Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση ΠΑ.Σ.Α.Π.

Χρόνο με τον χρόνο γινόμαστε αποδέκτες όλων και περισσότερων καταγγελιών από αθλητές και αθλήτριες σχετικά με ανάρμοστη συμπεριφορά σωματείων απέναντί τους είτε αφορά θέματα μεταγραφών-δελτίων-συμφωνιών οικονομικής “επαγγελματικής” συνεργασίας κτλ είτε θέματα συμπεριφοράς εκπροσώπων σωματείων.

Η τελευταία δημόσια καταγγελλία της αθλήτριας Καλαφατάκη (χωρίς να θέλουμε να θίξουμε κανένα συγκεκριμένο σωματείο) ήρθε απλώς να προστεθεί στη σωρό αυτή των καταγγελλιών και αναδεικνύει για ακόμα μια φορά ένα και μοναδικό γεγονός.

Ότι ημέρα με την ημέρα, πληθώρα σωματείων αντιμετωπίζουν τους αθλητές και τις αθλήτριες τους με όλο και λιγότερο σεβασμό είτε αυτοί είναι “αμειβόμενοι” είτε ερασιτέχνες. Αυτό είναι φανερό τόσο από τις δεκάδες εκκλήσεις για αρωγή που λαμβάνουμε κάθε καλοκαίρι κατά την μεταγραφική περίοδο, όσο και από τις εμπειρίες που μοιράζονται μαζί μας διάφοροι αθλητές/τριες.

Το γεγονός ότι δεν βγαίνουν όλοι να μιλήσουν δεν αθωώνει κακές και συστηματικές πρακτικές που χρησιμοποιούν διάφορα σωματεία. Από την άλλη η συστηματική απειλή της προσφυγής στην δικαιοσύνη σε όποιον μιλήσει δημόσια, αποτελεί το λιγότερο ένδειξη αδυναμίας επιχειρημάτων και σαφέστατη προσπάθεια φίμωσης των λίγων αθλητών που αποφασίζουν να εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Καλό είναι λοιπόν, όσοι ακολουθούν παρόμοιες τακτικές να αρχίσουν να επενδύουν στην βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους και να αφήσουν στην άκρη το κυνήγι μαγισσών.

Ας καταλάβουμε λοιπόν πως το κύτταρο του αθλητισμού είναι ο αθλητής και πως χωρίς την καθημερινή προσπάθεια και τον ιδρώτα του αθλητή δεν υπάρχει κανένα άθλημα. Σεβαστείτε λοιπόν αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά από χιλιάδες αθλητές και δείξτε τον απαιτούμενο σεβασμό.

Συμπεριφερθείτε λοιπόν όπως θα συμπεριφερόσασταν στο παιδί σας, στην αδερφή σας, στο φίλο σας.

Μην ξεχνάτε “Ό,τι είναι καλό για τους αθλητές, είναι καλό για το άθλημα….”

#RespectAthletes #RespectVolleyball

 

Ανακοίνωση ΠΑΣΑΠ για το θέμα των αλλοδαπών αθλητών

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ με αφορμή την απόφαση της ΕΣΑΠ σχετικά με το θέμα των αλλοδαπών αθλητών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη VolleyLeague, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μονομερή αυτή κίνηση της ΕΣΑΠ, που θίγει τα συμφωνημένα του 2010 μεταξύ των τριών Φορέων με τρόπο άκομψο, τορπιλίζοντας ουσιαστικά τις όποιες προσπάθειες γίνονται τα τελευταία χρόνια για συνεννόηση των Φορέων στα κεντρικά ζητήματα που αφορούν στη VolleyLeague.

Έγινε ξεκάθαρο πλέον, δυστυχώς για άλλη μια φορά, ότι οι αποφάσεις των Σωματείων λαμβάνονται με αποκλειστικό γνώμονα το εφήμερο συμφέρον συγκεκριμένων ομάδων (διαφορετικών κατά περίπτωση) και όχι συνολικά το συμφέρον της ελληνικής πετοσφαίρισης, καταπατώντας οποιαδήποτε συμφωνία του παρελθόντος.

 

Μετά από τη προχθεσινή στάση των Σωματείων (θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια ψήφισαν υπέρ), γεννιούνται διάφορα ερωτήματα τα οποία αναζητούν απαντήσεις:

 

– Υπάρχει συμφωνία από το 2010 για πρόβλεψη στην προκήρυξη για αναγραφή στο φύλλο αγώνα μέγιστου αριθμού 4 αλλοδαπών, ναι ή όχι;

– Είχε η συμφωνία αυτή ουσιαστικά παραταθεί μέχρι και το  2017-2018, λόγω της καθυστερημένης έναρξης λειτουργίας του νέου Συστήματος Αδειοδότησης;

– Ήταν ή όχι αυτός ο λόγος που όλες οι προκηρύξεις από το 2010 και μετά προέβλεπαν τον συγκεκριμένο όρο;

– Οφείλει ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ να τηρήσει την συμφωνία που ο ίδιος είχε υπογράψει το 2010 ή όχι;

– Εφόσον υπήρχε η επιθυμία “αλλαγής”, γιατί δεν υπήρξε κανένας ουσιαστικός διάλογος με ΕΟΠΕ – ΠΑΣΑΠ, όπως ορίζουν οι στοιχειώδεις κανόνες ηθικής;

– Ισχύει ότι η αλλαγή αυτή στάσης της ΕΣΑΠ εξυπηρετεί μόνο συγκεκριμένες ομάδες και όχι συνολικά την αμειβόμενη ανδρική πετοσφαίριση;

– Πότε θα καταλάβουμε ότι το άθλημα οδηγείται σε πλήρη απαξίωση;

– Τελικά είναι το οικονομικό (περαιτέρω μείωση συμβολαίων) το μόνο κριτήριο των αποφάσεων της ΕΣΑΠ;

– Ο περίφημος, πλέον, αριθμός επτά (07) πως προκύπτει;

– Ποια η στάση της ΕΟΠΕ στον εμπαιγμό που έχουμε δεχθεί (και έχει δεχθεί) από πλευράς ΕΣΑΠ;

 

Εξακολουθεί η ΕΣΑΠ να υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί την κορωνίδα των προτάσεών της για βελτίωση του “προϊόντος” τη στιγμή που:

 

– δύο εκ των μελών της δεν έχουν ακόμα αδειοδοτηθεί

– σχεδόν κανένα συμβόλαιο αθλητή δεν έχει υπογραφεί

– όλοι οι αθλητές εργάζονται υπό καθεστώς “μαύρης” εργασίας από τα μέσα Αυγούστου και έτσι είναι “προγραμματισμένο” να μείνει μέχρι και μετά (;) το League Cup

– το σύνολο σχεδόν των αθλητών εργάζεται υπό καθεστώς δίωρης εργασίας

– αρκετοί αθλητές αποφασίζουν να τερματίσουν πρόωρα την επαγγελματική τους ενασχόληση με το άθλημα προς ανεύρεση άλλης εργασίας

– η πλειοψηφία των προτάσεων της ΕΣΑΠ αφορούν στη διαχείριση κόστους (μείωση) του πρωταθλήματος, αδιαφορώντας για τις λοιπές πτυχές του αθλήματος

– οι προτάσεις της έρχονται η μια σε αντίθεση με την άλλη και ουσιαστικά κάνουν το πρωτάθλημα λιγότερο ανταγωνιστικό

– το χορηγικό “πακέτο” της VolleyLeague είναι συνεχώς μειούμενο (παρά την αύξηση των ξένων από 3 σε 4)

 

Για το ουσιαστικό “προϊόν” του αθλήματος που είναι οι ίδιοι οι αθλητές πότε θα ασχοληθούμε; Για το γεγονός ότι το βόλεϊ έχει απομακρυνθεί από το μέσο σπίτι, τι θα κάνουμε;

Αναρωτιόμαστε, επίσης, με ποιον τρόπο επένδυσαν τα τελευταία χρόνια τα σωματεία για την εξέλιξη των Ελλήνων νέων αθλητών;

Πόσοι και ποιοι εκπρόσωποι ΤΑΑ – προπονητές επισκέφθηκαν την Εθνική Νέων στην Αμαλιάδα για να δουν τους επιλεγμένους Νέους μας;

Αναρωτήθηκε κανείς πως θα εξελιχθούν οι διεθνείς Έφηβοί μας, όταν το σύνολό τους σχεδόν θα αγωνιστεί στο απαξιωμένο πρωτάθλημα της Α2 και ελάχιστα ΤΑΑ έχουν τη διάθεση να «επενδύσουν» πάνω τους;

Είναι δυνατόν να έχουν γίνει μόνο τον τελευταίο χρόνο 3 “προσφυγές” κατά νέων αθλητών, για ασήμαντους λόγους; Έτσι θα κρατήσουμε τα “ταλέντα” μας εντός χώρας;

Υπάρχει πρόβλεψη για συμμετοχή των ξένων αθλητών με περιορισμό ανά θέση;

 

Αν μετά από όλα αυτά (και ακόμα πολλά άλλα) κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως το θέμα της αύξησης των αλλοδαπών αθλητών είναι το μείζον, τότε….. καληνύχτα βόλεϊ!

Το βόλεϊ δεν είναι μόνο τα Σωματεία αλλά (κυρίως) οι αθλητές, οι προπονητές, οι διαιτητές, οι φίλαθλοι….

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να συμπράξουμε στο σχέδιο «επιβίωσης» της ΕΣΑΠ με κόστος το «θάνατο» των Ελλήνων αθλητών και του αθλήματος γενικότερα!

Ο ΠΑΣΑΠ έχει καταθέσει τις προτάσεις του για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος και είναι στη διάθεση όλων όσων πραγματικά επιθυμούν να κάνουν ουσιαστικές τομές στο άθλημά μας.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτή την κοντόφθαλμη και οπορτουνιστική λογική και καλούμε την ΕΟΠΕ ως τον αρμοδιότερο Φορέα να πάρει τις ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε:

α) να μην εγκρίνει την προτεινόμενη προκήρυξη μένοντας πιστή στην συμφωνία του 2010 και

β) να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο, για το σύνολο των θεμάτων που έχουμε θέσει υπόψη των Φορέων, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες και από κοινού αποφάσεις με σκοπό την ανάπτυξη της ανδρικής πετοσφαίρισης συνολικά.

Ενημερώθηκε το Βραχάτι

2η ημέρα ενημερώσεων για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδη και την Αντιπρόεδρο Ν. Κουτουξίδου, με την ανδρική ομάδα του Παμβοχαϊκού η οποία άνοιξε τον χωρό των ενημερώσεων του #PROtectIntegrity των ομάδων της VolleyLeague.
Παράλληλα με τις συμβουλές που δόθηκαν στους αθλητές, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, είχαν την ευκαιρία να λύσουν απορίες και να απαντήσουν στα ερωτήματα των αθλητών για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Οι συναντήσεις με τις ομάδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες.

IMG_4411

Ξεκίνησαν οι ενημερώσεις για την πρόληψη του match fixing

Ξεκίνησε χθες ο δεύτερος γύρος ενημερώσεων του προγράμματος PROtect Integrity με τις ομάδες της VolleyLeague και της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Στον πρώτο σταθμό της καμπάνιας η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΑΠ (ο Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδης, συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο Κουτουξίδου Νικολέτα) επισκέφθηκε τις αθλήτριες της νεοφώτιστης ομάδας του ΑΣΠ Κορίνθου, προκείμενου να τις αναλύσει τόσο τους κινδύνους της σύγχρονης μάστιγας των στημένων αγώνων, όσο και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

IMG_4397

Σκοπός των ενημερώσεων, είναι μέσω της εκπαίδευσης των πρωταγωνιστών των γηπέδων να υψωθεί ένα τοίχος προστασίας του αθλήματος και των αθλητών.

Η καμπάνια θα συνεχιστεί με συναντήσεις όλο το επόμενο διάστημα με το σύνολο των ομάδων.

Διαμαρτυρία ΠΑΣΑΠ για τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων αθλητών

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση αποσπάσματος συμβολαίου αθλητή ΤΑΑ της VolleyLeague, ο ΠΑΣΑΠ οφείλει να καταγγείλει δημόσια τέτοιου είδους πρακτικές και να ζητήσει από όλα τα σωματεία στο μέλλον, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με τη δημόσια χρήση των αυστηρά προσωπικών δεδομένων που περιέχονται στα συμβόλαια των αθλητών.

Τα συμβόλαια είναι επίσημα έγγραφα των οποίων το περιεχόμενο οφείλουμε να σεβόμαστε όλοι, πόσο μάλλον δε τις προσωπικές πληροφορίες που αυτά περιέχουν είτε αυτές αφορούν το ύψος της αμοιβής είτε άλλα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από διάφορους κατά το δοκούν.

 

Καλή Επιτυχία στην Εθνική Γυναικών

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ εύχεται στην Εθνική Γυναικών καλή επιτυχία στους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, ενόψη του 3ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ευχόμαστε από τα βάθη της ψυχής μας, η αποστολή της Εθνικής Γυναικών, να επιστρέψει στην Ελλάδα με την πολυπόθητη πρόκριση στις αποσκευές, που τόσο ανάγκη έχει το γυναικείο βόλεί και το άθλημά μας γενικότερα.

Καλή Επιτυχία!

Το PROtect Integrity σε Γυναίκες και Παίδες

Την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδη δέχθηκαν οι αθλήτριες και οι αθλητές των Εθνικών Ομάδων Γυναικών & Παίδων αντίστοιχα, στο πλαίσιο της κοινής δράσης ΠΑΣΑΠ – ΕΟΠΕ και της 2ης φάσης του ευρωπαϊκού προγράμματος #PROtectIntegrity.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Μηνούδη οι αθλητές/τριες είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν (είχαν προηγηθεί αναλυτικές επιμορφωτικές δράσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν) τις βασικές παραμέτρους που αφορούν στους κινδύνους της χειραγώγησης αγώνων, τον Κώδικα Δεοντολογίας της EUAthletes αλλά και κάποια αρχικά στοιχεία του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος ενάντια στο match fixing που θα συμμετέχει ο ΠΑΣΑΠ από τις αρχές του 2018 και ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων δύο.

Ο ΠΑΣΑΠ επενδύει στις επιμόρφωση των αθλητών από τις μικρές ηλικίες ώστε να μπορέσουμε έμπρακτα να προστατεύσουμε το άθλημα, τα σωματεία και τους αθλητές από τη σύγχρονη αυτή μάστιγα.

Οι συναντήσεις με τους αθλητές και τις αθλήτριες θα συνεχιστούν με την έναρξη των προετοιμασιών των σωματείων για τη νέα αθλητική σεζόν.

 

Συμμετοχή του ΠΑΣΑΠ σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό project

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνoυμε τη συμμετοχή του ΠΑΣΑΠ σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα!
Ο αγώνας κατά του #matchfixing συνεχίζεται έμπρακτα με ένα τρίτο στη σειρά πρόγραμμα στο οποίο καταφέραμε να συμμετέχουμε!
Ο ΠΑΣΑΠ είναι ένας από τους 7 (!) Συνδέσμους Αθλητών της Ευρώπης που θα συμμετέχει στο νέο project της EU Athletes με την ονομασία #PROtectIntegrityPlus που πρόσφατα εγκρίθηκε από την #Commission, που θα έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας on line πλατφόρμας στην οποία οι αθλητές θα μπορούν να κάνουν ανώνυμες καταγγελίες για τυχόν προσεγγίσεις ή ύποπτες υποθέσεις σχετικά με τη χειραγώγηση αγώνων (#matchfixing).
Το project βασίζεται στο επιτυχημένο μοντέλο του Red Button App, του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών της Φιλανδίας, ενός application που θα εγκατασταθεί στα κινητά τηλέφωνα όλων των αθλητών, μέσω των οποίων θα μπορούν να κάνουν τις ανώνυμες καταγγελίες τους απευθείας στην EUAthletes, με τη συνεργασία της Ιντερπόλl!

Το πρόγραμμα ξεκινάει από την 1η Ιανουαρίου 2018 και θα διαρκέσει 2 χρόνια.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να σταθούν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια προστασίας του αθλήματός μας από την σύγχρονη αυτή απειλή…

Ο ΠΑΣΑΠ στην Εθνική Νέων

Την Πέμπτη 20.7.2017 ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. Β.Μηνούδης είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους διεθνείς αθλητές της Εθνικής Νέων και να πραγματοποιήσει μαζί τους δύο ομιλίες – σεμινάρια, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους στην Αμαλιάδα.

Οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τα στόμα του υπευθύνου του ΠΑ.Σ.Α.Π. τους κινδύνους της χειραγώγησης αγώνων αλλά και να ενημερωθούν για το πως μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και κατ’επέκταση το άθλημα από παρόμοια φαινόμενα, που πλέον απειλούν και το άθλημά μας.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #PROtectIntegrity στο οποίο συμμετέχει ο Σύνδεσμός μας για δεύτερη φορά τα τελευταία 4 χρόνια, αντιλαμβανόμενος από νωρίς τη σπουδαιότητα της ενημερώσης των πρωταγωνιστών των γηπέδων για τους κινδύνους της νέας μάστιγας της εποχής.

Τέλος, παρακολούθησαν την παρουσίαση του Β.Μηνούδη για τη Διπλή Σταδιοδορμία των αθλητών, τους κινδύνους που επιφυλλάσει μια αθλητοκεντρική ανάπτυξη του αθλητή (με παραδείγματα και στατιστικά στοιχεία ερευνών) και πως μπορούν να προετοιμάσουν τον εαυτό τους για την μετά αθλητισμό εποχή σε όλα τα επίπεδα (προσωπικά, επαγγελματικά, οικογενειακά κτλ) ώστε η δυσκολότερη μετάβαση στην καριέρα ενός αθλητή να γίνει με τον πιο ασφαλή και ομαλό τρόπο.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. οφείλει να ευχαριστήσει την Ε.Ο.ΠΕ. για τη θερμή στήριξη των ανωτέρων πρωτοβουλιών, που αποτελούν πλέον κομμάτι των κοινών δράσεων ΕΟΠΕ-ΠΑΣΑΠ για τις Εθνικές Ομάδες.

Ελληνίδα φιλότιμη και απλήρωτη

Ελληνίδα φιλότιμη και απλήρωτη

Της ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ ΑΝΝΑΣ

Έχοντας επιλέξει επί 18 χρόνια να είμαι στο χώρο του βόλεϊ (εθνικές ομάδες, εθνικές κατηγορίες) και έχοντας σαν ασφάλεια ένα βιογραφικό με 3 πτυχία κ ένα μεταπτυχιακό, φτάνω στα 32 μου, να βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζω μέχρι τώρα στην αθλητική μου καριέρα.

Δεν πιστεύω ότι είμαι κορυφαία αθλήτρια, ποτέ δεν ήμουν πιστεύω ότι είμαι αυτή που καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, κάνοντας αυτό που αγαπάει, αυτή που ξέρει να πειθαρχεί κ να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της εκάστοτε ομάδας, μη μπορώντας λόγω πολύωρων ομαδικών απαιτήσεων παράλληλα να έχει και μια έξτρα δουλειά, καταλήγοντας να είναι αυτή που παίζει απλά για τη φανέλα της ομάδας γιατί από το πρώτο μήνα κιόλας ξεκινάει να είναι κακοπληρωμένη έως και απλήρωτη.

Νομίζω αυτό το τελευταίο είναι και το σύνηθες πλέον για κάθε Ελληνίδα παίκτρια αφού για τις ξένες υπάρχει ο “μπαμπάς” της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και κανένα σωματείο δεν τολμά να τις κρατήσει δυσαρεστημένες, ιδιαίτερα τώρα που αρχίζουν και οι απαγορεύσεις των μεταγραφών σε ομάδες με ληξιπρόθεσμες οφειλές … οι Ελληνίδες όμως είναι άλλο κεφάλαιο. .. έχουν κάτι που δεν έχει κανένας ξένος: “ΦΙΛΟΤΙΜΟ” οπότε φροντίζουν να πατούν πάνω σε αυτό και ομάδες ανοργάνωτες, διοικήσεις άφαντες (ειδικά όταν πρόκειται για οικονομικές οφειλές), προπονητές μίμοι άλλων που παίρνουν εν λευκώ το ρόλο προπονητή, γυμναστή, γιατρού, διοίκησης, ταμία, εφόρου κτλ (με ίδιο αποτέλεσμα πάντα να αποτυγχάνουν παταγωδώς), προπονητές που όταν ανάβουν τα φώτα ζουν για τη δόξα και τη προβολή (όχι όλοι εννοείται υπάρχουν ευτυχώς και εξαιρέσεις) και ξέρουν να κλαίνε μπροστά στις παίκτριες τους για λύπηση, εναποθέτοντας όμως τις ελπίδες τους στην εμπειρία των αθλητριών τους. για να τους σώσουν, παίρνοντας ότι έχουν ανάγκη για τους μήνες του πρωταθλήματος.

Τι γίνεται όμως όταν κλείσουν τα φώτα ? Όταν κλείσουν τα φώτα έρχεται 19 Ιουνίου σε ένα πρωτάθλημα που έχει τελειώσει από Μάρτιο και ακόμα ανακαλύπτονται νέες δικαιολογίες για να αφήνουν απλήρωτες τις αθλήτριες που τίμησαν τη φανέλα τους, ίσως να έχουν τη τύχη να γνωρίζουν επιτέλους  τον πρόεδρο, ο οποίος από κατανόηση να μπαίνει μπροστά, να διαβεβαιώνει ότι θα αποπληρωθούν όλα τα χρέη μέχρι 25/6/2017 και να φροντίζει όταν πλησιάζει ο καιρός να μην σηκώνει τηλέφωνα και να εξαφανίζεται.

Ξέρω φταίω.. γιατί δεν είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται αυτό, δεν ξεκαθάριζα μέχρι τώρα ότι θα δούλευα παράλληλα, ώστε να είμαι 100% στην ομάδα αλλά το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι κρατούσα  μέχρι τώρα το στόμα μου κλειστό διαιωνίζοντας τα κακώς κείμενα … και τι κατάλαβα ?

Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, σε όλους φταίει η κρίση αλλά κάνουν ομάδες (ακόμα και αν δεν έχουν ξεχρεώσει τους περσινούς αθλητές), πάνω σε όλους εμάς που πιστεύουμε ακόμα στο αθλητικό ιδεώδες και λαχταρούμε να βρισκόμαστε στα γήπεδα. Μέχρι πότε? Μέχρι τότε που οι συνέπειες των επιλογών μας  χτυπάνε το κουδούνι και γνωρίζεις και τον…  δικαστικό κλητήρα ένα ωραίο πρωί ο οποίος ευγενέστατα σου παραδίδει το χαρτί για τα ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σου πάρουν το αυτοκίνητο που κρατάς με νύχια και με δόντια, τόσα χρόνια.

IMG_20170708_153323_2

Εκεί έρχεται η στιγμή που απλά απορείς πώς αυτές οι ομάδες συνεχίζουν και έχουν μέλλον αφού χωρίς δισταγμό καταστρέφουν το δικό σου…

Μετα λύπης,

Σαλούστρου Άννα

Πρώην αθλήτρια βόλεϊ Γ.Σ Ηλιούπολης

Α1 Εθνική κατηγορία 2016-2017