Ανακοινώσεις

Είμαστε όλοι δίπλα σου...

Το ΔΣ και τα μέλη του ΠΑΣΑΠ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον αθλητή Δημήτρη Φίνο και την οικογένειά του, για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και του ευχόμαστε να βγει σύντομα νικητής στον σπουδαιότερο αγώνα της ζωής του.

Ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι μοναχικός, ότι όσα λόγια και να γραφτούν, η μάχη είναι πρωτίστως ατομική αλλά να ξέρεις ότι όλοι μας, είμαστε εκεί δίπλα σου για ότι χρειαστείς!

Ραντεβού στο φιλέ…..

Συγχαρητήρια Ανθή

Το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π. συγχαίρει την Ανθή Βασιλαντωνάκη για την κατάκτηση του Ιταλικού Super Cup με την ομάδα της.

Η Ανθή συνεχίζει το σερί κατάκτησης τίτλων στην Ιταλία που ξεκίνησε πέρυσι με την κατάκτηση του Ιταλικού πρωταθλήματος και της ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια με υγεία και στον φετινό γολγοθά των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στην Αθηνά Παπαφωτίου, η οποία με τις συμπαίκτριές της διεκδίκησαν μέχρι τέλους το τρόπαιο, προσφέροντας στους φιλάθλους ένα υπέροχο θέαμα.

Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους και να υψώνεται ψηλά τη σημαία της ελληνικής πετοσφαίρισης!

League Cup χωρίς δελτία και απορίες ΠΑΣΑΠ

Με αφορμή τη λήξη της 1ης φάσης του League Cup, το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ οφείλει για ακόμα μια φορά να καταγγείλει, μεταξύ όλων των άλλων που συνέβησαν, το γεγονός ότι το σύνολο των αθλητών αγωνίστηκαν αυτό το τριήμερο, χωρίς προηγουμένως να έχουν εκδοθεί τα επίσημα δελτία της ΕΟΠΕ. Ακούγεται μάλιστα ότι και στις περιπτώσεις των ξένων αθλητών δεν είχαν εκδοθεί ούτε τα transfer….

Το σύνολο των αθλητών αγωνίστηκε με “άτυπες” λίστες ονομάτων και η δικαιολογία που ακούμε χρόνια τώρα, είναι ότι η διοργάνωση δεν είναι επίσημη!

Υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι στην περσινή αντίστοιχη φάση της διοργάνωσης οι αθλητές είχαν αγωνιστεί χωρίς να έχουν υπογραφεί ακόμα τα συμβόλαιά τους!!!

Ενημερώνουμε ότι ο λόγος που κάτι τέτοιο δεν συνέβη φέτος (είχαν υπογραφεί λίγες ημέρες νωρίτερα) ήταν η λήξη της μεταγραφικής περιόδου που ανάγκασε τα σωματεία να προχωρήσουν στο “κλείσιμο” αυτής της “υποχρεώσης” προς τους αθλητές.

Οι ερωτήσεις πολλές, οι απαντήσεις λίγες….

  1. Το League Cup είναι ή δεν είναι επίσημη διοργάνωση της Λίγκας;
  2. Αν δεν είναι, έχει το χαρακτήρα ενός απλού τουρνουά προετοιμασίας;
  3. Αν ναι, τότε γιατί ζητούσε η ΕΣΑΠ κάποια χρόνια πριν, ο νικητής του League Cup να κερδίζει αυτόματα μια ευρωπαϊκή θέση;
  4. Γιατί η ΕΟΠΕ επιτρέπει τη διεξαγωγή των αγώνων του League Cup, χωρίς να έχουν εκδοθεί δελτία;
  5. Υπήρχε άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Περιφέρεια; Τι θα συνέβαινε αν υπήρχαν επεισόδια με φιλάθλους;
  6. Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος αθλητή/προπονητή/παράγοντα κατά τη διάρκεια του αγώνα; Ισχύει ο Πειθαρχικός Κανονισμός στη περίπτωση του League Cup ή όχι;
  7. Έχουν ή όχι όλα αυτά αντίκτυπο (αρνητικό) στο “προϊόν” της ανδρικής πετοσφαίρισης;

Μετά από όλα αυτά, καλούμε την ΕΟΠΕ και τον Πρόεδρό της κ. Καραμπέτσο, να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να μην επαναληφθούν όλα αυτές οι πρακτικές και μελλοντικά να επιτραπεί να διεξάγονται αγώνες του League Cup μόνο με επίσημο χαρακτήρα, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠΕ και ασφαλώς με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εκδοθεί δελτία αθλητών από την ΕΟΠΕ.

 

Ο αγώνας ενάντια στην χειραγώγηση αγώνων συνεχίζεται

Συνεχίζεται ο αγώνας επιμόρφωσης των αθλητριών από τον ΠΑ.Σ.Α.Π. στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα #PROtectIntegrity 2016.

Μπαράζ ενημερώσεων πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα από την Αντιπρόεδρο του ΠΑ.Σ.Α.Π. Ν. Κουτουξίδου σε τρεις ομάδες της Α1 Γυναικών. Κατά σειρά ενημερώθηκαν οι αθλήτριες των ομάδων της Ηλιούπολης, του Ολυμπιακού και του Άρη Θεσ/νίκης, οι οποίες είχαν την ευκαιρία, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, να μάθουν για τους κινδύνους του match fixing και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τις ομάδες τους και το άθλημα γενικότερα.

Στο τέλος φωτογραφήθηκαν και συμμετείχαν στα video που ετοιμάζει ο Σύνδεσμος για τη νέα του καμπάνια!

Οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες!

Ανακοίνωση ΠΑ.Σ.Α.Π.

Χρόνο με τον χρόνο γινόμαστε αποδέκτες όλων και περισσότερων καταγγελιών από αθλητές και αθλήτριες σχετικά με ανάρμοστη συμπεριφορά σωματείων απέναντί τους είτε αφορά θέματα μεταγραφών-δελτίων-συμφωνιών οικονομικής “επαγγελματικής” συνεργασίας κτλ είτε θέματα συμπεριφοράς εκπροσώπων σωματείων.

Η τελευταία δημόσια καταγγελλία της αθλήτριας Καλαφατάκη (χωρίς να θέλουμε να θίξουμε κανένα συγκεκριμένο σωματείο) ήρθε απλώς να προστεθεί στη σωρό αυτή των καταγγελλιών και αναδεικνύει για ακόμα μια φορά ένα και μοναδικό γεγονός.

Ότι ημέρα με την ημέρα, πληθώρα σωματείων αντιμετωπίζουν τους αθλητές και τις αθλήτριες τους με όλο και λιγότερο σεβασμό είτε αυτοί είναι “αμειβόμενοι” είτε ερασιτέχνες. Αυτό είναι φανερό τόσο από τις δεκάδες εκκλήσεις για αρωγή που λαμβάνουμε κάθε καλοκαίρι κατά την μεταγραφική περίοδο, όσο και από τις εμπειρίες που μοιράζονται μαζί μας διάφοροι αθλητές/τριες.

Το γεγονός ότι δεν βγαίνουν όλοι να μιλήσουν δεν αθωώνει κακές και συστηματικές πρακτικές που χρησιμοποιούν διάφορα σωματεία. Από την άλλη η συστηματική απειλή της προσφυγής στην δικαιοσύνη σε όποιον μιλήσει δημόσια, αποτελεί το λιγότερο ένδειξη αδυναμίας επιχειρημάτων και σαφέστατη προσπάθεια φίμωσης των λίγων αθλητών που αποφασίζουν να εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Καλό είναι λοιπόν, όσοι ακολουθούν παρόμοιες τακτικές να αρχίσουν να επενδύουν στην βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους και να αφήσουν στην άκρη το κυνήγι μαγισσών.

Ας καταλάβουμε λοιπόν πως το κύτταρο του αθλητισμού είναι ο αθλητής και πως χωρίς την καθημερινή προσπάθεια και τον ιδρώτα του αθλητή δεν υπάρχει κανένα άθλημα. Σεβαστείτε λοιπόν αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά από χιλιάδες αθλητές και δείξτε τον απαιτούμενο σεβασμό.

Συμπεριφερθείτε λοιπόν όπως θα συμπεριφερόσασταν στο παιδί σας, στην αδερφή σας, στο φίλο σας.

Μην ξεχνάτε “Ό,τι είναι καλό για τους αθλητές, είναι καλό για το άθλημα….”

#RespectAthletes #RespectVolleyball

 

Ανακοίνωση ΠΑΣΑΠ για το θέμα των αλλοδαπών αθλητών

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ με αφορμή την απόφαση της ΕΣΑΠ σχετικά με το θέμα των αλλοδαπών αθλητών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη VolleyLeague, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μονομερή αυτή κίνηση της ΕΣΑΠ, που θίγει τα συμφωνημένα του 2010 μεταξύ των τριών Φορέων με τρόπο άκομψο, τορπιλίζοντας ουσιαστικά τις όποιες προσπάθειες γίνονται τα τελευταία χρόνια για συνεννόηση των Φορέων στα κεντρικά ζητήματα που αφορούν στη VolleyLeague.

Έγινε ξεκάθαρο πλέον, δυστυχώς για άλλη μια φορά, ότι οι αποφάσεις των Σωματείων λαμβάνονται με αποκλειστικό γνώμονα το εφήμερο συμφέρον συγκεκριμένων ομάδων (διαφορετικών κατά περίπτωση) και όχι συνολικά το συμφέρον της ελληνικής πετοσφαίρισης, καταπατώντας οποιαδήποτε συμφωνία του παρελθόντος.

 

Μετά από τη προχθεσινή στάση των Σωματείων (θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια ψήφισαν υπέρ), γεννιούνται διάφορα ερωτήματα τα οποία αναζητούν απαντήσεις:

 

– Υπάρχει συμφωνία από το 2010 για πρόβλεψη στην προκήρυξη για αναγραφή στο φύλλο αγώνα μέγιστου αριθμού 4 αλλοδαπών, ναι ή όχι;

– Είχε η συμφωνία αυτή ουσιαστικά παραταθεί μέχρι και το  2017-2018, λόγω της καθυστερημένης έναρξης λειτουργίας του νέου Συστήματος Αδειοδότησης;

– Ήταν ή όχι αυτός ο λόγος που όλες οι προκηρύξεις από το 2010 και μετά προέβλεπαν τον συγκεκριμένο όρο;

– Οφείλει ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ να τηρήσει την συμφωνία που ο ίδιος είχε υπογράψει το 2010 ή όχι;

– Εφόσον υπήρχε η επιθυμία “αλλαγής”, γιατί δεν υπήρξε κανένας ουσιαστικός διάλογος με ΕΟΠΕ – ΠΑΣΑΠ, όπως ορίζουν οι στοιχειώδεις κανόνες ηθικής;

– Ισχύει ότι η αλλαγή αυτή στάσης της ΕΣΑΠ εξυπηρετεί μόνο συγκεκριμένες ομάδες και όχι συνολικά την αμειβόμενη ανδρική πετοσφαίριση;

– Πότε θα καταλάβουμε ότι το άθλημα οδηγείται σε πλήρη απαξίωση;

– Τελικά είναι το οικονομικό (περαιτέρω μείωση συμβολαίων) το μόνο κριτήριο των αποφάσεων της ΕΣΑΠ;

– Ο περίφημος, πλέον, αριθμός επτά (07) πως προκύπτει;

– Ποια η στάση της ΕΟΠΕ στον εμπαιγμό που έχουμε δεχθεί (και έχει δεχθεί) από πλευράς ΕΣΑΠ;

 

Εξακολουθεί η ΕΣΑΠ να υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί την κορωνίδα των προτάσεών της για βελτίωση του “προϊόντος” τη στιγμή που:

 

– δύο εκ των μελών της δεν έχουν ακόμα αδειοδοτηθεί

– σχεδόν κανένα συμβόλαιο αθλητή δεν έχει υπογραφεί

– όλοι οι αθλητές εργάζονται υπό καθεστώς “μαύρης” εργασίας από τα μέσα Αυγούστου και έτσι είναι “προγραμματισμένο” να μείνει μέχρι και μετά (;) το League Cup

– το σύνολο σχεδόν των αθλητών εργάζεται υπό καθεστώς δίωρης εργασίας

– αρκετοί αθλητές αποφασίζουν να τερματίσουν πρόωρα την επαγγελματική τους ενασχόληση με το άθλημα προς ανεύρεση άλλης εργασίας

– η πλειοψηφία των προτάσεων της ΕΣΑΠ αφορούν στη διαχείριση κόστους (μείωση) του πρωταθλήματος, αδιαφορώντας για τις λοιπές πτυχές του αθλήματος

– οι προτάσεις της έρχονται η μια σε αντίθεση με την άλλη και ουσιαστικά κάνουν το πρωτάθλημα λιγότερο ανταγωνιστικό

– το χορηγικό “πακέτο” της VolleyLeague είναι συνεχώς μειούμενο (παρά την αύξηση των ξένων από 3 σε 4)

 

Για το ουσιαστικό “προϊόν” του αθλήματος που είναι οι ίδιοι οι αθλητές πότε θα ασχοληθούμε; Για το γεγονός ότι το βόλεϊ έχει απομακρυνθεί από το μέσο σπίτι, τι θα κάνουμε;

Αναρωτιόμαστε, επίσης, με ποιον τρόπο επένδυσαν τα τελευταία χρόνια τα σωματεία για την εξέλιξη των Ελλήνων νέων αθλητών;

Πόσοι και ποιοι εκπρόσωποι ΤΑΑ – προπονητές επισκέφθηκαν την Εθνική Νέων στην Αμαλιάδα για να δουν τους επιλεγμένους Νέους μας;

Αναρωτήθηκε κανείς πως θα εξελιχθούν οι διεθνείς Έφηβοί μας, όταν το σύνολό τους σχεδόν θα αγωνιστεί στο απαξιωμένο πρωτάθλημα της Α2 και ελάχιστα ΤΑΑ έχουν τη διάθεση να «επενδύσουν» πάνω τους;

Είναι δυνατόν να έχουν γίνει μόνο τον τελευταίο χρόνο 3 “προσφυγές” κατά νέων αθλητών, για ασήμαντους λόγους; Έτσι θα κρατήσουμε τα “ταλέντα” μας εντός χώρας;

Υπάρχει πρόβλεψη για συμμετοχή των ξένων αθλητών με περιορισμό ανά θέση;

 

Αν μετά από όλα αυτά (και ακόμα πολλά άλλα) κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως το θέμα της αύξησης των αλλοδαπών αθλητών είναι το μείζον, τότε….. καληνύχτα βόλεϊ!

Το βόλεϊ δεν είναι μόνο τα Σωματεία αλλά (κυρίως) οι αθλητές, οι προπονητές, οι διαιτητές, οι φίλαθλοι….

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να συμπράξουμε στο σχέδιο «επιβίωσης» της ΕΣΑΠ με κόστος το «θάνατο» των Ελλήνων αθλητών και του αθλήματος γενικότερα!

Ο ΠΑΣΑΠ έχει καταθέσει τις προτάσεις του για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος και είναι στη διάθεση όλων όσων πραγματικά επιθυμούν να κάνουν ουσιαστικές τομές στο άθλημά μας.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτή την κοντόφθαλμη και οπορτουνιστική λογική και καλούμε την ΕΟΠΕ ως τον αρμοδιότερο Φορέα να πάρει τις ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε:

α) να μην εγκρίνει την προτεινόμενη προκήρυξη μένοντας πιστή στην συμφωνία του 2010 και

β) να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο, για το σύνολο των θεμάτων που έχουμε θέσει υπόψη των Φορέων, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες και από κοινού αποφάσεις με σκοπό την ανάπτυξη της ανδρικής πετοσφαίρισης συνολικά.

Ενημερώθηκε το Βραχάτι

2η ημέρα ενημερώσεων για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδη και την Αντιπρόεδρο Ν. Κουτουξίδου, με την ανδρική ομάδα του Παμβοχαϊκού η οποία άνοιξε τον χωρό των ενημερώσεων του #PROtectIntegrity των ομάδων της VolleyLeague.
Παράλληλα με τις συμβουλές που δόθηκαν στους αθλητές, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, είχαν την ευκαιρία να λύσουν απορίες και να απαντήσουν στα ερωτήματα των αθλητών για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Οι συναντήσεις με τις ομάδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες.

IMG_4411

Ξεκίνησαν οι ενημερώσεις για την πρόληψη του match fixing

Ξεκίνησε χθες ο δεύτερος γύρος ενημερώσεων του προγράμματος PROtect Integrity με τις ομάδες της VolleyLeague και της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Στον πρώτο σταθμό της καμπάνιας η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΑΠ (ο Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδης, συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο Κουτουξίδου Νικολέτα) επισκέφθηκε τις αθλήτριες της νεοφώτιστης ομάδας του ΑΣΠ Κορίνθου, προκείμενου να τις αναλύσει τόσο τους κινδύνους της σύγχρονης μάστιγας των στημένων αγώνων, όσο και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

IMG_4397

Σκοπός των ενημερώσεων, είναι μέσω της εκπαίδευσης των πρωταγωνιστών των γηπέδων να υψωθεί ένα τοίχος προστασίας του αθλήματος και των αθλητών.

Η καμπάνια θα συνεχιστεί με συναντήσεις όλο το επόμενο διάστημα με το σύνολο των ομάδων.

Διαμαρτυρία ΠΑΣΑΠ για τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων αθλητών

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση αποσπάσματος συμβολαίου αθλητή ΤΑΑ της VolleyLeague, ο ΠΑΣΑΠ οφείλει να καταγγείλει δημόσια τέτοιου είδους πρακτικές και να ζητήσει από όλα τα σωματεία στο μέλλον, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με τη δημόσια χρήση των αυστηρά προσωπικών δεδομένων που περιέχονται στα συμβόλαια των αθλητών.

Τα συμβόλαια είναι επίσημα έγγραφα των οποίων το περιεχόμενο οφείλουμε να σεβόμαστε όλοι, πόσο μάλλον δε τις προσωπικές πληροφορίες που αυτά περιέχουν είτε αυτές αφορούν το ύψος της αμοιβής είτε άλλα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από διάφορους κατά το δοκούν.

 

Καλή Επιτυχία στην Εθνική Γυναικών

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ εύχεται στην Εθνική Γυναικών καλή επιτυχία στους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, ενόψη του 3ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ευχόμαστε από τα βάθη της ψυχής μας, η αποστολή της Εθνικής Γυναικών, να επιστρέψει στην Ελλάδα με την πολυπόθητη πρόκριση στις αποσκευές, που τόσο ανάγκη έχει το γυναικείο βόλεί και το άθλημά μας γενικότερα.

Καλή Επιτυχία!