Ανακοινώσεις

Η Μαρία, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, γράφει για τις αθλήτριες

Η Μαρία Λαμπρινίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συνέταξε την παράκάτω ανοιχτή επιστολή, απευθυνόμενη στις αθλήτριες:

“Ένεκεν της ημέρας κορίτσια, ας μην αναλωθούμε στις γιορτές και τα πανηγύρια και ας κάτσουμε να αναλογιστούμε τους αγώνες των γυναικών εργατριών του Σικάγκο που με αίμα έβαλαν τα θεμέλια της ελευθερίας που απολαμβάνουμε σήμερα.
Της σχεδόν ελευθερίας δηλαδή γιατί αν σκεφτούμε τις γυναίκες πρόσφυγες που έρχονται αντιμέτωπες με το δουλεμπόριο, τα μικρά κορίτσια στις χώρες του Τρίτου κόσμου που κακοποιούνται μέσω του γάμου, τα εκατομμύρια γυναικών που υποχρεούνται να παραμένουν αναλφάβητες αλλά και για να μη πάμε πολύ μακριά, το πλήθος των γυναικών στον προηγμένο κόσμο που απολύονται από τις δουλειές τους λόγω εγκυμοσύνης, τότε κάθε άλλο παρά για ισότητα, ελευθερία και χειραφέτηση μιλάμε, και συνειδητοποιεί κανείς ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
Στόχος της ημέρας κορίτσια είναι να μας υπενθυμίσει πως οι γυναίκες έχουμε ίσα δικαιώματα με τους άντρες σε όλους τους τομείς. Και για να μπω στο θέμα μας, ως αθλήτριες σήμερα θα πρέπει να μας προβληματίσει η ισότητα στα εργασιακά δικαιώματα με τους άντρες αθλητές. Ευτυχώς στη χώρα μας μπορούμε να ζούμε ελεύθερα και να επιλέγουμε ελεύθερα, βέβαια με μερικά «ναι μεν αλλά», αλλά τι ακριβώς γίνεται με τα δικαιώματά μας ως αμειβόμενες αθλήτριες;
Υπάρχει το πλαίσιο που μας στηρίζει ως εργαζόμενες; Γιατί να μην μας καλύπτει το εργασιακό δίκαιο, όπως καλύπτει τους άντρες πετοσφαιριστές; Σήμερα γιορτάζουμε την χειραφέτηση των γυναικών και την ισότητα των δύο φύλων αλλά ως αθλήτριες ειδικά νοιώθουμε ίσες; Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές χώρες τις Ευρώπης σήμερα τα 2 πρωταθλήματα αντρών και γυναικών διεξάγονται επί ίσοις όροις και επίσης σε ορισμένα από αυτά οι αθλήτριες με τις επιδόσεις τους έχουν καταφέρει να αγωνίζονται με συμβόλαια τα οποία αγγίζουν και ξεπερνούν τα αντίστοιχα των αντρών.
Με αφορμή την σημερινή ημέρα ας αναλογιστούμε επίσης μέχρι πότε θα ανεχόμαστε σεξιστικές συμπεριφορές στα γήπεδα, πότε θα διεκδικήσουμε το σεβασμό της γυναίκας αθλήτριας, ακριβώς όπως τον λαμβάνουν και οι άντρες. Γιατί ο αθλητισμός να μη γίνει ο καθρέπτης της ισότητας των δύο φύλων προς την κοινωνία.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συμμεριστώ και τους εταίρους μας πετοσφαιριστές που πλήττονται και αυτοί από κακή μεταχείριση στα πλαίσια των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά αυτός είναι ένας διαφορετικός αγώνας.
Δράττομαι της ευκαιρίας λοιπόν να καλέσω τις αθλήτριες να αντιμετωπίσουν την ημέρα σαν μια ευκαιρία να αναλογιστούν τα δικαιώματά τους και να αγωνιστούν για αυτά. Ο αγώνας δεν γίνεται μόνο με τη συσπείρωση όλων απέναντι σε ένα σκοπό αλλά και με τις επιδόσεις και την αγωνιστικότητα τους εντός γηπέδων.”

Ο ΠΑΣΑΠ φέρνει στην Ελλάδα το Red Button Application

Επέστρεψε από το Ελσίνκι της Φιλάνδίας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδης, φέρνοντας στις αποσκευές του ακόμα μια συμμετοχή του Συνδέσμου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (Erasmus +).

Το διάστημα 5-7 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στη Φιλανδία η εναρκτήρια συνάντηση των εκπροσώπων 8 Συνδέσμων Αθλητών της Ευρώπης (basketball, futsal, handball, rugby, volleyball) από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Denmark, France, Greece, Italy, Ireland, Spain, UK) που συμμετέχουν στο project PROtect Integrity Plus. Κατά τη διάκεια του τριημέρου, αποφασίσθηκε το πλάνο υλοποίησης και συζητήθηκαν επιμέρους λειτουργικά θέματα. To project αυτό αποτελεί ουσιαστική συνέχεια των προηγούμενων δύο project της EUAthletes, που σκοπό είχαν την επιμόρφωση των αθλητών σε θέματα χειραγώγησης αγώνων. Παράλληλα, έγινε ένας απολογισμός των προηγούμενων προγραμμάτων και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσμα της έρευνας που έγινε πέρυσι με την συμμετοχή και 65 Ελλήνων αθλητών/τριών, τα οποία σημειωτέων ήταν άκρως ενδιαφέροντα.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2019, πραγματοποιείται ένα άλμα, αφού στόχος του είναι η διάδοση και η λειτουργία του γνωστού στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, Red Button Application, μιας εφαρμογής που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος Ποδοφαιριστών της Φιλανδίας πριν από κάποια χρόνια και σταδιακά υιοθετείται από όλους τους Συνδέσμους της Ευρώπης, μέσω της FIFPro.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή κινητού, την οποία θα έχουν, αποκλειστικά, όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες του βόλεϊ στην Ελλάδα από τη νέα σεζόν, θα τους παρέχει τη δυνατότητα να αναφέρουν ανώνυμα (κρυπτογραφημένα) μέσω του κινητού τους, οποιαδήποτε προσέγγιση ή πληροφορία έχουν σχετικά με πιθανό ή υπαρκτό φαινόμενο χειραγώγησης. Τα δεδομένα αυτόματα θα μεταφέρονται με ασφαλή και απόλυτα φερέγγυο τρόπο απευθείας στον Φορέα που θα υποδείξει ο ΠΑΣΑΠ, προς αξιολόγηση και περαιτέρω ενέργειες.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο έρχεται στην Ελλάδα και αποτελεί μια πρωτοποριακή κίνηση, δεδομένου ότι στη χώρας μας δεν υπάρχει, γενικότερα, ένας θεσμοθετημένος τρόπος αναφοράς τέτοιων συμβάντων.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣΑΠ επιλέχθηκε να συμμετάσχει μαζί με άλλους 7 Συνδέσμους Αθλητών, μεταξύ 22, ως ένας από τους πιο πετυχημένους Συνδέσμους στην υλοποίηση των προηγούμενων 2 προγραμμάτων ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων.

Ο ΠΑΣΑΠ με τις ενέργειές του αποδεικνύει έμπρακτα, για ακόμα μια φορά, την δέσμευσή του για την προστασία του αθλήματος και των πρωταγωνιστών του, από τη μάστιγα της εποχής και δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να παρρεκλίνει αυτής του της απόφασης, όσο μοναχικός και αν είναι, μέχρι στιγμής, αυτός ο δρόμος.

Με την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αγκαλιαστεί από όλους του Φορείς του αθλήματος και γενικά του Ελληνικού Αθλητισμού.

Συγχαρητήρια στον Πρωτοψάλτη

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ συγχαίρει το μέλος του και διεθνή αθλητή Θ. Πρωτοψάλτη για την κατάκτηση του κυπέλλου Γερμανίας και του εύχεται να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο την εκπληκτική του φετινή πορεία. Ευχόμαστε τέλος, παρόμοιες στιγμές χαράς να καταφέρει να μοιραστεί και με τους υπόλοιπους διεθνείς το φετινό καλοκαίρι, με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας.

Θανάση συνέχισε να μας κάνεις υπερήφανους…..!!!

Συγχαρητήρια στον κυπελλούχο Ολυμπιακό

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ συγχαίρει την διοίκηση, τους προπονητές και κυριώς τις αθλήτριες του ΟΣΦΠ για την πανάξια κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζει βέβαια και η αξιόμαχη ομάδα του Πανναξιακού τόσο για την αξιοζήλευτη πορεία της στο θεσμό του Κυπέλλου, όσο και για την προσπάθεια που κατέβαλαν μέχρι τέλους οι αθλήτριες του.

Τέλος, οφείλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε τη φιλόξενη Σαντορίνη και τους κατοίκους της, οι οποίοι αγκάλιασαν τις προσπάθειες των αθλητριών για ακόμα μια φορά, αποδεικνύοντας πως όλο το νησί στηρίζει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το βόλεϊ. Σας ευχαριστούμε!

 

Συγχαρητήρια στην Ανθή

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ εκφράζει τα συγχαρητήριά του στη διεθνή Ελληνίδα διαγώνιο Ανθή Βασιλαντωνάκη για την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της χρονιάς, αυτού του Κυπέλλου Ιταλίας και της εύχεται υγεία και πάντα επιτυχίες στην αθλητική της σταδιοδρομία.
Anthi complimenti….!!!!

 

 

Ανακοίνωση ΠΑΣΑΠ για τη γυναικεία πετοσφαίριση

Πρόσφατα παρακολουθήσαμε, δυστυχώς, την δεύτερη αποχώρηση ομάδας από το πρωτάθλημα της VolleyLeague Γυναικών. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Ηρακλή Κηφισιάς, να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα, μεσούσης της περιόδου, μια κίνηση η οποία (σε συνέχεια της αρχικής αποχώρησης του ΠΑΟ) ήρθε να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το απαξιωμένο δυστυχώς πρωτάθλημα της Α1 των Γυναικών.

Ένα πρωτάθλημα το οποίο κατά τη γνώμη μας αδικείται διαχρονικά, αφού αποτελεί ( ή θα έπρεπε να αποτελεί) μετά τις Εθνικές Ομάδες, το καλύτερο προϊόν της Ομοσπονδίας.
Ένα προϊόν που αποδεδειγμένα έχει μια μεγάλη βάση (πρώτο άθλημα στα κορίτσια), έχει δυναμική στο κοινό (αυξημένο φίλαθλο ενδιαφέρον – δείτε στατιστικά ιστοσελίδων κτλ) και μπορεί να προσελκύσει και μερίδα χορηγών, λόγω συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει έναντι άλλων αθλημάτων.

Αδικείται διαχρονικά α) από την Ομοσπονδία, η οποία ποτέ δεν προσπάθησε πραγματικά να το αναβαθμίσει β) από τα σωματεία και τους παράγοντές τους, οι οποίοι ουδέποτε κατάλαβαν τη δυναμική του προϊόντος τους και γ) τολμούμε να πούμε και από τις ίδιες τις αθλήτριες, οι οποίες δεν τόλμησαν διαχρονικά να διεκδικήσουν για το άθλημα που υπηρετούν, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ο ΠΑΣΑΠ, θεωρεί ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, πρέπει να παρθούν οι τολμηρές εκείνες αποφάσεις οι οποίες θα δώσουν όραμα και προοπτική σε ένα άθλημα το οποίο μπορεί αλλά δείχνει να μην θέλει. Βρισκόμαστε στο κρίσιμο εκείνο σταυροδρόμι, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον της γυναικείας πετοσφαίρισης για τα επόμενα χρόνια.

Για αυτό το λόγο καλούμε την ΕΟΠΕ, τη ΓΓΑ,  τα σωματεία, τους παράγοντες αλλά και τις αθλήτριες να τολμήσουν, επενδύοντας στη ανάπτυξη και την εξέλιξη του πρωταθλήματος της Α1 των Γυναικών, έμπρακτα με άμεσες ενέργειες και αποφάσεις.

Ενδεικτικά προτείνουμε:

 • Πλήρης διαχωρισμός «επαγγελματικού» και «ερασιτεχνικού» βόλεϊ, μέσω της δημιουργίας κλειστής ημι-επαγγελματικής (στην αρχή) Λίγκας από μηδενική βάση, στην οποία δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσες ομάδες επιθυμούν με συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα, η φερεγγυότητα και ο επαγγελματισμός των ομάδων (κριτήρια σχετικά με το marketing, γήπεδα, μίνιμουμ budget συμβολαίων, αγωνιστικό επίπεδο ομάδας κτλ).
 • Υποχρεωτική υπογραφή συμβολαίων – ιδ. συμφωνητικών σε όλες τις αθλήτριες με παράλληλη πρόσληψη με καθεστώς μερικής απασχόλησης (υφίσταται ανάλογος κωδικός στο ΙΚΑ και δεν απαιτείται καμία νομοθετική αλλαγή).
 • Θέσπιση ελάχιστου αριθμού ομάδων τις οκτώ (08), χωρίς ανώτατο αριθμό… – Ελεύθερος Αριθμός Wild Cards – (Ο ανώτατος αριθμός των ομάδων, θα καθορίζεται αυτόματα από τον αριθμό των ομάδων που θα πληρούν τις προδιαγραφές που θα έχουν προκαθοριστεί).
 • Δημιουργία Κανονισμού Σχέσεων Αθλητριών-Σωματείων στα πρότυπα των Ανδρών.
 • Αλλαγή του μοντέλου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον κοινού και χορηγών και ταυτόχρονα να ελαχιστοποιηθούν τα «αδιάφορα» παιχνίδια.
 • Άμεση εφαρμογή του συστήματος αδειοδότησης που ισχύει στη VolleyLeague των Ανδρών.
 • Πρόβλεψη στον αθλητικό νόμο για 2η μεταγραφική περίοδο τη χειμερινή περίοδο.
 • Δημιουργία αυτόνομου τμήματος διαχείρισης και οργάνωσης του πρωταθλήματος εντός της ΕΟΠΕ, είτε δημιουργία Λίγκας με τη συμμετοχή στο ΔΣ εκπροσώπου της ΕΟΠΕ, της ΓΓΑ και του ΠΑΣΑΠ.
 • Σαφής διαχωρισμός Διοίκησης (ΔΣ το οποίο θα ασκεί έλεγχο) και Διαχείρισης – Management (του οποίου θα ηγείται τεχνοκράτης που θα έχει και τον τίτλο του Προέδρου).
 • Θέσπιση κριτηρίων για την συμμετοχή αλλοδαπών αθλητριών με γνώμονα τον συνδυασμό ενίσχυσης των ελληνίδων αθλητριών και της Εθνικής ομάδας και της διατήρησης υψηλού ανταγωνσιτικού επιπέδου του πρωταθλήματος (Ενδεικτικά: max 3 ξένες με αυτόματο περιορισμό να μην αγωνίζονται στην ίδια θέση – σε ότι αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα – , υποχρεωτική συμμετοχή μιας Ελληνίδας αθλήτριας κάτω των 23 στην εξάδα, θέσπιση ποιοτικών παραμέτρων για τις “ξένες” αθλήτριες κτλ).
 • Δυνατότητα χρήσης περισσοτέρων των τριών (03) ξένων από τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 • Υποχρεωτική διατήρηση του αρχικού (μεταγραφική περίοδος καλοκαιριού) αριθμού των «ξένων», έως το τέλος του πρωταθλήματος (Για να αποφευχθούν φαινόμενα «σκόπιμης» λύσης συμβολαίων μεσούσης της περιόδου, που δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού).
 • Θέσπιση εγγυητικού ταμείου μέσω των τηλεοπτικών χορηγιών, για την εξασφάλιση των αθλητών – προπονητών σε περίπτωση διάλυσης μιας ομάδας. Το ποσό θα επιστρέφονται στις ομάδες στο τέλος της χρονιάς αν δεν γίνει χρήση του.
 • Διαμερισμός των χορηγικών εσόδων του πρωταθλήματος με τρόπο αντιστρόφως ανάλογο με την κατάταξη των ομάδων. (Η τελευταία στη βαθμολογία ομάδα θα λαμβάνει τα περισσότερα λεφτά της χορηγίας)
 • Παράλληλη και μόνιμη εκπαίδευση παραγόντων, αθλητών, προπονητών, στελεχών ΤΑΑ – σωματείων σε θέματα marketing, sports management, βασικών αρχών διοίκησης (συνεργασία με Πανεπιστήμια κτλ)
 • Διάθεση του 10% των χορηγιών σε κοινά επιμορφωτικά προγράμματα ΠΑΣΑΠ-ΕΟΠΕ (ή Λίγκας) σε αθλήτριες – προπονητές και στελέχη των ομάδων. Ενδεικτικά αναφέρονται τα (management, marketing, media training lab, dual career, social media lab, networking, match fixing)
 • Ειδικές κοινές δράσεις για την καταπολέμηση του match fixing με τη συμμετοχή ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ, ΕΣΑΠ, ΕΛ.ΑΣ, Betting Operators κτλ.
 • Ενδεικτικά: Mobile Reporting App, αλλαγή συστήματος διεξαγωγής πρωταθλήματος, σεμινάρια σε προπονητές, αθλητές, διαιτητές, παράγοντες, συνεργασία με ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ για την αντιμετώπιση του εθισμού, ανάλογες προβλέψεις στα συμβόλαια και τους Κανονισμούς ΕΟΠΕ & ΕΣΑΠ.
 • Συνεργασία με ελεύθερο κανάλι για την μετάδοση των αγώνων. Το άθλημα έχει ανάγκη να μπει ξανά στα σπίτια μεγαλύτερης μάζας φιλάθλων, ο κόσμος να γνωρίσει τους αθλητές και το άθλημα και πάνω σε αυτό θα βασισθεί η δημιουργία του «star system» και η προσπάθεια προσέλκυσης νέων χορηγών – συνεργασιών.
 • Θέσπιση συστήματος αδειοδότησης και Κανονισμού Λειτουργίας των διαμεσολαβητών.
 • Διατήρηση της Pre League.
 • Άμεση επιστροφή της Εθνικής Γυναικών σε Euroleague.
 • Συνεργασία με τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και τους προπονητές τους, ώστε να υπάρχει αγαστή συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές για τις αθλήτριες που σπουδάζουν εκεί.

Επιπλέον προτείνουμε αλλαγές που αφορούν σε Κανονισμούς της ΕΟΠΕ, όπως:

Κανονισμός Εγγραφών – Μεταγραφών: Άρθρο 7, παρ. 3. Θεωρούμε παράλογη και αναχρονιστική τη συγκεκριμένη διάταξη, βάσει της οποίας εκατοντάδες αθλητές/τριες είναι όμηροι των σωματείων τους μέχρι ακόμα και τις ηλικίες των 26 & 28 ετών.

– Θέσπιση της αποκλειστικής χρήσης «ερασιτεχνικού» δελτίου ορισμένης διάρκειας για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες ανεξαρτήτως ηλικίας.

– Θέσπιση συστήματος «αποζημίωσης» των ομάδων που «παράγουν» αθλητές/τριες ανεξαρτήτως κατηγορίας και επιπέδου του αθλητή (έχει κατατεθεί πρόταση στην ΕΟΠΕ).

Επειδή θα τεθεί το ερώτημα «Τότε για ποιο λόγο τα σωματεία να επενδύουν στην ανάπτυξη;», θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σωστά μελετημένο σύστημα «επιβράβευσης» των σωματείων που «παράγουν» αθλητές/τριες (ανάλογο του καρτολίνο), βάσει του οποίου κάθε σωματείο το οποίο ανέδειξε κάποιον αθλητή/τρια, να αποζημιώνεται (π.χ. κατά τη ετήσια έκδοση του δελτίου μέσω ενός παραβόλου – το ύψος του οποίου θα είναι ανάλογο με την κατηγορία του σωματείου που θα αγωνιστεί ο αθλητής/τρια) από το σωματείο στο οποίο θα αγωνιστεί.

Έτσι, όσο περισσότερους αθλητές παράγει ένα σωματείο, τόσο μεγαλύτερη ετήσια «αποζημίωση» θα εισπράττει και παράλληλα θα έχει (το σωματείο) κίνητρο να ενισχύσει και την «κινητικότητα» του αθλητή από κάποια ηλικία και μετά.

Θεωρούμε ότι ο Συνδυασμός αυτών των δύο προτάσεων, θα απελευθερώσει δυνάμεις αγωνιστικής εξέλιξης των αθλητριών/ων και θα δώσει κίνητρα στα σωματεία για ουσιαστική αγωνιστική ανάπτυξη των αθλητριών.

Δεν διεκδικούμε την απόλυτη αλήθεια και για αυτό το λόγο είμαστε στη διάθεση όλων για διάλογο και περαιτέρω εξειδίκευση των προτάσεων – ενεργειών που απαιτούνται για την αναβάθμιση της γυναικείας αμειβόμενης πετοσφαίρισης.

Διεκδικούμε όμως την ελπίδα να δούμε τη γυναικεία πετοσφαίριση εκεί που μπορεί και αξίζει να βρίσκεται.

Για το μόνο που είμαστε απόλυτοι είναι ότι είναι ο καιρός για ΔΡΑΣΕΙΣ και όχι άλλες ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.

Στη διάθεση όλων.

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ

Συγχαρητήρια στην Εθνική Παίδων

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ συγχαίρει την Εθνική Ομάδα των Παίδων για την πανάξια πρόκρισή της στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους προπονητές αλλά κυρίως στους αθλητές που κατάφεραν με ισάριθμες νίκες στον προκριματικό όμιλο να επαναφέρουν τις αναπτυξιακές Εθνικές Ομάδες των αγοριών στην ελίτ της Ευρώπης.

Θα ήταν ευχής έργον, στην ομάδα αυτή να παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να καταφέρει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις αυξημένες τις υποχρεώσεις και να αναδείξει στα γήπεδα το πλούσιο ταλέντο της.

Πριν όμως τελείωσουν τα πανηγύρια από την πρόκριση αυτή, καλό θα ήταν, όλοι μας, να αναλογιστούμε σε τι είδους αθλητικό περιβάλλον, εντός της χώρας, θα επιθυμούσαμε  σε 1-2 χρόνια να αγωνίζονται οι ταλαντούχοι αυτοί αθλητές και να εργαστούμε με στόχο να τους παραδώσουμε κάτι καλύτερο από το σημερινό.

Να ψάξουμε να βρούμε τρόπους ώστε να δοθούν κίνητρα στους προπονητές και στις ομάδες της VolleyLeague να “επενδύσουν” επάνω τους (και να μην επιλέγουμε πάντα την εύκολη λογική των ξένων αθλητών), να αναβαθμίσουμε την Α2 Εθνική κατηγορία ώστε να αποτελεί ένα ουσιαστικό σκαλοπάτι της αθλητικής εξέλιξης και όχι ένα αθλητικό νεκροταφείο, να τους παρέχουμε εν γένει ένα αθλητικό περιβάλλον που θα σέβεται τους πρωταγωνιστές των γηπέδων – τους αθλητές – και θα τους παρέχει κίνητρα να αγωνίζονται για να γίνονται ολοένα και καλύτεροι.

Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε εμείς ως Σύνδεσμος προσπαθώντας να ακουστούμε και να πείσουμε ώστε να προχωρήσουμε στις πράξεις και να μην μείνουμε στα ευχολόγια.

Ο ΠΑΣΑΠ στον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Αθλητές – μέλη του ΠΑΣΑΠ, παραβρέθηκαν την Παρασκευή 22.12.2017 στη Χριστουγιεννιάτικη Παιδική Γιορτή,στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Οι αθλητές του Εθνικού Πειραιά Μαντέκας, Σπυριούνης, Δημητούλης εκπροσώπησαν τον ΠΑΣΑΠ, μοίρασαν δώρα και έπαιξαν με τα παιδιά, χαρίζοντας χαμόγελα και στιγμές χαράς.

Ο ΠΑΣΑΠ επίσης, θα συνεισφέρει έμπρακτα στις δομές παροχής βασικών αγαθών (κοινωνικό παντοπωλείο – συσσίτιο) του Ομίλου για την UNESCO Πειραιών και Νήσων, προσφέροντας τρόφιμα, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Ομίλου άμεσης καταπολέμησης της φτώχειας.

Ο ΠΑΣΑΠ οφείλει να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιών και Νήσων, τον Διευθυντής Παραγωγής και Αθλητικής Ανάπτυξης και πρώην Γεν. Γραμματέα του ΠΣΑΠ Σ.Συρίγο και να συγχαρεί όλους όσους συμμετέχουν στις κοινωνικές δράσεις του Ομίλου.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Αδειοδότησης

12 Dec

posted by

Categories: Newsletter, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Στις 16.00 σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΕΣΑΠ συνεδριάζει η Επιτροπή Αδειοδότησης προκειμένου να ελέγξει την ομαλή ή μη τήρηση των διακανονισμών παρελθόντων ετών.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μόνο για τις περιπτώσεις των διακανονισμών που έχουν έλθει σε γνώση της Επιτροπής, μέχρι και την έναρξη της Συνεδρίασης.

Παρακαλούνται, λοιπόν, όσοι αθλητές επιθυμούν να ενταχθούν οι διακανονισμοί τους στην ελεγκτική διαδικασία να ενημερώσουν άμεσα τη γραμματεία της Επιτροπής.