Ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ολυμπιακό

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ συγχαίρει την ομάδα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της VolleyLeague Ανδρών.

Θερμά συγχαρητήρια ιδιαίτερα στους αθλητές οι οποίοι κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς μόχθησαν και κατάφεραν στο τέλος να υλοποιήσουν τον αρχικό στόχο της ομάδας.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στον αρχηγό του Ολυμπιακού Κώστα Χριστοφιδέλη ο οποίος έφτασε τις δέκα κατακτήσεις τίτλων, ο οποίος με τη στάση του κοσμεί όλα αυτά τα χρόνια τα ελληνικά γήπεδα.

Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν και οι αθλητές του ΠΑΟΚ για την πολύ καλή φετινή τους παρουσία, η οποία απέφερε το Κύπελλο Ελλάδος και την 2η θέση της VolleyLeague.

Προαναγγελία αποχώρησης Μηνούδη από το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29.04.2018, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΑΠ στο ξενοδοχείο NEW Hotel παρουσία αθλητών και αθλητριών της πετοσφαίρισης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδης προανήγγειλε την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος για το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ στις επόμενες εκλογές (οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2018).

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, μέσω αυτής της κίνησης, θέλει να κινητοποιήσει τους εν ενεργεία αθλητές προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες για το μέλλον του Συνδέσμου και κατ’επέκταση για τον ρόλο των ίδιων των αθλητών/τριων στα τεκταινόμενα της ελληνικής πετοσφαίρισης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “Έχω την χαρά να υπηρετώ τον ΠΑΣΑΠ από διάφορες θέσεις από το 2009 που ουσιαστικά έγινε η επανίδρυση του. Στο διάστημα αυτό συνεργάστηκα άψογα και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους όλοι οι αθλητές-αθλήτριες και όλα τα  διατελέσαντα μέλη ΔΣ. Το καλό κλίμα, η ομοψυχία και η αγάπη για αυτό που κάναμε, ήταν η βασική αιτία για όσα πετύχαμε για το άθλημα και τους αθλητές, όλα αυτά τα χρόνια.
Πριν δύο χρόνια, μετά την αποχώρηση του Σάκη Ψάρρα και άλλων “παλαιών” αθλητών από την πρώτη γραμμή της διοίκησης του Συνδέσμου, δέχτηκα να μεταβώ από τη θέση του Δ/ντή στην Προεδρία του ΠΑΣΑΠ με τη σκέψη ότι περίοδος αυτή θα λειτουργούσε μεταβατικά και ως προετοιμασία της διάδοχης διοικητικής κατάστασης. Δυστυχώς, η παρουσία μου στη θέση του Προέδρου, δημιούργησε περισσότερο εφησυχασμό παρά τη ζητούμενη “κινητικότητα”, κάτι που δεν θέλω με τίποτα να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον. Θέλω να πιστεύω ότι με την προαναγγελία της αποχώρησής μου από το ΔΣ, θα “ενεργοποιήσω”  τις δυνάμεις εκείνες που ξέρω ότι υπάρχουν στις τάξεις των αθλητών/τριών, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες που θα ωθήσουν τον ΠΑΣΑΠ στη νέα εποχή.
Σε μια κρίσιμη περίοδο, με πολλά “ανοιχτά” θέματα, η ενεργή συμμετοχή των νέων αθλητών και των αθλητριών στη διοίκηση του Συνδέσμου, φαντάζει επιβεβλημένη ώστε ο ΠΑΣΑΠ να διατηρήσει διαπραγματευτική ισχύ και να ενισχύσει μελλοντικά το ρόλο του στα τεκταινόμενα της πετοσφαίρισης.
Η απόφαση που ανακοίνωσα κατά τη διάρκεια της ΓΣ, δεν σημαίνει ότι αποχωρώ από τον Σύνδεσμο.Τόνισα ότι θα είμαι δίπλα στη νέα διοίκηση για όσο χρειαστεί και από οποιοδήποτε πόστο αυτή επιθυμεί. Άλλωστε τον ΠΑΣΑΠ τον αισθαίνομαι ως “παιδί” μου και το “παιδί” σου ποτέ δεν το εγκαταλείπεις…”

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ, εκτός της ανωτέρω πρωτοβουλίας του Προέδρου που μονοπώλησε τη συζήτηση, πάρθηκαν και οι εξής αποφάσεις:

  • Εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του 2017 & μέρους του 2018 και απαλλάχθηκαν τα μέλη του ΔΣ από κάθε ευθύνη
  • Ψηφίσθηκε νέα Ελεγκτική Επιτροπή
  • Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019
  • Εγκρίθηκε η παράταση της θητείας του ΔΣ έως το τέλος Οκτωβρίου 2018
  • Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές του Καταστατικού

Επίσης, συζητήθηκαν διάφορα θέματα και λύθηκαν απορίες που είχαν αθλητές και αθλήτριες.

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ οφείλει να ευχαριστήσει το NEW Hotel για τη διαχρονική στήριξή στο Σύνδεσμο, όπως και για την άψογη φιλοξενία του για ακόμα μια φορά.

Συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα του ΟΣΦΠ

Ο Πρόεδρος Β. Μηνούδης και τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΑΠ, συγχαίρουν τη διοίκηση, τους προπονητές αλλά πάνω από όλους τις αθλήτριες του Ολυμπιακού για την πανάξια κατάκτηση του Πρωταθλήματος της VolleyLeague Γυναικών.

Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε μια μαγική χρονιά που περιλάμβανε ακόμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Challenge Cup.

Θερμά συγχαρητήρια αξίξουν και όλοι οι συντελεστές της πολύ επιτυχημένης πορείας της ομάδας του Άρη Θεσ/νικής, ο οποίος κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην ιστορία του και απέδειξε την σταθερά ανοδική του πορεία των τελευταίων ετών.

Συγχαρητήρια στον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ

Ο Πρόεδρος Β. Μηνούδης και το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π. συγχαίρουν την ομάδα αλλά πάνω από όλους τους αθλητές του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όμως και οι αθλητές του Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015, όπως και αυτοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι για δύο ημέρες αγωνίστηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια, προσφέροντας όμορφο θέαμα, στους φιλόξενους Ροδίτες και σε όλη την Ελλάδα.

Τους συγχαίρουμε ιδιαίτερα διότι δεν παρασύρθηκαν από την πόλωση που επιδιώχθηκε και από την “οπαδική” ρητορική  (που δυστυχώς σημειώθηκε πριν, κατά τη διάρκεια και συνεχίζεται και μετά το final four) και έδειξαν ότι η πετοσφαίριση και οι αθλητές της δεν επιδιώκουν και αποστρέφονται κάθε προσπάθεια “ποδοσφαιροποίησης”  του αθλήματός μας.

Εν όψη μάλιστα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, καλούμε τις διοικήσεις των σωματείων του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟΚ, να χαμηλώσουν τους τόνους, σεβόμενοι το ίδιο το άθλημα, την προσπάθεια των αθλητών και την ιστορία των Συλλόγων τους.

Όλοι μας οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη πετοσφαίριση από λογικές και πρακτικές άλλων αθλημάτων, που έχουν αποδείξει διαχρονικά την καταστροφική τους επίπτωση σε αυτά.

 

Η ανοχή είναι συνενοχή

Με θλίψη παρακαλουθήσαμε όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν με αφορμή τη λιποθυμία της αθλήτριας Μελίνας Εμμανουηλίδου του ΑΟ Θήρας, κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα του πρωταθλήματος της VolleyLeague Γυναικών με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Αυτό που με λύπη διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά, ανεξαρτήτως των αιτιών της λιποθυμίας της εν λόγω αθλήτριας και το μέγεθος του “καπνο”-φαινομένου, είναι ότι μέρος της αθλητικής κοινωνίας πιστοποιεί τον τεράστιο βαθμό ανωριμότητάς του και της παντελούς έλλειψης σεβασμού στην υγεία και την προσπάθεια των αθλητών.

Πώς άλλωστε να εξηγηθεί διαφορετικά ο διαχρονικός συμβιβασμός που έχουμε κάνει ως κοινωνία με την εικόνα “τεκέ” που έχουν πολλά από τα γήπεδά μας, ιδίως όταν οι ποδοσφαιρικές οπαδικές μάζες αποφασίσουν να “στηρίξουν” την ομάδα τους.

Πώς να εξηγηθεί ο συμβιβασμός που έχουμε κάνει με τη σεξιστική λεκτική βία με την οποία συχνά πυκνά έρχονται αντιμέτωπες όλες οι αθλήτριες;

Πως να εξηγηθεί ότι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει εξαντλείται στον αν ο καπνός στο εν λόγω παιχνίδι προερχόταν από ινδική κάνναβη ή τσιγάρα ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημα κύριοι ή το ότι έχουμε αποδεχθεί ΟΛΟΙ μας το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να καπνίζει (οτιδήποτε) σε κλειστούς αγωνιστικούς χώρους και να εκφράζεται όπως “γουστάρει”…..(Σε πλήρη αντίθεση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο);

“Αγαπητοί” οπαδοί ΟΛΩΝ των ομάδων….. Αν αυτός είναι ο τρόπος στήριξης της προσπάθειας των αθλητριών, ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε….

Κάποια στιγμή οφείλουμε ως άθλημα να επιλέξουμε τι είδους φιλάθλων – οπαδών επιθυμούμε να έχουμε στα γήπεδά μας και να δείξουμε έμπρακτα, και όχι στα λόγια, ότι σεβόμαστε το άθλημα και τους πρωταγωνιστές του.

Ζητάμε να πάψουμε επιτέλους να συμβιβαζόμαστε – “σιωπώντας” – με την καφρίλα από όπου και αν προέρχεται…

Ζητάμε να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαιτητές να εφαρμόζουν όσα προβλέπονται από τη Νομοθεσία και τους Κανονισμούς και να ασκούν ουσιαστικό έλεγχο….

Ζητάμε να κάνουν το ίδιο οι παρατηρητές και ας γίνουν “κακοί” κάποτε και αυτοί…

Ζητάμε σεβασμό….

Καλούμε τους αθλητές και τις αθλήτριες να υψώσουν την φωνή τους και να σταθούν απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται!

Σε μια χώρα που η έλλειψη αθλητικής κουλτούρας είναι εμφανής, οφείλουν τα αρμόδια όργανα να σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και να πάψουν να “εθελοτυφλούν”. Η ανοχή είναι….συνενοχή!

Κορίτσια σας ευχαριστούμε

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ συγχαίρει τη γυναικεία ομάδα του ΟΣΦΠ για την πανάξια κατάκτηση του CEV Challenge Cup, η οποία συνοδεύτηκε από μια εμφατική νίκη μέσα στην Προύσα.

Οι στιγμές και τα συναισθήματα που μας χαρίσατε ήταν μοναδικά και σας ευχαριστούμε.

Ελπίζουμε αυτή η σπουδαία διάκριση να λειτουργήσει προς όφελος συνολικά του αθλήματός μας και να αποτελέσει το έναυσμα της ανάπτυξης ιδιαίτερα της γυναικείας πετοσφαίρισης, της οποίας τις δυνατότητες και τις προοπτικές έχουμε τονίσει κατ΄επανάληψη.

 

 

Συνάντηση ΠΑΣΑΠ με Υφυπουργό Αθλητισμού

Επίσημη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειαδη είχε την Τετάρτη 4.4.2018 αντιπροσωπεία του ΠΑΣΑΠ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Β. Μηνούδη και τη Νομικό Σύμβουλο Φ. Μηνάκη.

Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε η συμμετοχή του ΠΑΣΑΠ στο ευρωπαϊκό προγραμμα PROtect Integrity Plus και η εισαγωγή από τη νέα σεζόν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της εφαρμογής ανώνυμης καταγγελίας συμβάντος σχετικού με τη χειραγώγηση αγώνων, Red Button Application.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΑΠ ανέλυσαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης εφαρμογής και τον ενημέρωσαν για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του project. Δεδομένου ότι η χώρα μας δεν έχει δημιουργήσει Εθνική Πλατφόρμα για την χειραγώγηση των αγώνων, ζητήθηκε από τον Υφυπουργό να ορίσει η ΓΓΑ τον Φορέα αποδοχής των ενδεχόμενων καταγγελιών.

Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν και αλλά θέματα που αφορούν στους Έλληνες πετοσφαιριστες και το άθλημα γενικότερα.

Τέλος, ορίστηκε νέα συνάντηση μετά τις γιορτές, ώστε να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της μοναδικης, στα χρονικά για την Ελλάδα, συνεργασίας Συνδέσμου Αθλητών και Πολιτείας, ενάντια στην χειραγώγηση αγώνων.

 

 

Συγχαρητήρια σε ΑΕΚ, Κομοτηνή και Θέτιδα Βούλας

Ο Πρόεδρος Β. Μηνούδης και τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΑΠ συγχαίρουν τις διοικήσεις, τους προπονητές αλλά κυρίως τους αθλητές και τις αθλήτριες των ομάδων της ΑΕΚ, ΑΕ Κομοτηνής και της Θέτιδας Βούλας για την προσπάθεια που κατέλαβαν όλη τη χρονιά και επισφραγίστηκε με την αγωνιστική άνοδο των ομάδων τους στην VolleyLeague των Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα.

Θερμα συγχαρητήρια αξίζουν όμως και οι αθλητές και οι αθλήτριες των λοιπών ομάδων για τον τίμιο αγώνα που έδωσαν όλη τη χρονιά.

Πρόσκληση στη ΓΣ του ΠΑΣΑΠ

Ο Πρόεδρος  Β. Μηνούδης και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Α.Π. προσκαλούν τα μέλη του Συνδέσμου, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του Καταστατικού του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, και ώρα 12.00, στο ξενοδοχείο NEW HOTEL (Φιλελλήνων 16, Αθήνα).

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1) Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γ.Σ.

2) Παρουσίαση και Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού 2017 και μέρους του 2018

3) Παρουσίαση και Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2017 και μέρους του 2018

4) Ανακοίνωση Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής

5) Απαλλαγή μελών Δ.Σ. για τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό έτους 2017 και μέρους του 2018

6) Ανάδειξη νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής

7) Έγκριση Προϋπολογισμού 2019

8) Έγκριση παράτασης της θητείας του ΔΣ έως τέλη Οκτωβρίου 2018.

9) Έγκριση προτεινόμενων αλλαγών του Καταστατικού

10)  Άλλα θέματα

Δεδομένων των ιδιαίτερα σημαντικών αποφάσεων που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της Γ.Σ., σχετικά τόσο για τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΑΠ όσο και γενικότερα για το μέλλον της αμειβόμενης πετοσφαίρισης, η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Σε περίπτωση μη απαρτίας την παραπάνω ημέρα και ώρα, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την ίδια μέρα Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 στον ίδιο χώρο, στις 13.00, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

O ΠΑΣΑΠ για τα προνόμια των αθλητών

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της εισαγωγής αθλητών σε ΑΕΙ & ΤΕΙ, το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ οφείλει, απέναντι σε όλους τους αθλητές οι οποίοι με περίσσια αυταπάρνηση αγωνίζονται καθημερινά στα στάδια και τα γήπεδα της χώρας, να δηλώσει την έκπληξη και την απορία του.

Τη στιγμή που δεκάδες αθλητές/τριες κάθε χρόνο επιλέγονται από Πανεπιστήμια της Αμερικής (μέσω αθλητικών υποτροφιών), η εύρεση χορηγών για να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών γίνεται όλο και δυσκολότερη, τα προνόμια των διακριθέντων αθλητών έχουν μειωθεί δραματικά, όλες οι δυτικές χώρες έχουν δημιουργήσει δομές στήριξης των ελίτ αθλητών κα, στην Ελλάδα δείχνουμε να αγνοούμε επιδεικτικά όχι μόνο την πραγματικότητα αλλά και τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών-ΔΣΑ (EU, Guidelines on Dual Careers of Athletes, 2013)

 

Σύμφωνα με αυτές, οι ενέργειες και πράξεις της Διπλής Σταδιοδρομίας Αθλητών-τριών (ΔΣΑ) συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2020 (Europe 2020 Strategy), δηλαδή στην πρόληψη της διαρροής των μαθητών-φοιτητών από το εκπαιδευτικό σύστημα, στην αποφοίτηση μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην επίτευξη υψηλότερων δεικτών απασχολησιμότητας των εν ενεργεία και παλαιών αθλητών και στη διατήρηση περισσότερων αθλητών ενεργών στο αθλητικό σύστημα.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αθλητικών Οργανισμών και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (AEI) με σκοπό την υποστήριξη της ανάπτυξης και εφαρμογής πολιτικών αναφορικά με τη Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών (οδηγία 27). Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τα ΑΕΙ, σε συνεργασία με αθλητικούς οργανισμούς, να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για εν ενεργεία και παλαιούς αθλητές, όπως προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learnngs) (οδηγία 29).

Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ με επιστολή του στον Υφυπουργό και τον Γεν. Γραμ. Αθλητισμού ζητά την άμεση δημιουργία ομάδας εργασίας η οποία, με την συμμετοχή και των αθλητών, θα προετοιμάσει τις απαραίτητες εκείνες νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε και η αδικία της απόφασης του ΣτΕ να αποκατασταθεί και η δημιουργία ενός σύγχρονου “συστήματος διευκόλυνσης και αρωγής” των ελίτ αθλητών, να προωθηθεί.