Ανακοινώσεις

Επιτροπή Αδειοδότησης

16 Jul

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 και ώρα 13.00 μ.μ. θα συγκληθεί η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ για την θερινή περίοδο 2020.

Παρακαλούμε όλους τους αθλητές, όπως μέχρι και την άνω ημερομηνία προσκομίσουν με κάθε πρόσφορο μέσο στη γραμματεία της ΕΣΑΠ (ή μέσω των ΤΑΑ) τις εκ του νόμου υπεύθυνες δηλώσεις εξόφλησης τακτικών και έκτακτων αποδοχών τους έως και τον προηγούμενο μήνα από τα ΤΑΑ που αγωνίστηκαν ή αντίστοιχους υπογεγραμμένους διακανονισμούς των οφειλομένων ποσών από τα ΤΑΑ.

 Ακόμη, παρακαλούμε όσοι αθλητές έχουν προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους παρελθόντων ετών, ο οποίος δεν τηρήθηκε να προβούν σε δήλωση/ καταγγελία, ώστε να εξεταστούν από την άνω Επιτροπή.

Επισημαίνουμε ρητά, πως η άνω Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ θα συγκληθεί, θα λειτουργήσει και θα λάβει αποφάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2725/1999 και του ισχύοντος (ΦΕΚΒ/2735/16-12-2015) Κανονισμού σχέσεων Σωματείων και Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (αρ.87 του Ν.2725/1999 όπως ισχύει), όπως ισχύουν σήμερα.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΑΠ

Τηλεδιάσκεψη ΕΟΠΕ-ΠΑΣΑΠ

23 Jun

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη του ΠΑΣΑΠ με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης με αντικείμενο συζήτησης τα ζητήματα του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις επί της ουσίας για το βόλεϊ γυναικών της χώρας μας και να καταλήγουν σε συμφωνία για κοινή δράση προς αυτήν τη κατεύθυνση.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΑΠ απάρτιζαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Πελεκούδας, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Αχιλλεόπουλος, και οι αθλήτριες Στέλλα Χριστοδούλου, Αθηνά Παπαφωτίου και Ανθή Βασιλαντωνάκη.

Από την πλευρά της ΕΟΠΕ, συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος, ο διευθυντής Νίκος Σοφιανός και ο εκτελεστικός διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος.

Επανεκκίνηση Volleyleague

26 May

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Volleyleague ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στη δράση και την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου και την ανάδειξη πρωταθλητή μέσα στο γήπεδο, κάτι το οποίο αποτελεί κοινή επιθυμία όλων των αθλητών αλλά και των υγιών φιλάθλων. Παρά το ρίσκο για την υγεία τους, οι αθλητές τάσσονται υπέρ της έκβασης των αποτελεσμάτων μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσον αφορά τόσο στις προπονήσεις όσο και στην τέλεση των αγώνων, κάτι το οποίο θα επιβεβαιώνεται και από τον έλεγχο του αρμόδιου κλιμακίου του ΕΟΔΥ με το οποίο βρισκόμαστε σε επαφή. Παράλληλα, είναι αυτονόητο ότι μετά την επικύρωση της βαθμολογίας και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στο σύνολό του, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι συμφωνίες που έχουν συνάψει οι ομάδες με τους αθλητές τους.

Προϋποθέσεις για μέτρα στήριξης (ΠΣΑΧ ΠΑΣΑΠ ΣΕΑΥ)

5 May

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Ως εκπρόσωποι των αθλητών του βόλεϊ του χάντμπολ και του πόλο έχοντας συχνή και άμεση επικοινωνία με τα μέλη μας, τα οποία όπως όλη η κοινωνία βρίσκονται κι αυτά αντιμέτωπα με πρωτόγνωρες καταστάσεις, κρίναμε σκόπιμο κι αναγκαίο να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού ώστε να μην παραμείνουμε θεατές των εξελίξεων και προκειμένου να κάνουμε ό,τι περνάει απο το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα όλων μας συμβάλλοντας παράλληλα από την μεριά μας έτσι ώστε η επόμενη μερα να είναι βιώσιμη για ολους τους εμπλεκόμενους φορείς του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η Πολιτεία απο την πλευρά της σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έχει δειξει την πρόθεση της να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θεωρούμε όμως ότι η στήριξη αυτή θα πρέπει να αφορά το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και άρα και τους ίδιους τους ερασιτέχνες αθλητές.

Σε αυτα τα πλαίσια ζητήσαμε απο την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν ότι όσα σωματεία (που αγωνίστηκαν την περίοδο 2019-20 στα πρωταθλήματα Α1 χάντμπολ ανδρών και Γυναικών, Α1 πόλο ανδρών και Γυναικών κ Α1 βόλεϊ γυναικών) καρπωθούν τα μέτρα στήριξης θα έχουν υπάρξει ακέραια ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους αθλητές τους τουλάχιστον μέχρι και τις 15/3. Καταθεσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την υλοποίηση του απαραίτητου αυτού κατά την άποψη μας μέτρου και είμαστε στη διάθεσή των αρμόδιων αρχών για περαιτέρω συζητήσεις.Επίσης αναμένουμε και τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού για πιθανή ένταξη συγκεκριμένων ερασιτεχνών αθλητών στο ειδικό επίδομα.

Αισιοδοξούμε ότι η πολιτεία θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου από τη μία τα ίδια τα σωματεία να συνεχίσουν να υφίστανται, να εκπληρώνουν τους σκοπούς τους και να προάγουν τον αθλητισμό και από την άλλη οι αθλητές, ως κινητήριος δύναμη των αθλημάτων να νιώθουμε ασφάλεια και αίσθημα ίσης μεταχείρισης.

Ταυτόχρονα από όλη αυτή τη δύσκολη διαδικασία θεωρούμε ότι ως ερασιτεχνικά αθλήματα έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα περισσότερο πόσο αναγκαία είναι η από κοινού δράση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και ποια είναι η κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθούμε την επόμενη μέρα.

Υπεύθυνη marketing του ΠΑΣΑΠ η Αναστασία Φωκιανού

29 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας του ΠΑΣΑΠ με την Αναστασία Φωκιανού, η οποία, έχοντας κατάρτιση και προϋπηρεσία στον τομέα του marketing, αναλαμβάνει καθήκοντα Υπεύθυνης Marketing του Συνδέσμου.

Αποτελεί εν ενεργεία αθλήτρια του volley και της Volleyleague Γυναικών, καθώς και του beach volley.

Τηλεδιάσκεψη ΠΑΣΑΠ με αρχηγούς κι εκπροσώπους των ομάδων της Volleyleague Γυναικών

6 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Τηλεδιάσκεψη είχε την Δευτέρα (06/04) κλιμάκιο ΠΑΣΑΠ με αρχηγούς κι εκπροσώπους των ομάδων της Volleyleague Γυναικών, με στόχο την ενημέρωση και των δύο πλευρών για τα δεδομένα στο ελληνικό βόλεϊ εν μέσω πανδημίας.

Δόθηκε παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση σε χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν συγκεκριμένα το γυναικείο βόλεϊ και χρήζουν δράσεων προκειμένου να αλλάξουν και να πάει το άθλημα ένα βήμα παρακάτω. Τόσο οι κύριες της σύσκεψης όσο και οι άνθρωποι του Συνδέσμου έδειξαν μεγάλη θέληση και διάθεση να μπει ένα τέλος στα προβλήματα με άμεσες ενέργειες κι επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς.

Ο ΠΑΣΑΠ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Παναγιώτη Πελεκούδα, τον γενικό γραμματέα, Γιάννη Αχιλλεόπουλο, και τον ταμία Ηλία Λάππα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αθλήτριες: Ελπινίκη Ζωϊδου (Αίας Ευόσμου), Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Αρης), Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Πέννυ Ρογκα (Παναθηναϊκός), Στεφανία Μπέμπη (Ηλυσιακός), Βιργινία Δικαιούλια (Μαρκόπουλο), Εύα Χαντάβα (ΠΑΟΚ), Μανωλίνα Κωνσταντίνου (Θέτις Βούλας), Ευαγγελία Μερτέκη (Σαντορίνη), Αναστασία Φωκιανού (Ηλιούπολη), Γεωργία Αργυρίου (Πανναξιακός)

Τηλεδιάσκεψη ΠΑΣΑΠ - αρχηγών Volleyleague

3 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Τηλεδιάσκεψη είχε την Πέμπτη (02/04) ο ΠΑΣΑΠ με τους αρχηγούς των ομάδων της Volleyleague.

Οι συμμετέχοντες είχαν μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό βόλεϊ στην εποχή της πανδημίας. Ο αρχηγός της κάθε ομάδας παρουσίασε λεπτομερώς τα δεδομένα του συλλόγου του στο κλιμάκιο του ΠΑΣΑΠ, ενώ από την πλευρά του ο Σύνδεσμος ενημέρωσε τους αθλητές της Volleyleague για τις εξελίξεις από τις τηλεδιασκέψεις με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΣΑΠ.

Κατά σειρά όπως φαίνονται στη φωτογραφία οι: Χαριδήμου Στέφανος (Ελπίδα Αμπελοκήπων), Πελεκούδας Παναγιώτης, Αχιλλεόπουλος Γιάννης, Προύσαλης Κώστας (Ηρακλής), Πετρέας Γιώργος (Ολυμπιακός), Κανέλλος Γεράσιμος (Φοίνικας Σύρου), Τερζής Θάνος (ΠΑΟΚ), Νικολάκης Δημήτρης (Κηφισιά), Λάππας Ηλίας (Παμβοχαϊκός), Ρουμελιωτάκης Γιάννης (ΟΦΗ), Πανταλέων Σωτήρης (Παναθηναϊκός), Δαλακούρας Κώστας (Εθνικός)

#pasap

Μάστερ στην Διοίκηση του Αθλητισμού από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

3 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της συνεχούς ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του και προσανατολισμένο στις ανάγκες της κοινωνίας και της σύγχρονης οικονομίας, προσφέρει σημαντικό αριθμό προγραμμάτων σπουδών, τόσο προπτυχιακών, όσο και μεταπτυχιακών.

Με την υποστήριξη του ΠΑΣΑΠ, το ΕΑΠ εντάσσει στο πρόγραμμά του μάστερ στη Διοίκηση Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, επιπρόσθετα αυτών που ήδη προσφέρονται και των οποίων οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη ως τις 29 Μαΐου, τέσσερα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών αναμένονται σύντομα:

1.  «Καλλιέργειες υπό Κάλυψη-Υδροπονία», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2.  «Διοίκηση Αθλητισμού»
3.  «Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας»
4.  «Επικοινωνία της Επιστήμης»

Ενημέρωση σχετικά με τις προϋποθέσεις και τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθούν προσεχώς από το ΕΑΠ.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για Λευτέρη Αυγενάκη

2 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει χειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας. Σε μία πρωτόγνωρη κι αβέβαιη πραγματικότητα, ο υφυπουργός ακούει με προσοχή κι αμείωτο ενδιαφέρον την αθλητική οικογένεια, εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή του προς αυτή.

Έδειξε παράλληλα διορατικότητα, καθώς, με δική του πρωτοβουλία, κινήθηκε εγκαίρως ώστε να θωρακιστούν οι εμπλεκόμενοι με τον επαγγελματικό αθλητισμό από τις συνέπειες του κορονοϊού και να μπορέσουν να εξασφαλίσουν το επίδομα ειδικού σκοπού.

Είμαστε υπερήφανοι για τους χειρισμούς του κ. Αυγενάκη, ο οποίος στηρίζει επίσης σειρά κοινωνικών δράσεων, όπως εξάλλου επιτάσσει το αθλητικό ιδεώδες, στις οποίες συμμετέχει και ο ΠΑΣΑΠ.

Σε θετικό κλίμα η τηλεδιάσκεψη ΠΑΣΑΠ-Υφυπουργού Αθλητισμού

1 Apr

posted by

Categories: Newsletter, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Τηλεδιάσκεψη του ΠΑΣΑΠ με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (01/04).

Οι δύο πλευρές είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον υφυπουργό, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συνδέσμου, να δίνει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα τα οποία έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός και απασχολούν το ελληνικό βόλεϊ το τελευταίο διάστημα.

Το κλίμα της τηλεδιάσκεψης ήταν εμφανώς θετικό, με τον κ. Αυγενάκη να καθιστά σαφές ότι στηρίζει απόλυτα τους αθλητές και βρίσκεται στο πλευρό τους σε αυτήν τη δύσκολη κι αβέβαιη συγκυρία.

Από τον ΠΑΣΑΠ συμμετείχαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Πελεκούδας, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Αχιλλεόπουλος και ο ταμίας Ηλίας Λάππας.