ομάδων που εκπροσωπούν. Με τις πρακτικές σας δεν σώζετε, αλλά προσβάλλετε ιστορικά σωματεία και τον κόσμο τους.

Αν είναι να γίνει ένα πρωτάθλημα με τους όρους και τις πρακτικές που έφεραν το βόλεϊ στην σημερινή κατάσταση, να το κάνετε χωρίς εμάς.

Εμείς βόλεϊ θα παίζουμε και χωρίς εσάς. Εσείς δε θα μπορείτε να παριστάνετε τους παράγοντες χωρίς εμάς.

Με σεβασμό,
Τα μέλη του ΠΑΣΑΠ (που πάντως ”αλητείες” δεν κάνουν… )

Έναρξη συνεργασίας του ΠΑΣΑΠ με το Mediterranean College

26 Sep

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Το Mediterranean College, στο πλαίσιο των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διπλή Καριέρα των Αθλητών (EU Guidelines for the Dual Career of Athletes) και με συνέπεια στην ενίσχυση του δίπολου «Αθλητισμός-Εκπαίδευση», ανακοινώνει τη νέα  συνεργασία του με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, το Mediterranean College προσφέρει σε όλα τα μέλη και στους συγγενείς Α΄ βαθμού του ΠΑΣΑΠ, τη δυνατότητα να σπουδάσουν με μερική υποτροφία -50% έως -65% στα δίδακτρα:

  • Στα αναγνωρισμένα Προπτυχιακά (Bachelor’s) & Μεταπτυχιακά (Master’s) προγράμματα του Mediterranean College (MC), τα οποία προσφέρονται σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το TOP26 University of Derby & το University of Wolverhampton.
  • Στα διεθνώς πιστοποιημένα προγράμματα μετεκπαίδευσης & επαγγελματικής εξειδίκευσης του Mediterranean Professional Studies (MPS), σε συνεργασία με το European International University, τον Pearson Edexcel, τη CISCO & τον Staregister.

Η συνεργασία προβλέπει επίσης, τη συμμετοχή των μελών στα ανοιχτά σεμινάρια και τις ημερίδες του Κολλεγίου, ενώ οι ακαδημαϊκοί συνεργάτες του Mediterranean College θα συμμετέχουν σε μαθήματα, σε ημερίδες & σεμινάρια που θα διοργανώνει ο ΠΑΣΑΠ.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα. Το Μνημόνιο υπογράφτηκε μεταξύ της κ. Κατερίνα Ξυνή, Managing Director του Mediterranean College και του κ. Παναγιώτη Πελεκούδα, Προέδρου του ΠΑΣΑΠ. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δρ. Πάρης Λιανός, Επικεφαλής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Director of Business Development του Mediterranean College, ο κ. Ανδρέας Φράγκος, Ά Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, ο κ. Γιάννης Αχιλλεόπουλος, Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΑΠ, και ο κ. Ηλίας Λάππας, Ταμίας του Συνδέσμου.

Οι παίκτες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, από όπου και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Συγχαρητήρια στην Εθνική Ανδρών!

22 Sep

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ την Εθνική Ομάδα Βόλεϊ των Ανδρών για την σπουδαία της πορεία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τη συμμετοχή στις “16” καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Οι Έλληνες διεθνείς απέδειξαν έμπρακτα την αγωνιστική τους αξία τόσο σε ατομικό όσο σε ομαδικό και εθνικό επίπεδο. Το ελληνικό βόλεϊ βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι και είμαστε βέβαιοι πως οι επιδόσεις μας στο Πανευρωπαϊκό θα αποτελέσουν το ιδανικό εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Συγχαρητήρια, παιδιά!

Ο ΠΑΣΑΠ ευχήθηκε στις Εθνικές Ομάδες Beach Volley, παίρνοντας αυτόγραφα!

28 Aug

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Την δική του ευχή για καλή επιτυχία στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας έδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών στις Εθνικές Ομάδες Beach Volley της Ελλάδας.

Ο ΠΑΣΑΠ έδωσε το “παρών” στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας όπου διαμένει η ελληνική αποστολή κι εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα, Γιάννη Αχιλλεόπουλο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους αθλητές και το επιτελείο.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προπονητές, το επιτελείο και τους αθλητές τόσο για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων όσο φυσικά και για γενικότερα ζητήματα που αφορούν το άθλημα, με τον ΠΑΣΑΠ να δεσμεύεται ότι θα σταθεί αρωγός σε οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν συναντήσουν στο διάβα τους.

Ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε στην ομιλία του τα εξής: “Ως ΠΑΣΑΠ, σας καλωσορίζουμε στην Πάτρα, που είναι και η πατρίδα των περισσότερων μελών του ΔΣ του Συνδέσμου μας. Ήρθαμε εδώ να σας γνωρίσουμε προσωπικά, διότι σας θαυμάζουμε πάρα πολύ γι’ αυτά που έχετε πετύχει και εκείνα που είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχετε στο μέλλον. Έχετε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, είστε πρωταθλητές Ελλάδος όλοι και αγωνίζεστε στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας και κάνοντάς μας υπερήφανους.

Σας θαυμάζουμε τόσο, που θα θέλαμε να μας υπογράψετε αυτόγραφα, εξ ου και η φανέλα που έχουμε φέρει μαζί μας. Να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στους Αγώνες στους οποίους θα σας θαυμάσουμε και θα σας υποστηρίξουμε. Και, γιατί όχι, να ακουστεί ακόμη ένας Εθνικός Ύμνος, αυτή τη φορά για το Beach Volley.

Όσον αφορά στον ΠΑΣΑΠ, ο στόχος της νέας διοίκησης είναι να ενώσει όλους τους αθλητές του βόλεϊ μαζί. Να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε και πως, σε περίπτωση που η οργανωτική επιτροπή δεν έχει μεριμνήσει για κάτι, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία με υγεία και να περάσετε όμορφα, ώστε να θυμάστε αυτή τη διοργάνωση με χαμόγελο”.

Το “παρών” έδωσε σύσσωμη η ελληνική αποστολή, μηδενός εξαιρουμένου. Συγκεκριμένα, οι αθλητές: Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη, Δήμητρα Μαναβή, Κωνσταντίνα Τσοπούλου, Δημήτρης Νιώπας, Θοδωρής Παπαδημητρίου, Ραφαήλ Μπανιώτης, Γιώργος Τερζόγλου, ο head coach Τίε Σαντάνα, οι προπονητές Θανάσης Πανούσος και Στάθης Χανδρινός, καθώς και τα μέλη του επιτελείου Πόλα Κίτσου και Μανώλης Ρουμελιώτης.

Έχουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμότατα τα μέλη του επιτελείου που οργάνωσαν σε χρόνο-ρεκόρ τη συνάντηση και συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε να πραγματοποιηθεί.