Ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια στην Εθνική Παίδων

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ συγχαίρει την Εθνική Ομάδα των Παίδων για την πανάξια πρόκρισή της στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους προπονητές αλλά κυρίως στους αθλητές που κατάφεραν με ισάριθμες νίκες στον προκριματικό όμιλο να επαναφέρουν τις αναπτυξιακές Εθνικές Ομάδες των αγοριών στην ελίτ της Ευρώπης.

Θα ήταν ευχής έργον, στην ομάδα αυτή να παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να καταφέρει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις αυξημένες τις υποχρεώσεις και να αναδείξει στα γήπεδα το πλούσιο ταλέντο της.

Πριν όμως τελείωσουν τα πανηγύρια από την πρόκριση αυτή, καλό θα ήταν, όλοι μας, να αναλογιστούμε σε τι είδους αθλητικό περιβάλλον, εντός της χώρας, θα επιθυμούσαμε  σε 1-2 χρόνια να αγωνίζονται οι ταλαντούχοι αυτοί αθλητές και να εργαστούμε με στόχο να τους παραδώσουμε κάτι καλύτερο από το σημερινό.

Να ψάξουμε να βρούμε τρόπους ώστε να δοθούν κίνητρα στους προπονητές και στις ομάδες της VolleyLeague να “επενδύσουν” επάνω τους (και να μην επιλέγουμε πάντα την εύκολη λογική των ξένων αθλητών), να αναβαθμίσουμε την Α2 Εθνική κατηγορία ώστε να αποτελεί ένα ουσιαστικό σκαλοπάτι της αθλητικής εξέλιξης και όχι ένα αθλητικό νεκροταφείο, να τους παρέχουμε εν γένει ένα αθλητικό περιβάλλον που θα σέβεται τους πρωταγωνιστές των γηπέδων – τους αθλητές – και θα τους παρέχει κίνητρα να αγωνίζονται για να γίνονται ολοένα και καλύτεροι.

Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε εμείς ως Σύνδεσμος προσπαθώντας να ακουστούμε και να πείσουμε ώστε να προχωρήσουμε στις πράξεις και να μην μείνουμε στα ευχολόγια.

Ο ΠΑΣΑΠ στον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Αθλητές – μέλη του ΠΑΣΑΠ, παραβρέθηκαν την Παρασκευή 22.12.2017 στη Χριστουγιεννιάτικη Παιδική Γιορτή,στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Οι αθλητές του Εθνικού Πειραιά Μαντέκας, Σπυριούνης, Δημητούλης εκπροσώπησαν τον ΠΑΣΑΠ, μοίρασαν δώρα και έπαιξαν με τα παιδιά, χαρίζοντας χαμόγελα και στιγμές χαράς.

Ο ΠΑΣΑΠ επίσης, θα συνεισφέρει έμπρακτα στις δομές παροχής βασικών αγαθών (κοινωνικό παντοπωλείο – συσσίτιο) του Ομίλου για την UNESCO Πειραιών και Νήσων, προσφέροντας τρόφιμα, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Ομίλου άμεσης καταπολέμησης της φτώχειας.

Ο ΠΑΣΑΠ οφείλει να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιών και Νήσων, τον Διευθυντής Παραγωγής και Αθλητικής Ανάπτυξης και πρώην Γεν. Γραμματέα του ΠΣΑΠ Σ.Συρίγο και να συγχαρεί όλους όσους συμμετέχουν στις κοινωνικές δράσεις του Ομίλου.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Αδειοδότησης

12 Dec

posted by

Categories: Newsletter, Αρχική Σελίδα

Comments: 0

Στις 16.00 σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΕΣΑΠ συνεδριάζει η Επιτροπή Αδειοδότησης προκειμένου να ελέγξει την ομαλή ή μη τήρηση των διακανονισμών παρελθόντων ετών.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μόνο για τις περιπτώσεις των διακανονισμών που έχουν έλθει σε γνώση της Επιτροπής, μέχρι και την έναρξη της Συνεδρίασης.

Παρακαλούνται, λοιπόν, όσοι αθλητές επιθυμούν να ενταχθούν οι διακανονισμοί τους στην ελεγκτική διαδικασία να ενημερώσουν άμεσα τη γραμματεία της Επιτροπής.

Ο ΠΑΣΑΠ για τις γυναίκες αθλήτριες

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ επιθυμεί να συγχαρεί την ΕΟΠΕ για την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης «STOP Violence against women, Σπάσε τη σιωπή!» που έλαβε χώρα το Σ/Κ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Η βία απέναντι στις γυναίκες, σε όλες τις τις μορφές, είναι δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας, μια πραγματικότητα η οποία αφορά δυστυχώς και τον χώρο του αθλητισμού. Ιδιαίτερα οι αθλήτριες αποτελούν μια “εύκολη” κατηγορία στόχου, για πολλούς και διαφόρους λόγους, και σίγουρα το θέμα αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί σε μόνιμη βάση και με συγκεκριμένες μόνιμες ενέργειες-δράσεις.


Αυτό άλλωστε αναδείχθηκε και από την πρόσφατη ανώνυμη έρευνα του ΠΑΣΑΠ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SWAFE (Supporting Women Athletes From Europe), κάτα τη τη διάρκεια της οποίας συμμετείχε η πλειοψηφία των αθλητριών της VolleyLeague γυναικών της προηγούμενης περιόδου και οι υπόλοιπες ελληνίδες αθλήτριες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα το 70,5% δήλωσε ….ότι θα ήταν χρήσιμο να γίνει μια ποιο λεπτομερής έρευνα σχετικά με την σεξουαλική, ψυχολογική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής παρενόχλησης σε γυναίκες αθλήτριες”, αναδεικνύοντας ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και προβληματίζει ολοένα και περισσότερο τις ίδιες τις κοπέλες.

Με κινητήριο, λοιπόν,  δύναμη την επιθυμία των ίδιων των αθλητριών, ας ξεκινήσουμε την προσπάθεια αυτή ώστε να μην αφορά μόνο τις υποθέσεις “βίας” αλλά γενικότερα τη βελτίωση των συνθηκών που αφορούν στις αθλήτριες, με απώτερο σκοπό να απολαμβάνουν ίση αντιμετώπιση, με τους άνδρες συναδέρφους τους, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

 

 

Συλληπητήρια ανακοίνωση

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ, με αφορμή το θάνατο του Α’ Αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ Γεωργίου Κασιμάτη, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, όπως και στην ΕΟΠΕ για την απώλεια του μέλους του ΔΣ της.

Είμαστε όλοι δίπλα σου...

Το ΔΣ και τα μέλη του ΠΑΣΑΠ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον αθλητή Δημήτρη Φίνο και την οικογένειά του, για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και του ευχόμαστε να βγει σύντομα νικητής στον σπουδαιότερο αγώνα της ζωής του.

Ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι μοναχικός, ότι όσα λόγια και να γραφτούν, η μάχη είναι πρωτίστως ατομική αλλά να ξέρεις ότι όλοι μας, είμαστε εκεί δίπλα σου για ότι χρειαστείς!

Ραντεβού στο φιλέ…..

Συγχαρητήρια Ανθή

Το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π. συγχαίρει την Ανθή Βασιλαντωνάκη για την κατάκτηση του Ιταλικού Super Cup με την ομάδα της.

Η Ανθή συνεχίζει το σερί κατάκτησης τίτλων στην Ιταλία που ξεκίνησε πέρυσι με την κατάκτηση του Ιταλικού πρωταθλήματος και της ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια με υγεία και στον φετινό γολγοθά των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στην Αθηνά Παπαφωτίου, η οποία με τις συμπαίκτριές της διεκδίκησαν μέχρι τέλους το τρόπαιο, προσφέροντας στους φιλάθλους ένα υπέροχο θέαμα.

Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους και να υψώνεται ψηλά τη σημαία της ελληνικής πετοσφαίρισης!

League Cup χωρίς δελτία και απορίες ΠΑΣΑΠ

Με αφορμή τη λήξη της 1ης φάσης του League Cup, το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ οφείλει για ακόμα μια φορά να καταγγείλει, μεταξύ όλων των άλλων που συνέβησαν, το γεγονός ότι το σύνολο των αθλητών αγωνίστηκαν αυτό το τριήμερο, χωρίς προηγουμένως να έχουν εκδοθεί τα επίσημα δελτία της ΕΟΠΕ. Ακούγεται μάλιστα ότι και στις περιπτώσεις των ξένων αθλητών δεν είχαν εκδοθεί ούτε τα transfer….

Το σύνολο των αθλητών αγωνίστηκε με “άτυπες” λίστες ονομάτων και η δικαιολογία που ακούμε χρόνια τώρα, είναι ότι η διοργάνωση δεν είναι επίσημη!

Υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι στην περσινή αντίστοιχη φάση της διοργάνωσης οι αθλητές είχαν αγωνιστεί χωρίς να έχουν υπογραφεί ακόμα τα συμβόλαιά τους!!!

Ενημερώνουμε ότι ο λόγος που κάτι τέτοιο δεν συνέβη φέτος (είχαν υπογραφεί λίγες ημέρες νωρίτερα) ήταν η λήξη της μεταγραφικής περιόδου που ανάγκασε τα σωματεία να προχωρήσουν στο “κλείσιμο” αυτής της “υποχρεώσης” προς τους αθλητές.

Οι ερωτήσεις πολλές, οι απαντήσεις λίγες….

  1. Το League Cup είναι ή δεν είναι επίσημη διοργάνωση της Λίγκας;
  2. Αν δεν είναι, έχει το χαρακτήρα ενός απλού τουρνουά προετοιμασίας;
  3. Αν ναι, τότε γιατί ζητούσε η ΕΣΑΠ κάποια χρόνια πριν, ο νικητής του League Cup να κερδίζει αυτόματα μια ευρωπαϊκή θέση;
  4. Γιατί η ΕΟΠΕ επιτρέπει τη διεξαγωγή των αγώνων του League Cup, χωρίς να έχουν εκδοθεί δελτία;
  5. Υπήρχε άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Περιφέρεια; Τι θα συνέβαινε αν υπήρχαν επεισόδια με φιλάθλους;
  6. Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος αθλητή/προπονητή/παράγοντα κατά τη διάρκεια του αγώνα; Ισχύει ο Πειθαρχικός Κανονισμός στη περίπτωση του League Cup ή όχι;
  7. Έχουν ή όχι όλα αυτά αντίκτυπο (αρνητικό) στο “προϊόν” της ανδρικής πετοσφαίρισης;

Μετά από όλα αυτά, καλούμε την ΕΟΠΕ και τον Πρόεδρό της κ. Καραμπέτσο, να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να μην επαναληφθούν όλα αυτές οι πρακτικές και μελλοντικά να επιτραπεί να διεξάγονται αγώνες του League Cup μόνο με επίσημο χαρακτήρα, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠΕ και ασφαλώς με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εκδοθεί δελτία αθλητών από την ΕΟΠΕ.

 

Ο αγώνας ενάντια στην χειραγώγηση αγώνων συνεχίζεται

Συνεχίζεται ο αγώνας επιμόρφωσης των αθλητριών από τον ΠΑ.Σ.Α.Π. στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα #PROtectIntegrity 2016.

Μπαράζ ενημερώσεων πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα από την Αντιπρόεδρο του ΠΑ.Σ.Α.Π. Ν. Κουτουξίδου σε τρεις ομάδες της Α1 Γυναικών. Κατά σειρά ενημερώθηκαν οι αθλήτριες των ομάδων της Ηλιούπολης, του Ολυμπιακού και του Άρη Θεσ/νίκης, οι οποίες είχαν την ευκαιρία, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, να μάθουν για τους κινδύνους του match fixing και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τις ομάδες τους και το άθλημα γενικότερα.

Στο τέλος φωτογραφήθηκαν και συμμετείχαν στα video που ετοιμάζει ο Σύνδεσμος για τη νέα του καμπάνια!

Οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες!