Ανακοινώσεις

Ξεκίνησε το ταξίδι του το RED Button App

Ξεκίνησε από την Εθνική Ομάδα των Ανδρών, το ταξίδι της Φιλανδικής εφαρμογής RED Button! Οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να “κατεβάσουν” στα κινητά τους τηλέφωνα την εφαρμογή και να την ενεργοποιήσουν…

Πρόκειται για μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Φιλανδία, με μεγάλη επιτυχία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να καταγγέλουν άμεσα στην αστυνομία, ανώνυμα και κρυπτογραφημένα, οποιαδήποτε προσέγγιση τους γίνει για χειραγώγηση αγώνων.

Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το βόλεϊ από τον ΠΑΣΑΠ, μέσω της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα PROtect Integrity Plus.

Είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, που δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές και τις αθλήτριες, να καταγγείλουν οποιαδήποτε ύποπτη προσέγγιση με ένα τόσο απλό, ασφαλές, ανωνύνυμο και τεχνολογικά προηγμένο τρόπο.

Το RED Button App, αναμένεται να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια το βασικό εργαλείο αντιμετώπισης του match fixing, από το σύνολο των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων των Ποδοσφαιριστών και της FIFPro.

Την εφαρμογή αναμένεται να έχουν αποκλειστικά στη διαθέση τους στην Ελλάδα, περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες πετοσφαίρισης. Οι συναντήσεις του ΠΑΣΑΠ με τους αθλητές και τις αθλήτριες αναμένεται να συνεχιστούν τους επόμενους μήνες.

Ο ΠΑΣΑΠ πιστός, για άλλη μια φορά, στη δέσμευσή του για την προστασία του αθλήματος και των αθλητών πρωτοπορεί και αισθάνεται υπερήφανος για την υλοποίηση του εν λόγω project.

 

 

Αποφάσεις Επιτροπής Αδειοδότησης

Συνεδρίασε σήμερα η Eπιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ σε Β’ συνεδρίαση θερινής περιόδου 2018. Κατά τη συνεδρίαση ελέγχθηκαν όλοι οι φάκελοι όσων σωματείων-ΤΑΑ δεν είχαν ελεγχθεί στις 11 Ιουλίου 2018.

Μετά από σχετικό έλεγχο και ακροαματική διαδικασία κατά την οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των ΤΑΑ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ηρακλής Πετοσφαίριση 2013, ενώ έγινε και επικοινωνία με ενδιαφερόμενους αθλητές και εκπροσώπους τους δια μέσω του εκπροσώπου του ΠΑΣΑΠ, κου Μηνούδη, αποφασίστηκαν τα εξής:

1)  Αδειοδοτούνται ομόφωνα για πρωτάθλημα Volley League 2018-19 τα ΤΑΑ: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

2)  Αδειοδοτείται κατά πλειοψηφία (υπέρ οι εκπρόσωποι ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ – Κατά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ), το ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2013

3)  Χορηγήθηκε κατά πλειοψηφία  (υπέρ οι εκπρόσωποι ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ – Κατά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ), ειδική προθεσμία συμπλήρωσης ελλείψεων του φακέλου του, στο ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

4)  Αν και το σωματείο του Εθνικού Πειραιώς είχε υποβάλλει στην Επιτροπή φάκελο πληρωμών στους αθλητές του, η επιτροπή έκρινε ότι ο φάκελος δεν πρέπει να ελεγχθεί λόγω αποχώρησης του από την ΕΣΑΠ και μη συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Volley League 2018-19.

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες αδειοδοτήσεις

Η  Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ αποτελούμενη από τους  Χρήστο Ηλιάδη (Πρόεδρο – εκπρόσωπο ΕΣΑΠ), Λευτέρη Κογκαλίδη (εκπρόσωπο ΕΟΠΕ) και Βασίλη Μηνούδη (εκπρόσωπο ΠΑΣΑΠ), συνεδρίασε χθες Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Πρόκειται για τη πρώτη συνεδρίαση της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και εξέτασε τους φακέλους των ΤΑΑ ΠΑΟΚ, ΑΟ Φοίνικα Σύρου, ΑΟΠ Κηφισιάς, ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας και ΓΑΣ Παμβοχαϊκός τα οποία και αδειοδότησε, για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα.

Οι φάκελοι των υπολοίπων ΤΑΑ θα εξεταστούν σε επόμενη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου 2018 ημέρα Πέμπτη.

Συμφωνία ΠΑΣΑΠ και ΕΣΑΠ

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης μετά από μαραθώνιες συζητήσεις και μέσα σε κλίμα αμοιβαίας αλληλοκατανόησης κατέληξαν σε συμφωνία διετούς διάρκειας επιλύοντας χρόνια ζητήματα που απασχολούσαν τα ΤΑΑ αλλά κυρίως τους αθλητές.

Ασφαλιστικά θέματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αθλητών είναι μεταξύ των θεμάτων που συμφωνήθηκαν και έκλεισαν οριστικά. Παράλληλα οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία διετούς διάρκειας για τον αριθμό των ξένων παικτών που θα αγωνίζονται όχι μόνο για τη σεζόν 2018-19 αλλά και για την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Αναλυτικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα ακόλουθα θέματα:

Για το θέμα των αλλοδαπων αθλητών:

Για την αγωνιστική σεζόν 2018-19 δεν θα γίνει καμία αλλαγή σε σχέση με την σεζόν 2017-18. Μία ομάδα θα μπορεί να συνάψει συμβόλαια με πέντε Κοινοτικούς αθλητές ή με τέσσερις εφόσον έστω και ένας είναι εκτός χωρών ΕΕ.

Για την αγωνιστική σεζόν 2019-20 κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώνει στο φύλλο αγώνα μέχρι τέσσερις αλλοδαπούς αθλητές είτε από ΕΕ ή εκτός ΕΕ και ανεξάρτητα τον αριθμό συμβολαίων που έχει συνάψει με αλλοδαπούς αθλητές την ίδια σεζόν.

Διευθετήθηκαν ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα που ήταν για χρόνια βασικά εργασιακά αιτήματα των αθλητών.

Συμφωνήθηκε η πρόβλεψη στα συμβόλαια όλων των Ελλήνων αθλητών για μίνιμουμ 20 ώρες εργασίας/εβδομάδα σε 6ημερη βάση, με αντίστοιχη πρόβλεψη στον Κανονισμό Σχέσεων Αθλητών-ΤΑΑ.

Συμφωνήθηκε το καθε ΤΑΑ να ασφαλίζει κάθε αθλητή με τα ελάχιστα ένσημα που ορίζει ο νόμος έτσι ώστε κάθε αθλητής να έχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ολο τον χρόνο μέσω ΙΚΑ ( με αντίστοιχη πρόβλεψη στον Κανονισμό Σχέσεων Αθλητών-ΤΑΑ). Σε ειδικές περιπτώσεις, εκτός διάρκειας συμβολαίου, η ΕΣΑΠ αναλαμβάνει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Με προτροπή και των δύο φορέων θα γίνει προσπάθεια ώστε κάθε συμφωνία να καταγράφεται απ΄ευθείας σε συμβολαιο της ΕΣΑΠ με ημερομηνία έναρξης αυτήν που θα συμφωνήσουν το ΤΑΑ με τον αθλητή και σε κάθε περίπτωση έχει ισχύ από την πρώτη ημέρα της έναρξης της προετοιμασίας της κάθε ομάδας.

Οι κοινες θέσεις ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ θα κοινοποιηθουν στην ΕΟΠΕ και εφόσον συμφωνήσει και αυτή θα δοθούν στον Υπουργό Αθλητισμού για έγκριση.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος είπε: «Είναι από τις πιο σημαντικές συμφωνίες που έχουμε κάνει από καταβολής των διαπραγματεύσεων μας με τον ΠΑΣΑΠ. Και οι δύο πλευρές έκαναν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Οι παράγοντες έχουν αντιληφθεί τις υποχρεώσεις τους και κάνουν πράξη χρόνια αιτήματα των αθλητών. Εκ μέρους του ΠΑΣΑΠ είδαμε κατανόηση και στο θέμα των ξένων. Το πιο σημαντικό είναι πως η νέα διοίκηση της ΕΣΑΠ έκλεισε διετή συμφωνία με τους αθλητές ώστε όλοι οι σύλλογοι να είναι σε θέση να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Πιο πολύ χαίρομαι για την ποιότητα της επικοινωνίας μας με την ηγεσία του ΠΑΣΑΠ και η ΕΣΑΠ θα είναι πάντα δίπλα στους αθλητές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης δήλωσε: «Πετύχαμε συνολικά μία καλή συμφωνία που εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τους αθλητές. Κάναμε ένα ακόμα βήμα επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που απασχολούσαν τον επαγγελματία βολεϊμπολίστα. Υπήρξε καλή διάθεση και έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Δεν σταμάταμε εδώ. Σκοπός του ΠΑΣΑΠ είναι να προτείνει και να μάχεται για καλύτερες συνθήκες εργασίας στους επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες ώστε το ελληνικό βόλεϊ να ακολουθήσει τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Συγχαρητήρια στις Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών

Ο Πρόεδρος Β. Μηνούδης και τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΑΠ, συγχαίρουν  την ΕΟΠΕ, τους προπονητές αλλά κυρίως τους αθλητές και τις αθλήτριες των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών, για την κατάκτηση του χάλκινου και του αργύρου μεταλλίου αντίστοιχα, στους Μεσογειακούς Αγώνες!

Ευχόμαστε αυτές οι επιτυχίες να είναι μόνο η αρχή μιας πορείας ανάτασης και επιτυχιών!

Συλλυπητήρια από ΠΑΣΑΠ για τον Π. Γιαννακόπουλο

Ο Πρόεδρος Β. Μηνούδης και τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΑΠ εκφράζουν στην οικογένεια του Π. Γιαννακόπουλου τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του συγγενικού τους προσώπου.

Ο Π. Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας εκ των σπουδαιότερων αθλητικών παραγόντων της χώρας μας και η προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό είναι ανεκτίμητη. Το ήθος του, η ανιδιοτελής του προσφορά και ο σεβασμός στους αθλητές όλων των ομάδων, αποτελούν για το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού μια τεράστια παρακαταθήκη.
Καλό Παράδεισο κ. Παύλο!

Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ολυμπιακό

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ συγχαίρει την ομάδα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της VolleyLeague Ανδρών.

Θερμά συγχαρητήρια ιδιαίτερα στους αθλητές οι οποίοι κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς μόχθησαν και κατάφεραν στο τέλος να υλοποιήσουν τον αρχικό στόχο της ομάδας.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στον αρχηγό του Ολυμπιακού Κώστα Χριστοφιδέλη ο οποίος έφτασε τις δέκα κατακτήσεις τίτλων, ο οποίος με τη στάση του κοσμεί όλα αυτά τα χρόνια τα ελληνικά γήπεδα.

Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν και οι αθλητές του ΠΑΟΚ για την πολύ καλή φετινή τους παρουσία, η οποία απέφερε το Κύπελλο Ελλάδος και την 2η θέση της VolleyLeague.

Προαναγγελία αποχώρησης Μηνούδη από το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29.04.2018, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΑΠ στο ξενοδοχείο NEW Hotel παρουσία αθλητών και αθλητριών της πετοσφαίρισης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδης προανήγγειλε την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος για το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ στις επόμενες εκλογές (οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2018).

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, μέσω αυτής της κίνησης, θέλει να κινητοποιήσει τους εν ενεργεία αθλητές προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες για το μέλλον του Συνδέσμου και κατ’επέκταση για τον ρόλο των ίδιων των αθλητών/τριων στα τεκταινόμενα της ελληνικής πετοσφαίρισης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “Έχω την χαρά να υπηρετώ τον ΠΑΣΑΠ από διάφορες θέσεις από το 2009 που ουσιαστικά έγινε η επανίδρυση του. Στο διάστημα αυτό συνεργάστηκα άψογα και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους όλοι οι αθλητές-αθλήτριες και όλα τα  διατελέσαντα μέλη ΔΣ. Το καλό κλίμα, η ομοψυχία και η αγάπη για αυτό που κάναμε, ήταν η βασική αιτία για όσα πετύχαμε για το άθλημα και τους αθλητές, όλα αυτά τα χρόνια.
Πριν δύο χρόνια, μετά την αποχώρηση του Σάκη Ψάρρα και άλλων “παλαιών” αθλητών από την πρώτη γραμμή της διοίκησης του Συνδέσμου, δέχτηκα να μεταβώ από τη θέση του Δ/ντή στην Προεδρία του ΠΑΣΑΠ με τη σκέψη ότι περίοδος αυτή θα λειτουργούσε μεταβατικά και ως προετοιμασία της διάδοχης διοικητικής κατάστασης. Δυστυχώς, η παρουσία μου στη θέση του Προέδρου, δημιούργησε περισσότερο εφησυχασμό παρά τη ζητούμενη “κινητικότητα”, κάτι που δεν θέλω με τίποτα να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον. Θέλω να πιστεύω ότι με την προαναγγελία της αποχώρησής μου από το ΔΣ, θα “ενεργοποιήσω”  τις δυνάμεις εκείνες που ξέρω ότι υπάρχουν στις τάξεις των αθλητών/τριών, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες που θα ωθήσουν τον ΠΑΣΑΠ στη νέα εποχή.
Σε μια κρίσιμη περίοδο, με πολλά “ανοιχτά” θέματα, η ενεργή συμμετοχή των νέων αθλητών και των αθλητριών στη διοίκηση του Συνδέσμου, φαντάζει επιβεβλημένη ώστε ο ΠΑΣΑΠ να διατηρήσει διαπραγματευτική ισχύ και να ενισχύσει μελλοντικά το ρόλο του στα τεκταινόμενα της πετοσφαίρισης.
Η απόφαση που ανακοίνωσα κατά τη διάρκεια της ΓΣ, δεν σημαίνει ότι αποχωρώ από τον Σύνδεσμο.Τόνισα ότι θα είμαι δίπλα στη νέα διοίκηση για όσο χρειαστεί και από οποιοδήποτε πόστο αυτή επιθυμεί. Άλλωστε τον ΠΑΣΑΠ τον αισθαίνομαι ως “παιδί” μου και το “παιδί” σου ποτέ δεν το εγκαταλείπεις…”

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ, εκτός της ανωτέρω πρωτοβουλίας του Προέδρου που μονοπώλησε τη συζήτηση, πάρθηκαν και οι εξής αποφάσεις:

  • Εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του 2017 & μέρους του 2018 και απαλλάχθηκαν τα μέλη του ΔΣ από κάθε ευθύνη
  • Ψηφίσθηκε νέα Ελεγκτική Επιτροπή
  • Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019
  • Εγκρίθηκε η παράταση της θητείας του ΔΣ έως το τέλος Οκτωβρίου 2018
  • Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές του Καταστατικού

Επίσης, συζητήθηκαν διάφορα θέματα και λύθηκαν απορίες που είχαν αθλητές και αθλήτριες.

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ οφείλει να ευχαριστήσει το NEW Hotel για τη διαχρονική στήριξή στο Σύνδεσμο, όπως και για την άψογη φιλοξενία του για ακόμα μια φορά.

Συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα του ΟΣΦΠ

Ο Πρόεδρος Β. Μηνούδης και τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΑΠ, συγχαίρουν τη διοίκηση, τους προπονητές αλλά πάνω από όλους τις αθλήτριες του Ολυμπιακού για την πανάξια κατάκτηση του Πρωταθλήματος της VolleyLeague Γυναικών.

Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε μια μαγική χρονιά που περιλάμβανε ακόμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Challenge Cup.

Θερμά συγχαρητήρια αξίξουν και όλοι οι συντελεστές της πολύ επιτυχημένης πορείας της ομάδας του Άρη Θεσ/νικής, ο οποίος κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην ιστορία του και απέδειξε την σταθερά ανοδική του πορεία των τελευταίων ετών.