Ανακοινώσεις

Ο ΠΑΣΑΠ στην Εθνική Νέων

Την Πέμπτη 20.7.2017 ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. Β.Μηνούδης είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους διεθνείς αθλητές της Εθνικής Νέων και να πραγματοποιήσει μαζί τους δύο ομιλίες – σεμινάρια, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους στην Αμαλιάδα.

Οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τα στόμα του υπευθύνου του ΠΑ.Σ.Α.Π. τους κινδύνους της χειραγώγησης αγώνων αλλά και να ενημερωθούν για το πως μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και κατ’επέκταση το άθλημα από παρόμοια φαινόμενα, που πλέον απειλούν και το άθλημά μας.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #PROtectIntegrity στο οποίο συμμετέχει ο Σύνδεσμός μας για δεύτερη φορά τα τελευταία 4 χρόνια, αντιλαμβανόμενος από νωρίς τη σπουδαιότητα της ενημερώσης των πρωταγωνιστών των γηπέδων για τους κινδύνους της νέας μάστιγας της εποχής.

Τέλος, παρακολούθησαν την παρουσίαση του Β.Μηνούδη για τη Διπλή Σταδιοδορμία των αθλητών, τους κινδύνους που επιφυλλάσει μια αθλητοκεντρική ανάπτυξη του αθλητή (με παραδείγματα και στατιστικά στοιχεία ερευνών) και πως μπορούν να προετοιμάσουν τον εαυτό τους για την μετά αθλητισμό εποχή σε όλα τα επίπεδα (προσωπικά, επαγγελματικά, οικογενειακά κτλ) ώστε η δυσκολότερη μετάβαση στην καριέρα ενός αθλητή να γίνει με τον πιο ασφαλή και ομαλό τρόπο.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. οφείλει να ευχαριστήσει την Ε.Ο.ΠΕ. για τη θερμή στήριξη των ανωτέρων πρωτοβουλιών, που αποτελούν πλέον κομμάτι των κοινών δράσεων ΕΟΠΕ-ΠΑΣΑΠ για τις Εθνικές Ομάδες.

Ελληνίδα φιλότιμη και απλήρωτη

Ελληνίδα φιλότιμη και απλήρωτη

Της ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ ΑΝΝΑΣ

Έχοντας επιλέξει επί 18 χρόνια να είμαι στο χώρο του βόλεϊ (εθνικές ομάδες, εθνικές κατηγορίες) και έχοντας σαν ασφάλεια ένα βιογραφικό με 3 πτυχία κ ένα μεταπτυχιακό, φτάνω στα 32 μου, να βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζω μέχρι τώρα στην αθλητική μου καριέρα.

Δεν πιστεύω ότι είμαι κορυφαία αθλήτρια, ποτέ δεν ήμουν πιστεύω ότι είμαι αυτή που καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, κάνοντας αυτό που αγαπάει, αυτή που ξέρει να πειθαρχεί κ να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της εκάστοτε ομάδας, μη μπορώντας λόγω πολύωρων ομαδικών απαιτήσεων παράλληλα να έχει και μια έξτρα δουλειά, καταλήγοντας να είναι αυτή που παίζει απλά για τη φανέλα της ομάδας γιατί από το πρώτο μήνα κιόλας ξεκινάει να είναι κακοπληρωμένη έως και απλήρωτη.

Νομίζω αυτό το τελευταίο είναι και το σύνηθες πλέον για κάθε Ελληνίδα παίκτρια αφού για τις ξένες υπάρχει ο “μπαμπάς” της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και κανένα σωματείο δεν τολμά να τις κρατήσει δυσαρεστημένες, ιδιαίτερα τώρα που αρχίζουν και οι απαγορεύσεις των μεταγραφών σε ομάδες με ληξιπρόθεσμες οφειλές … οι Ελληνίδες όμως είναι άλλο κεφάλαιο. .. έχουν κάτι που δεν έχει κανένας ξένος: “ΦΙΛΟΤΙΜΟ” οπότε φροντίζουν να πατούν πάνω σε αυτό και ομάδες ανοργάνωτες, διοικήσεις άφαντες (ειδικά όταν πρόκειται για οικονομικές οφειλές), προπονητές μίμοι άλλων που παίρνουν εν λευκώ το ρόλο προπονητή, γυμναστή, γιατρού, διοίκησης, ταμία, εφόρου κτλ (με ίδιο αποτέλεσμα πάντα να αποτυγχάνουν παταγωδώς), προπονητές που όταν ανάβουν τα φώτα ζουν για τη δόξα και τη προβολή (όχι όλοι εννοείται υπάρχουν ευτυχώς και εξαιρέσεις) και ξέρουν να κλαίνε μπροστά στις παίκτριες τους για λύπηση, εναποθέτοντας όμως τις ελπίδες τους στην εμπειρία των αθλητριών τους. για να τους σώσουν, παίρνοντας ότι έχουν ανάγκη για τους μήνες του πρωταθλήματος.

Τι γίνεται όμως όταν κλείσουν τα φώτα ? Όταν κλείσουν τα φώτα έρχεται 19 Ιουνίου σε ένα πρωτάθλημα που έχει τελειώσει από Μάρτιο και ακόμα ανακαλύπτονται νέες δικαιολογίες για να αφήνουν απλήρωτες τις αθλήτριες που τίμησαν τη φανέλα τους, ίσως να έχουν τη τύχη να γνωρίζουν επιτέλους  τον πρόεδρο, ο οποίος από κατανόηση να μπαίνει μπροστά, να διαβεβαιώνει ότι θα αποπληρωθούν όλα τα χρέη μέχρι 25/6/2017 και να φροντίζει όταν πλησιάζει ο καιρός να μην σηκώνει τηλέφωνα και να εξαφανίζεται.

Ξέρω φταίω.. γιατί δεν είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται αυτό, δεν ξεκαθάριζα μέχρι τώρα ότι θα δούλευα παράλληλα, ώστε να είμαι 100% στην ομάδα αλλά το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι κρατούσα  μέχρι τώρα το στόμα μου κλειστό διαιωνίζοντας τα κακώς κείμενα … και τι κατάλαβα ?

Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, σε όλους φταίει η κρίση αλλά κάνουν ομάδες (ακόμα και αν δεν έχουν ξεχρεώσει τους περσινούς αθλητές), πάνω σε όλους εμάς που πιστεύουμε ακόμα στο αθλητικό ιδεώδες και λαχταρούμε να βρισκόμαστε στα γήπεδα. Μέχρι πότε? Μέχρι τότε που οι συνέπειες των επιλογών μας  χτυπάνε το κουδούνι και γνωρίζεις και τον…  δικαστικό κλητήρα ένα ωραίο πρωί ο οποίος ευγενέστατα σου παραδίδει το χαρτί για τα ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σου πάρουν το αυτοκίνητο που κρατάς με νύχια και με δόντια, τόσα χρόνια.

IMG_20170708_153323_2

Εκεί έρχεται η στιγμή που απλά απορείς πώς αυτές οι ομάδες συνεχίζουν και έχουν μέλλον αφού χωρίς δισταγμό καταστρέφουν το δικό σου…

Μετα λύπης,

Σαλούστρου Άννα

Πρώην αθλήτρια βόλεϊ Γ.Σ Ηλιούπολης

Α1 Εθνική κατηγορία 2016-2017

Συνεδριάζει η Επιτροπή Αδειοδότησης

6 Jul

posted by

Categories: Newsletter, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Τη Δευτέρα 10/7 θα πραγματοποιηθεί η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ παρουσία εκπροσώπων της ΕΟΠΕ, του ΠΑΣΑΠ και της ΕΣΑΠ, προκειμένου να εξετάσει αν τα ΤΑΑ πληρούν τις προδιαγραφές συμμετοχής στη VolleyLeague για τη σεζόν 2017-18, όπως ορίζεται από τον Κανονισμό Σχέσεων Αθλητών – ΤΑΑ.

Παρακαλούνται όσοι αθλητές έχουν προχωρήσει σε διακανονισμούς οφειλών παρελθόντων ετών και επιθυμούν τον έλεγχο των καταβολών από την Επιτροπή, να ενημερώσουν άμεσα την Επιτροπή μέσω e-mail (αποστολή αντιγράφου του ιδ.συμφωνητικού στο info@volleyleague.gr)

Το Supporting Women Athletes From Europe στην Αθήνα

Αύριο και μεθαύριο (15-16/6), φιλοξενούμε περίπου 30 εκπροσώπους Συνδέσμων Αθλητών από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου του ευρωπαϊκού προγράμματος #SWAFE (Supporting Women Athletes From Europe).

Στις εργασίες του Συνεδρίου μεταξύ άλλων θα συμμετέχει η φίλη και Πρόεδρος του ΣΕΟ Βούλα Κοζομπόλη η οποία θα παρουσιάσει τις ενέργειες τις ΔΟΕ για την Ισότητα των Φύλων στον αθλητισμό, όπως και το project που προωθεί η ίδια στη χώρας μας #MakePlaceForOneMoreWoman.

Επίσης, μέρος στο πάνελ θα έχει και η Ειδ. Γραμματέας του ΠΑΣΑΠ Αθηνά Παπαφωτίου, όπου θα μοιραστεί με τους Συνέδρους τις εμπειρίες της από την πολύχρονη πορεία της στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα (κατά τη γνώμη μας) στατιστικά – αποτελέσματα της έρευνας, την οποία διεξήγαγε ο ΠΑΣΑΠ στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της περιόδου Απριλίου-Μαίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλες τις αθλήτριες (περισσότερες από 80…) για τη συμμετοχή τους.

Λίγο υπομονή για να δούμε τι απαντούν οι Ελληνίδες αθλήτριες της πετοσφαίρισης, για διάφορα θέματα που αφορούν τον εργασιακό τους χώρο και τη φύση της “δουλειάς” τους…..

Εργασιακή κατάσταση, αμοιβές, συμβόλαια, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, μεταγραφές, μάνατζερ, ώρες εργασίας, επίπεδο αφοσίωσης, προτάσεις και πολλά άλλα….

Stay tuned…

Καλή επιτυχία Ελλάδα

Το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π. εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές και τους προπονητές της Εθνικής Ανδρών, στη μάχη για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκινάει σήμερα στην Ολλανδία.

Σας στέλνουμε την θετική μας ενέργεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. #GoGreece #Volleyball

Πολλά συγχαρητήρια στην Αθηνά

Πολλά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Γαλλικού πρωταθλήματος, στη “δικιά” μας Α. Παπαφωτίου, η οποία για μια ακόμα χρονιά απέδειξε το υψηλότατο αγωνιστικό της επίπεδο…
Αθηνά, από όλους εμάς……πάντα τέτοια!

athina2

 

Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ

Ο Πρόεδρος  Β. Μηνούδης και το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π. συγχαίρουν τη διοίκηση, τους προπονητές αλλά πάνω από όλους τους αθλητές του ΠΑΟΚ για την άξια κατάκτηση του πρωταθλήματος της VolleyLeague για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στο διεθνή πασαδόρο και μέλος του ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π.  Α. Τερζή, του οποίου η συμβολή ήταν ιδιαίτερα καθοριστική σε αυτή τη σειρά των τελικών.

Άξια συγχαρητηρίων επίσης είναι η διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και οι αθλητές του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. για την σπουδαία τους προσπάθεια τόσο κατά τη διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής περιόδου, που επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και του League Cup, όσο και κατά τη διάρκεια της σειρά των 5 τελικών του πρωταθλήματος.

Οφείλουμε, όπως παράλληλα, να εκφράσουμε το αποτροπιασμό μας για όσα συνέβησαν στο τέλος του 5ου τελικού, ενάντια στους αθλητές του ΠΑΟΚ, από μερίδα ανεγκέφαλων χούλιγκαν, οι οποίοι καμία σχέση προφανώς δεν έχουν με το όμορφο και ευγενές άθλημά μας και τα αθλητικά ιδεώδη.

Χρέος όλων μας είναι η περιφρούρηση του αθληματός  μας από περιφερόμενους και μεταφερόμενους οπαδούς, κάθε απόχρωσης, προκειμένουμε να προστατέψουμε το δικό μας ευγενές προϊόν – άθλημα και ασφαλώς τους βασικούς πρωταγωνιστές, τους ίδιους τους αθλητές.

Σε αυτόν τον, σημαντικότερο ίσως, αγώνα, η συμβολή όλων (αθλητών, προπονητών και κυρίως παραγόντων) είναι καθοριστική, ώστε με τη στάση τους, κάνοντας τα λόγια πράξη, να δείξουνε ότι το δικό μας άθλημα και οι άνθρωποί του “θέλουν” και “μπορούν”….

Με την ευχή να αντιληφθούμε (επιτέλους) ότι τέτοιου είδους στρατιές δεν τις χρειαζόμαστε και ότι μόνο κακό κάνουν στο άθλημά μας…..

ΠΑΣΑΠ και ΠΣΑΠ για το Παγκόσμιο Συνέδριο για το Dual Career

Με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΠΣΑΠ (Σταμάτη Συρίγου – Γενικού Γραμματέα) και του ΠΑΣΑΠ (Βασίλη Μηνούδη – Προέδρου & Δημήτρη Γαργαλιάνου – Εκπαιδευτικού Συμβούλου) πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Απριλίου 2017, στο Παρίσι, το Συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Συνδέσμων Αθλητών (World Players Association) με θέμα “#PeopleFirst – Embedding holistic player development in world sport”, στο οποίο συμμετείχαν 77 εκπρόσωποι Συνδέσμων Αθλητών από όλο τον κόσμο.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες και υψηλού επιπέδου αθλητές αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σημαντικές δυσκολίες προσαρμογής στην μετά τον αθλητισμό ζωή τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε ψυχολογικό, προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, η Διπλή Καριέρα των Αθλητών (Dual Career) αποτελεί τα τελευταία χρόνια μία από τις βασικές προτεραιότητες των Συνδέσμων Αθλητών. Οι δυσκολίες αυτές που εμφανίζονται ακόμα και κατά τη διάρκεια της αθλητικής καριέρας, επηρεάζουν αρνητικά την αθλητική απόδοση και υπογραμμίζουν την ανάγκη “προετοιμασίας” για την στιγμή αυτή από την αρχή της αθλητικής καριέρας.

IMG_2894

Το συνέδριο στόχευσε σε τέσσερις βασικούς τομείς: α) το περιεχόμενο των προγραμμάτων ανάπτυξης των αθλητών και την εύρεση πόρων για τα προγράμματα αυτά, β) την αξιολόγηση της ανάπτυξης των αθλητών και του ρόλου του Player Development Manager (PDM), γ) την εμπλοκή των αθλητών σε αυτές τις δράσεις, και δ) τα δικαιώματα των αθλητών (Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας).

Αναγνωρίζοντας αυτήν την τόσο σημαντική πτυχή του ρόλου των Συνδέσμων των Αθλητών, ο ΠΣΑΠ και ο ΠΑΣΑΠ έχουν δραστηριοποιηθεί στους τομείς αυτούς με σεμινάρια ευαισθητοποίησης, υπηρεσίες συμβουλευτικής, εύρεση υποτροφιών σε μέλη τους  για σπουδές κλπ. Η συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος προϋποθέτει την δημιουργία σταθερών προγραμμάτων που θα καλύπτουν τομείς όπως: α) η ισορροπημένη ζωή των αθλητών, β) η εκπαίδευση και οι σπουδές τους, γ) η ορθή διαχείριση των οικονομικών τους, δ) η συμβουλευτική σταδιοδρομίας και ε) η κοινωνική ένταξη – κοινωνικοποίησή τους. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, έτσι ώστε να σχεδιαστούν οι απαραίτητες ενέργειες και να βρεθούν οι πόροι που χρειάζονται για να παραχθούν τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα.

Ο ΠΣΑΠ και ο ΠΑΣΑΠ θα αναλάβουν πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον με στόχο να ενημερώσουν την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για τα θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο.

PARIS

Οι αποφάσεις της ΓΣ του ΠΑΣΑΠ

Πραγματοποιήθηκε χθες 2 Μαίου η ετήσια τακτική ΓΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.) στο ξενοδοχείο New Hotel, παρουσία δεκάδων αθλητών και αθλητριών της πετοσφαίρισης.

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του 2016 και απαλλάχθησαν τα μέλη της διοίκησης. Κατόπιν, εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του 2018 και εκλέχθηκε νέα ελεγκτική επιτροπή. Μετά από πρόταση του ΔΣ, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Α. Ψάρρας, αναδείχθηκε ομόφωνα ως επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου. Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίστηκε η προσφορά του στον Σύνδεσμο τα τελευταία 7 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους αθλητές και τις αθλητριες διεξοδικά για τις πρωτοβουλίες – δράσεις του Συνδέσμου την χρονιά που πέρασε, μεταξύ άλλων την έναρξη εφαρμογής του συστήματος αδειοδότησης, την συμμετοχή σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα, τις ενημερώσεις των ομάδων, τις παρεμβάσεις μας στον νέο αθλητικό νόμο κ.α.

Επίσης, συζητήθηκαν ευρέως τα ζητήματα που ανέδειξαν οι αθλητές και οι αθλήτριες, και τέθηκαν οι προτεραιότητες και οι στόχοι του Συνδέσμου για την επόμενη σεζόν. Οι αθλητές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πρώτη λειτουργία του συστήματος Αδειοδότησης των ΤΑΑ και αναγνώρισαν την θετική παρουσία του Συνδέσμου τόσο κατά την προετοιμασία της συμφωνίας όσο και κατά την εφαρμογή της. Παρόλ’ αυτά δήλωσαν προβληματισμένοι για την τακτική του συνόλου των ομάδων να υπογράφουν συμβόλαια λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, με μεταγενέστερες των πραγματικών ημερομηνιών έναρξης των συμβάσεων (προσλήψεων).

Παράλληλα οι αθλήτριες εμφανίστηκαν προβληματισμένες για την καθυστέρηση ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου και ζήτησαν από τον Σύνδεσμο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα της γυναικείας πετοσφαίρισης, ώστε να κινηθούμε άμεσα στην αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Παράλληλα ζητήθηκε από το ΔΣ και έγινε αποδεκτό, να αναληφθεί πρωτοβουλία ανάλυσης και κατάθεσης προτάσεων για την βελτίωση του αθλητικού προϊόντος της γυναικείας πετοσφαίρισης, που τόσο μεγάλη δυναμική δείχνει να έχει.

Επίσης, τέθηκε στη συζήτηση η επιβεβλημένη ανάγκη να προωθηθεί η παρέμβαση – πρόταση του ΠΑΣΑΠ, σχετικά με το περιβάλλον αδειοδότησης και λειτουργίας των διαμεσολαβητών αθλητών, ώστε να διαμορφωθεί και σε αυτόν τον τομέα ένα ξεκάθαρο, επαγγελματικό περιβάλλον που θα λειτουργεί με κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης και ανάλυσης των όλων των σημαντικών θεμάτων, αποφασίσθηκε ομόφωνα ο Σύνδεσμος να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στα παρακάτω ζητήματα:

  • Ανάδειξη της αμειβόμενης ιδιότητας των γυναικών αθλητριών πετοσφαίρισης, με παράλληλη λήψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και ανάπτυξη του προϊόντος της γυναικείας πετοσφαίρισης
  • Διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο νέο αθλητικό νόμο για άνδρες & γυναίκες
  • Διασφάλιση της ορθής εφαρμογή της Αδειοδότησης
  • Εξασφάλιση της πλήρους εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας (πάταξη της μαύρης εργασίας κτλ)
  • Προώθηση της πρότασης του ΠΑΣΑΠ για ελεύθερες μεταγραφές (“ερασιτεχνών”) με παράλληλη δημιουργία συστήματος αποζημίωσης των ομάδων
  • Έναρξη εφαρμογής του συστήματος αδειοδότησης των διαμεσολαβητών (σε συμφωνία με ΕΟΠΕ)
  • Βελτίωση της επικοινωνίας με τα μέλη, μέσω της έναρξης του θεσμού του Αντιπροσώπου ομάδας και της αύξησης των επισκέψεων στις ομάδες
  • Διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του Συνδέσμου

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ οφείλει να ευχαριστήσει το ξενοδοχείο NEW Hotel για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας για μια ακόμα φορά για τις ανάγκες του Συνδέσμου.

Θλίψη για την απώλεια της Άννας Ξερικού

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την ξαφνική απώλεια της πολυαγαπημένης αθλήτριας Άννας Ξερικού, που βύθισε σε θλίψη ολόκληρο το ελληνικό βόλεϊ.
Άννα, Καλό Παράδεισο….